Stiri despre orchestra nationala radio

  51 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Radu Lupu a poposit în eternitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Lupu a poposit în eternitate

  S-a împlinit mai mult de o lună de zile din momentul în care am aflat că Radu Lupu a poposit în eternitate. Nu momentul despărţirii este important. Am lăsat să treacă un timp pentru a observa cum este lumea muzicală fără Radu Lupu.

 • Pianista Dana Ciocârlie şi dirijorul francez Frédéric Chaslin, în concert extraordinar pe scena Sălii Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianista Dana Ciocârlie şi dirijorul francez Frédéric Chaslin, în concert extraordinar pe scena Sălii Radio

  Primul concert al lunii martie aduce la Sala Radio o lucrare monumentală, rar interpretată în România: Simfonia nr. 2 pentru pian şi orchestră – The Age of Anxiety, creaţie a marelui compozitor şi dirijor american Leonard Bernstein. Vineri, 6 martie, partitura lui Bernstein va fi interpretată de Orchestra Naţională Radio, cu participarea a doi invitaţi speciali: dirijorul Frederic Chaslin şi pianista Dana Ciocârlie.

 • O lucrare rar cântată în România: monumentala Simfonie nr. 2 de Sibelius, la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lucrare rar cântată în România: monumentala Simfonie nr. 2 de Sibelius, la Sala Radio

  Simfonia nr. 2 semnată de cel mai mare compozitor al Finlandei - Jean Sibelius - o lucrare monumentală rar cântată în România, va fi interpretată vineri,  22 noiembrie (19.00), la Sala Radio. Sibelius şi-a dirijat propria lucrare, la premiera din martie 1902, la pupitrul Filarmonicii din Helsinki, un imens şi imediat succes după 3 concerte consecutive sold-out.

 • O liturghie solemnă pentru Peter Grimes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O liturghie solemnă pentru Peter Grimes

  Şi englezii au un complex de inferioritate asemănător cu al nostru în ceea ce priveşte muzica. Purcell e prea vechi, Haendel e german (deşi a compus Messiah pe un libret în limba engleză) şi aşa mai departe, ajungând să se considere „The Land Without Music” (ţara fără muzică) prin comparaţie cu eterna rivală Franţa sau cu Germania, ce să mai zicem de Italia.

 • Dirijorul Cristian Mandeal şi tânărul violoncelist Ştefan Cazacu, pe scena Sălii Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Cristian Mandeal şi tânărul violoncelist Ştefan Cazacu, pe scena Sălii Radio

  Unul dintre cei mai mari dirijori români, Cristian Mandeal, şi tânărul violoncelist român Ştefan Cazacu (25 de ani), care cântă pe un violoncel creat în urmă cu 101 ani, la Torino (Italia), de către lutierul Georg Ullman – îşi dau întâlnire pe scena Sălii Radio, într-un concert extraordinar prezentat vineri, 22 februarie (19.00), alături de Orchestra Naţională Radio.

 • „Trubadurul“ s-a întors...
în concert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Trubadurul“ s-a întors... în concert

  De demult absentă de pe afişul primei scene lirice naţionale, după o încercare nereuşită de a înlocui vechea montare a lui Jean Rânzescu, populara operă verdiană a revenit recent la sala din str. Gen. Berthelot, concertant, renunţându-se din nou la principiul consacrat al Orchestrelor şi Corurilor Radio de a prezenta la fiecare început de an titluri lirice rare. A fost, dacă se poate spune aşa, şi o mănuşă aluzivă aruncată vecinilor din Splai.

 • Trubadurul lui Verdi, în
concert la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trubadurul lui Verdi, în concert la Sala Radio

  În continuarea tradiţiei instaurate la Sala Radio în ultimele stagiuni, de a aduce în faţa publicului, la fiecare final de ianuarie, un titlu de operă, în formulă de concert, cu o distribuţie de excepţie, vineri,  25 ianuarie, de la ora 19.00. Orchestra Naţională Radio prezintă celebra operă „Trubadurul”, ce poartă semnătura lui Verdi.

 • Festivalul RadiRo debutează cu Rapsodia nr. 1 de Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul RadiRo debutează cu Rapsodia nr. 1 de Enescu

  Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo (18 - 25 noiembrie) debutează cu Orchestra Naţională Radio (duminică, ora. 19.00), ansamblu ce împlineşte în acest an 90 de ani, cu Rapsodia nr. 1 semnată de Enescu şi un atractiv program francez Ravel/Debussy.

