Stiri despre oras sibiu

  1092 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Sibiul, un nume vechi de 1.000 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibiul, un nume vechi de 1.000 de ani

  Istoricii spun că numele judeţului vine din latinescul Cibiensis – Cibinium, iar denumirea judeţului are aproape 1.000 de ani.

 • VIDEO Romii au făcut spectacol în centrul Sibiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Romii au făcut spectacol în centrul Sibiului

  Pe muzica lui Elvis Romano, tinerele de etnie rromă au oferit astăzi un adevărat spectacol în central orașului. Manifestările din centru au fost dedicate Zilei Internaționale a Romilor, care se sărbătorește duminică în toată lumea.

 • “Săptămâna Egalităţii de Şanse” a ajuns la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  “Săptămâna Egalităţii de Şanse” a ajuns la Sibiu

  Caravana „Săptămâna Egalităţii de Şanse” ajunge în fosta capitală culturală a Europei, Sibiu, în perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2012, eveniment ce va avea loc în cadrul hotelului Apollo Hermannstadt.

 • Conducerea spitalului de pediatrie respinge acuzaţiile mămicilor din Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conducerea spitalului de pediatrie respinge acuzaţiile mămicilor din Sibiu

  Comitetul Director, în şedinţă comună cu Consiliul Medical al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, a analizat petitia prin care un grup de mame din Sibiu, acuză spitalul de discriminare şi interzicerea internării mamelor alături de copii în spital şi a concluzionat că totul s-a făcut conform legii.

 • Mămicile se plâng public de discriminare la Spitalul de Pediatrie din Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mămicile se plâng public de discriminare la Spitalul de Pediatrie din Sibiu

  Un grup de mame din Sibiu, au trimis o scrisoare deschisă către conducerea spitalului de peditrie din oraş, în care dezvăluie problemele cu care s-au confruntat multe mămici la această unitate sanitară. Mărturisirile sunt cu adevarat cutremuratoare şi sunt legate de interzicerea internării mamelor alături de copii în spital. Conducerea spitalului respinge acuzaţiile.

 • Toate operele lui Shakespeare într-un singur spectacol la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toate operele lui Shakespeare într-un singur spectacol la Sibiu

  Secția Germană a Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu prezintă marți, 31 ianuarie, ora 19:00, premiera spectacolului „Shakespeares sämtliche Werke (leicht gekürzt)“. Prețul unui bilet la spectacol este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere. Toate biletele pentru premieră au fost epuizate.

 • Rapsodie coreeană interpretată în premieră naţională la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rapsodie coreeană interpretată în premieră naţională la Sibiu

  Filarmonica de Stat Sibiu a pregătit un program deosebit pentru concertul de joi 26 februarie 2012. Dirijorul coreean Minseok Kang şi pianista Jisoo Yoo alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu vor prezenta în deschiderea programului serii, în premieră în România Rapsodia Coreană „Arirang” compusă de Seonghwan Choi.

 • Bugetul judeţului aprobat cu scandal din cauza Spitalului Clinic Judeţean Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugetul judeţului aprobat cu scandal din cauza Spitalului Clinic Judeţean Sibiu

  Consilierii judeţeni au bătut pasul pe loc timp de o oră şi jumătate în care au încercat să găsească bani pentru plata unei părţi din utilităţile celui mai mare spital din judeţ. Până la urmă bugetul a fost aprobat în forma iniţială, dar consilierii PSD-ului s-au supărat şi au votat împotrivă.

 • Zăpada îngreunează traficul pe străzile secundare din municipiul Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zăpada îngreunează traficul pe străzile secundare din municipiul Sibiu

  Ninsorile căzute în toată noaptea de marți spre miercuri au făcut ca traficul auto să se desfășoare cu dificultate chiar și pe arterele principale. Primăria a intervenit cu 11 utilaje pentru degajarea carosabilului. Și la Păltiniș acționează 3 utilaje.

 • Şcoală de buget-finanţe în timpul săptămânii, hotel de agrement în weekend
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoală de buget-finanţe în timpul săptămânii, hotel de agrement în weekend

  Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu a găsit o utilitate pentru vechiul sediu „abandonat” în urmă cu aproximativ un an de zile, în detrimentul celui actual, mult mai mare şi mai modern. Astfel după îndelungi analize, s-a luat decizia ca în vechiul sediu de pe Calea Dumbrăvii din Sibiu să ia fiinţă prima şcoală de buget-finanţe, dedicată exclusiv celor de la Finanţele Publice.

 • Sibienii se înghesuie să depună cereri restituire a diferenţei la taxa auto
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibienii se înghesuie să depună cereri restituire a diferenţei la taxa auto

  Aproximativ 800 de sibieni au depus cereri de restituire a diferenţei dintre taxa de poluare/taxa specială şi taxa pentru emisiile poluante, la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu. Restituirea se face numai către titularul obligaţiei de plată care va depune la administraţia fiscal mai multe documente.

 • Avocatul Poporului în audienţă joi la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avocatul Poporului în audienţă joi la Sibiu

  Instituţia Avocatul Poporului va organiza o audienţă pentru cetăţenii judeţului, joi, 26 ianuarie, începând cu ora 10.00, la sediul prefecturii Sibiu. Sibienii trebuie să ştie că nu se fac înscrieri în prealabil pentru participarea la acest eveniment.

 • Prima ediție a Cupei de Ski Arena Copiilor se ţine sâmbătă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima ediție a Cupei de Ski Arena Copiilor se ţine sâmbătă

  Peste 100 de copii sunt așteptați la prima ediție a Cupei de Ski - Arena Copiilor. Concursul va avea loc sâmbătă, 28 ianuarie, la Arena Platoș. Următoarea ediție a Cupei de Ski - Arena Copiilor va avea loc în luna februarie.

Modifică Setările