
Calendarul înscrierilor la gradiniţă. Ce a stabilit Ministerul Educaţiei
Ministerul Educaţiei şi Cercetării a stabilit procedura şi calendarul înscrierilor şi reînscrierilor în învăţământul preşcolar pentru anul şcolar 2020-2021.
Ministerul Educaţiei şi Cercetării a stabilit procedura şi calendarul înscrierilor şi reînscrierilor în învăţământul preşcolar pentru anul şcolar 2020-2021.
Conducerea societăţii justifică reducerea drastică a frecvenţei curselor de transport urban prin faptul că numărul de călători scade foarte mult odată cu vacanţa şcolară. Drept urmare, gălăţenii vor trebui să aştepte în staţii mai mult timp. Uneori, şi de trei ori mai mult decât după programul obişnuit.
Oriunde pe mapamond, timpul oficial se stabileşte în funcţie de distanţa faţă de primul meridian, cel care are ora Greenwich Mean Time (GMT).
Cu întârziere de peste 12 ore a zburat aseară, de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, avionul către Bucureşti, care trebuia să decoleze încă la ora 05.40. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, aeronava a putut zbura abia la ora 18.09. În aceeaşi direcţie a plecat un avion la ora 16.50, faţă de ora 14.20, când era programat zborul, transmite IPN.
Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a anunţat programul după care vor circula mijloacelor de transport public în perioada sărbătorilor de iarnă.
Din 1 august, în Chişinău, troleibuzele vor circula până la ora 1.00 pe rutele 22 şi 24. O decizie în acest sens a fost votată cu 26 de voturi de către consilierii municipali la şedinţa din 18 iulie.
Lucrările la linii, făcute în perioadele 2–5 mai şi 8–10 mai 2017, impun reducerea vitezei trenurilor, pe anumite porţiuni, la doar 30 de kilometri la oră, faţă de viteza normală de circulaţie de 80 de kilometri la oră.
Modificarea mersului trenului s-a produs din cauza lucrărilor la infrastructura ferovizară în apropiere de Ghidigeni. Restricţia va funcţiona în zilele de marţi, miercuri, joi şi vineri, până la 26 mai.
Regionala CFR Călători Galaţi informează că pentru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară între staţiile Făurei – Deduleşti, Buzău Sud – Cilibia şi Coteşti - Mărăşeşti vor interveni modificări în circulaţia a 18 trenuri (pe parcursul mai multor zile, însumând 115 curse) care tranzitează partea de sud-est a României.
SC Apă Canal sfătuieşte consumatorii să-şi facă provizii de apă şi precizează că „după repunerea în funcţiune a sistemului de alimentare cu apă rece potabilă, există posibilitatea ca aspectul apei sa fie opalescent; din punct de vedere bacteriologic şi calitativ, aceasta se încadrează în standardele de potabilitate impuse de legislaţia în vigoare”.
În judeţul Galaţi încă mai există şcoli fără apă curentă şi cu toaleta în fundul curţii, motiv pentru care anul şcolar va începe clandestin, adică fără autorizaţia prevăzută de lege pentru spaţiile publice.
Conducerea Regiei Autonome de Transport (R.A.T.) Braşov aduce la cunoştinţa călătorilor faptul că, începând cu data de 27 iunie 2016, autobuzele şi troleibuzele de pe 11 linii de pe raza municipiului Braşov vor circula după noi orare, adaptate solicitărilor de transport existente pe perioada verii.
Pentru a veni în sprijinul alegătorilor ale căror cătţi de identitate sunt expirate, Serviciul Public de Evidenţă a Persoanelor Călăraşi are program special în zilele de 4 şi 5 iunie.
Cele două curse între Galaţi şi Bucureşti vor circula până la 31 decembrie. Plecarea din Galaţi este la 5,00 (cu sosire la Bucureşti la 10,15), iar plecarea din Bucureşti este la 14,50 (cu sosire la Galaţi la 19,33).
CFR Călători a anunţat că trecerea la ora oficială de iarnă nu va afecta mersul trenurilor. Începând de duminică - 25 octombrie, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei orientale (ora oficială de iarnă), astfel că ora 4:00 va deveni ora 3:00.