 • Spectaculos debut al stagiunii muzicale bucureştene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectaculos debut al stagiunii muzicale bucureştene

  Sunt destule date care mă fac să observ că începutul actualului sezon muzical a fost – sperăm că va fi în continuare - unul pe cât de bogat pe atât de divers; ...la Filarmonică, la Opera bucureşteană, la Orchestra Naţională Radio; şi nu numai.

 • „Marea” lui Debussy se aude la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Marea” lui Debussy se aude la Sala Radio

  Orchestra Naţională Radio invită iubitorii de muzică, vineri, 19 octombrie (19.00), la Sala Radio, să „călătorească” imaginar prin celebra partitură Marea, semnată de compozitorul francez Claude Debussy, ascultată în premieră absolută la Paris, în 1905. Debussy a finalizat această lucrare în timpul unui sejur la Grand Hotel, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din staţiunea britanică Eastbourne, pe coasta engleză a Canalului Mânecii.

 • Exemplarul Rigoletto al lui George Petean la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exemplarul Rigoletto al lui George Petean la Sala Radio

  Orchestra Naţională Radio a continuat şi la începutul acestui an tradiţia prezentării unei opere în concert. S-a renunţat la titlul de Opera rara dat acestui eveniment pentru că, cel puţin de când există blogul Despre Opera, doar Ariadna auf Naxos şi La Favorita puteau pretinde acest statut, şi doar în plan naţional.

 • Orchestra Naţională Radio, concert dedicat Zilei Radioului pe 3 noiembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestra Naţională Radio, concert dedicat Zilei Radioului pe 3 noiembrie

  După un prim concert al Orchestrei de Cameră Radio, programat chiar pe 1 noiembrie, continuă sărbătoarea Zilei Radioului la Sala Radio: vineri, 3 noiembrie, de la ora 19.00, Orchestra Naţională Radio dedică un concert special aniversării a 89 de ani de la înfiinţarea radioului public.

 • Mathis der Maler
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mathis der Maler

  Într-o Miercuri, 13 Septembrie, la Sala Mare a Palatului/ Hindemith – Mathis der Maler (variantă concertantă)/ Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio (maestru de cor: Ciprian Ţuţu), Dirijor: Lawrence Foster/ Torsten Kerl, Stella Gregorian, Norbert Ernst,  Katerina Tretyakova, Martin Snell, Falk Struckmann, Brigitte Pinter, Lester Lynch,  Cosmin Ifrim, Balint Szabo ,  Peter Galliard

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Recviemul" de Verdi, vineri-seară, la Sala Radio

  Vineri, 7 aprilie, ora 19.00, Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Julien Salemkour, alături de Corul Academic Radio, pregătit de Ciprian Ţuţu, de soprana Irina Iordăchescu, mezzosoprana Aura Twarowska, tenorul Cosmin Ifrim şi de basul Marius Boloş, vor oferi bucuria unui adevărat spetacol orchestral şi coral, în Messa da Requiem de Verdi.

 • Simfonicele săptămânilor din urmă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simfonicele săptămânilor din urmă

  Cu totul recent, Orchestra Naţională Radio l-a avut la pupitrul dirijoral pe tânărul muzician englez William Kunhardt.

 • „Simon Boccanegra”,
concert exemplar la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Simon Boccanegra”, concert exemplar la Sala Radio

  O tradiţie de 50 de ani se perpetuează întru renumele Formaţiilor Muzicale ale Societăţii Române de Radiodifuziune, al managerilor lor din toate timpurile, care nu au abdicat de la valoroasele proiecte ale operelor reprezentate anual în concert.

 • Emoţia zilei: George Petean şi al său Simon Boccanegra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: George Petean şi al său Simon Boccanegra

  Anul acesta, Orchestra Naţională Radio a prezentat în concert Simon Boccanegra, una dintre cele mai frumoase compoziţii ale lui Verdi, în ciuda unei popularităţi destul de reduse până recent. Readucerea în atenţie a lui Simon i se datorează lui Plácido Domingo, care şi-a început cariera de bariton cu acest rol, după 40 de ani de tenorat.

