Stiri despre orchestra filarmonicii george enescu

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Beethoven trăit periculos la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beethoven trăit periculos la Ateneu

  O stagiune simfonică patronată de celebrarea lui Beethoven (250 de ani de la naştere) provoacă cel puţin câteva aşteptări majore: dacă ciclul simfoniilor va fi condus de un singur dirijor, dacă cele cinci concerte pentru pian vor fi prezentate de acelaşi virtuoz, dacă va exista un proiect pentru Fidelio în concert, cine va cânta Missa solemnis etc.

 • Triplul concert de la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Triplul concert de la Ateneu

  Triplul concert e un mic paradox: sună mai bine în înregistrările de studio decât în sala de concert, stereotipurile exasperante din jurul muzicii lui Beethoven sugerează că n-ar fi o lucrare la fel de bună precum concertele pentru instrument solo şi are nevoie de trei solişti invitaţi, o scuză perfectă pentru filarmonicile din ţară să nu-l programeze prea des, din lipsă de buget.

 • Christian Badea dirijează din nou Wagner la Filarmonica „George Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea dirijează din nou Wagner la Filarmonica „George Enescu“

  Joi şi vineri, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, va avea în program Concertul nr. 3, în re minor, pentru pian şi orchestră, op. 30 de Serghei Rahmaninov şi Fragmente pentru orchestră şi pentru cor şi orchestră din operele Lohengrin, Parsifal şi Tannhäuser de Richard Wagner. Solist va fi pianistul Josu de Solaun, iar dirijorul corului va fi Iosif Ion Prunner.

 • Concert de Ziua Unirii la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert de Ziua Unirii la Ateneu

  Dacă lansarea anului centenar cu o gală de operă la Teatrul Naţional a compromis ideea de sărbătoare naţională prin limitarea accesului la o listă aleasă de invitaţi (care nici n-au venit toţi), în schimb, de Ziua Naţională, guvernul n-a mai venit la concertul pe care l-a organizat prin ministerul culturii.

 • Maisky. Badea. Ateneu. Cum a fost?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maisky. Badea. Ateneu. Cum a fost?

  Nu voi face nici o comparaţie între concertele de săptămâna aceasta, pentru simplul motiv că Joi am avut loc în primul rând, iar a doua zi undeva în sală.

 • Simfonia nr. 7 de Beethoven se aude la Ateneu, sub conducerea dirijorului Horia Andreescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simfonia nr. 7 de Beethoven se aude la Ateneu, sub conducerea dirijorului Horia Andreescu

  Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de maestrul Horia Andreescu, are în program, joi şi vineri, de la ora 19.00, la Ateneul Român, lucrări de  Richard Wagner, Siegfried Matthus şi Ludwig van Beethoven. Solişti sunt Sabina Matthus-Bebie, Alexandru Avramovici, iar concertmaistrul invitat este Răzvan Hamza.

 • Christian Badea prezintă FGE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea prezintă FGE

  Prima apariţie la Ateneu din anul 2016 a dirijorului Christian Badea a avut loc săptămâna aceasta cu un program mai special (cel puţin pentru publicul obişnuit al Filarmonicii), ieşind din rutina: concert pentru instrument, urmat de o simfonie, după pauză. A fost însă o adevărată prezentare a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, punând în evidenţă o flexibilitate nebănuită, de-a lungul a două ore de muzică.

 • Alban
Berg şi soldatul Wozzeck
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alban Berg şi soldatul Wozzeck

  Corul şi Orchestra Filarmonicii George Enescu vor interpreta, de la ora 20.00, „Wozzeck“, de Alban Berg, la Sala Palatului. Concertul va fi dirijat de Leo Hussain, dirijorul corului fiind Iosif Ion Prunner.

 • Emoţia zilei: Parsifal @ Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: Parsifal @ Ateneul Român

  Poate că mai potrivit ar fi să încep printr-o lungă tăcere. Pentru că aplauzele acestui triumf nu au fost decât o imensă descărcare nervoasă, urmând unui catharsis purificator şi generalizat.

 • Emoţia zilei: Christian Badea, primele seri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: Christian Badea, primele seri

  O superbă seară de mai, anticipând un week-end în care primăvara pare să fi erupt, pur şi simplu, cu violenţa cu care erupe muzica lui Stravinski din Le sacre du printemps. Dar până acolo, a fost mai întâi un excelent Concert pentru vioară şi orchestră de Ceaikovski!

 • CONCURS ENESCU În această seară, la Ateneu, se desfăşoară finala secţiunii de violoncel din cadrul Concursului Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CONCURS ENESCU În această seară, la Ateneu, se desfăşoară finala secţiunii de violoncel din cadrul Concursului Enescu

  Trei tineri violocelişti vor susţine concerte alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu în Finala Secţiunii Violoncel care se va desfăşura, în această seară, de la ora 19.00, la Ateneul Român. Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare. 100 de locuri în aer liber sunt disponibile pentru public în faţa Ateneului Român unde Finala de Vioară a Concursului Enescu va fi transmisă live.

 • VIDEO Cine va dirija finalele Concursului Internaţional „George Enescu“ 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cine va dirija finalele Concursului Internaţional „George Enescu“ 2014

  Trei muzicieni de renume internaţional: Marek Pijarowski, Ovidiu Bălan şi Justus Frantz vor dirija Finalele Concursului Internaţional „George Enescu“, alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, pe scena Ateneului Român din Bucureşti. Evenimentul va avea loc  în această toamnă, între 8 şi 27 septembrie.

 • „Imperialul“ lui Beethoven, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Imperialul“ lui Beethoven, la Ateneu

  Dirijorul şi solistul Rudolf Buchbinder va interpreta alături, de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, Concertele nr. 1 şi nr. 5 pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven.

 • Beethoven, în cinci concerte la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beethoven, în cinci concerte la Ateneu

  Rudolf Buchbinder va dirija miercuri şi joi, la Ateneu, Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, în program fiind astă-seară concertele nr. 2, 4 şi 3, iar mâine seară concertele nr. 1 şi 5 pentru pian şi orchestră de Beethoven.

Modifică Setările