Traseul 14 va lega cartierele Micro 40 şi Micro 19, în vreme ce traseul 31 va lega Micro 19 de cartierul Barboşi (pe întreaga lungime a cartierului). Cursele vor fi asigurate de Transurb.
Şase „trenuri ale verii” ies din schemă, iar în locul lor sunt repuse în circulaţie două curse InteRegio. Modificările au devenit operabile din noaptea de 14 spre 15 septembrie 2015.
„Să pui oamenii să înceapă munca înainte de ora 09:00 este o tortură“, susţine un cercetător specializat în neuroştiinţe, profesor în cadrul Universităţii Oxford. Acesta consideră că societatea încurajează un program de lucru care macină în timp sănătatea psihică şi fizică.
Chiar dacă programul de funcţionare va fi scurtat, biblioteca va aduce în atenţia publicului câteva lucruri suplimentare, dintre care cel mai important pare a fi „Biblioteca Estivală” dedicată tinerilor.
O afluenţă de public fără precedent a fost înregistrată sâmbătă seara la muzeele din Constanţa care au avut program special de vizitare, depăşind în unele cazuri miezul nopţii. Familiarizaţi sau nu cu muzeele, constănţenii au ales să se bucure de Noaptea Muzeelor, seara în care muzeele pot fi vizitate gratuit.
Administraţia locală anunţă că în ziua de Paşte, dar şi a doua zi, adică pe 12 şi 13 aprilie, mijloacele de transport în comun circulă după program de duminică. Pe 12 aprilie nu vor circula liniile 24B, 28B şi 43P spre mall-ul Polus Center, iar liniile de autobuze 24, 28 şi 43B vor funcţiona după programe speciale.
După ora 16 nu mai găseşti pe nimeni în instituţiile de stat, fie aceasta un mic ghişeu de comună în capătul ţării, sau un minister care poate să întoarcă susul ţării în jos în câteva zile, la o adică. Iar vinerea e zi scurtă. E normal, e creştineşte, e scris în lege (mai puţin chestia cu vinerea), e la fel şi în alte ţări.
În intervalul 29 aprilie, ora 14.00 - 6 mai, ora 8.00, circulaţia rutieră pe podul de la Agigea se va desfăşura pe trei benzi de circulaţie (2+1). Se menţine limitarea vitezei de circulaţie la 50 km/h.
Reabilitarea Podului Agigea trebuia să se încheie la 15 iunie 2014, aşa cum este prevăzut şi pe site-ul CNADNR. Veniţi la Constanţa pentru stabilirea măsurilor de circulaţie pentru perioada sărbătorilor de Paşti şi de 1 Mai, oficialii au anunţat noul termen de finalizare a lucrărilor: 15 martie 2015.
Autorităţile au decis să ridice restricţiile la traficul rutier de călători în perioadele de sărbătoare de Paşti (20 aprilie) şi de 1 Mai.
Pentru a treia zi consecutiv, şcolile din judeţul Constanţa vor fi închise, din cauza avertizării de cod portocaliu care afectează tot sud-estul ţării.
În perioada Sărbătorilor de iarnă Centrul de Informare pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Cluj-Napoca va funcţiona după un orar special, aceeaşi situaţie fiind şi la primăriile de cartier. Amenzile se vor putea achita on line, iar prima zi de înregistrare a cererilor de parcări este 6 ianuarie.
„Cine se trezeşte de dimineaţă departe ajunge“, spune o vorbă din popor. Mai mult, cercetătorii au descoperit că persoanele matinale sunt diferite, din punct de vedere al structurii creierului, faţă de cele care îşi pierd nopţile. Acest lucru poate explica şi de ce „păsările de noapte“ prezintă riscuri mai mari de a intra în depresie din cauza orarului nepotrivit.
Examenele au început astăzi cu proba la limba română susţinută de cei 7.126 de elevi din şcolile alolingve. În total, examenele de absolvire a gimnaziului, vor susţine 36.104 candidaţi.
CFR Călători a anunţat mai multe modificări în circulaţia trenurilor de pasageri, pentru adaptarea traficului la solicitările celor care călătoresc cu trenul. Din modificări fac parte anulări parţiale ale unor trenuri sau modificări în orarul de plecare şi sosire a garniturilor.