 • Ceaikovski cu Orchestra Naţională Radio. După ce a cântat Bartok la Iaşi, violistul Daniel Vagner cântă celebrul concert şi la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaikovski cu Orchestra Naţională Radio. După ce a cântat Bartok la Iaşi, violistul Daniel Vagner cântă celebrul concert şi la Bucureşti

  Dirijorul Martin Panteleev revine la Sala Radio cu un concert care propune o raritate repertorială: Concertul pentru violă şi orchestră, de  Bartók, avându-l ca solist pe Daniel Vagner, violist de origine română stabilit în Franţa. În partea a doua a serii, publicul va asculta o nouă versiune a popularei Simfonii nr. 4 în fa minor, op. 36 de P. I. Ceaikovski. Daniel Vagner este solist în Orchestra Filarmonică Radio France şi Orchestra Colonne.

 • Muzica lui Lipatti la mare preţ, de Ziua Culturii Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzica lui Lipatti la mare preţ, de Ziua Culturii Naţionale

  Duminică, la Studioul de Concerte „Mihail Jora“ – Sala Radio din Bucureşti, a avut loc concertul aniversar „Lipatti 100” susţinut de Orchestra Natională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, alături de soprana Teodora Gheorghiu şi de pianiştii Sergiu Tuhuţiu şi Daniel Goiţi.

 • Marin Cazacu împlineşte 60 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marin Cazacu împlineşte 60 de ani

  Radio România îi dedică un eveniment aniversar violoncenistului Marin Cazacu la 60 de ani printr-un concert în care va cânta alături de Orchestra Naţională Radio în data de 9 decembrie 2016, ora 19.00, la Sala Radio. Sub bagheta apreciatului dirijor Julien Salemkour vor fi prezentate lucrări cunoscute pentru violoncel şi orchestră din creaţiile compozitorilor Paul Constantinescu, Max Bruch şi David Popper.

 • Musica favorita: Donizetti la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musica favorita: Donizetti la Sala Radio

  Multă dragoste pentru Ruxandra Donose, o apariţie destul de rară în ultimii ani, în România. Şi un concert sold out cu mult timp înainte. Opera în concert, susţinută de o orchestră simfonică, a ieşit de multă vreme din stadiul de experiment, devenind o tradiţie pentru instituţiile muzicale care se respectă

 • Grandoare
mahleriană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grandoare mahleriană

  Orchestra Naţională Radio, dirijată de germanul Cornelius Meister, având alături nu mai puţin de trei coruri reunite, printre care unul de copii, a impresionat miercuri seară publicul Sălii Palatului prin versiunea pe care au dat-o dificilei Simfonii a VIII-a a geniului austriac Gustav Mahler.

 • Concertul Orchestrei Radio, un semi-succes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Radio, un semi-succes

  Forţele reunite ale Radioului şi ale Corului Filarmonicii „George Enescu” au încercat să realizeze ceea ce în stagiunile regulate părea imposibil: Simfonia celor o mie, de Gustav Mahler.

 • Capodopera lui Mahler
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capodopera lui Mahler

  Orchestra Naţională Radio, dirijată de Cornelius Meister, corurile reunite ale Radiodifuziunii şi al Filarmonicii „George Enescu“ vor interpreta, la Sala Palatului, de la 19.30, Simfonia a VIII-a în Mi bemol major, „A celor 1000“ de Gustav Mahler.

 • VIDEO Propuneri de
audiţie pentru o vară mai mult sau mai puţin toridă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Propuneri de audiţie pentru o vară mai mult sau mai puţin toridă

  Am ales să trec în revistă câteva discuri apărute în ultima perioadă: oricare dintre ele este un bun pretext de a petrece momente relaxante într-o după-amiază toridă de vară, fie că ne aflăm în vacanţă sau nu. Sunt albume foarte deosebite unul de altul, pentru gusturi şi interese deosebite.

 • Două concerte la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două concerte la Sala Radio

  Clasicismul vienez a fost inspiratorul unui recent program al Orchestrei de Cameră Radio, desfăşurat sub bagheta oaspetelui german Ralf Sochaczewsky. A fost un nou prilej ca instrumentiştii bucureşteni să-şi demonstreze apetenţa pentru un repertoriu şi un stil care le sunt familiare.

Modifică Setările