Stiri despre orchestra nationala

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Începutul de stagiune muzicală bucureşteană...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începutul de stagiune muzicală bucureşteană...

  ...nu depăşeşte nivelul cunoscut – de decenii! – al oricărui debut de stagiune. Şi de această dată primele concerte susţinute de Filarmonica bucureşteană, susţinute de Orchestra Naţională Radio, au demonstrat că nu s-a învăţat prea mult din evenimentele recentei ediţii a Festivalului enescian.

 • Neîmplinirea unui Requiem: opusurile neterminate ale lui Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neîmplinirea unui Requiem: opusurile neterminate ale lui Mozart

  Am revenit la Sala Radio pentru a urmări ultimul concert susţinut, în luna noiembrie, de către Orchestra Naţională, puncte de atracţie fiind şi apariţia la pupitru a tânărului dirijor Cristian Măcelaru (din SUA) şi abordarea Requiem-ului de Mozart, lucrare deosebit de îndrăgită de public.

 • „Serial” aniversar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Serial” aniversar

  Se pare că stagiunea Radio se află într-o zodie fastă, avalanşa evenimentelor „obligându-ne” să revenim frecvent în sala de concerte, pentru că „oferta” a fost şi este extrem de generoasă, aşa încât nu trebuie ratat niciun astfel de moment în care marea muzică beneficiază, în general, de interpreţi cu totul speciali.

 • Două „versiuni”, acelaşi „Requiem”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două „versiuni”, acelaşi „Requiem”

  Rar se întâmplă să ascultăm în concert la Bucureşti aceeaşi lucrare la câteva zile distanţă, interpretată însă de două ansambluri diferite, provocându-ne, involuntar, la o audiţie comparată evident cu „răspunsuri” nuanţate, firesc subiective, dar deloc în raport cu „de gustibus”.

 • SIMN, la răscruce de muzici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SIMN, la răscruce de muzici

  Muzica nouă, gen convenţional care de obicei „sperie“ publicul larg, s-a bucurat de un adevărat succes săptămâna trecută. La a douăzecea ediţie, Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi (SIMN) a devenit un festival aflat la răscruce de muzici, mult mai mult decât se arăta a fi la începuturile sale, în 1991.

Modifică Setările