
Ora Pământului: sute de milioane de oameni din întreaga lume vor stinge lumina timp de o oră
„Ora Pământului” este marcată şi în România, chiar în seara în care se trece la ora de vară, în fiecare an, la finalul lunii martie.
„Ora Pământului” este marcată şi în România, chiar în seara în care se trece la ora de vară, în fiecare an, la finalul lunii martie.
Earth Hour (Ora Pământului) - cea mai mare acţiune voluntară de mediu - va avea loc pe 26 martie, între orele 20.30 şi 21.30, iar oameni, instituţii şi companii de pe tot globul se vor uni pentru a stinge luminile în peste 8.000 de oraşe, din peste 190 de ţări.
Oraşe din întreaga lume şi-au stins luminile timp de o oră, sâmbătă, pentru a marca Ora Pământului (Earth Hour), o iniţiativă lansată de către World Wide Fund for nature (WWF) în 2007, cu scopul de a mobiliza în lupta împotriva modificărilor climatice şi a salva natura, relatează Euronews.
Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, sâmbătă seară, că protejarea Planetei este o responsabilitate zilnică a fiecăruia dintre noi, de aceea Palatul Cotroceni a fost cufundat în întuneric, de Ora Pământului.
Sâmbătă este marcată Ora Pământului (Earth Hour), o mişcare globală ce are ca scop conştientizarea publicului în ceea ce priveşte mediul şi criza climatică. În fiecare an, în această zi, milioane de oameni din întreaga lume sting luminile în intervalul 20.30 - 21.30 pentru a-şi arăta sprijinul pentru mediul înconjurător, într-un gest simbol.
Primăria Muncipiului Călăraşi susţine anul acesta campania ”Earth Hour - Ora Pământului”, cea mai mare mişcare voluntară de mediu din istorie în cadrul căreia sunt iniţiate acţiuni eco – civice de conştientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană.
Ora Pamantului (Earth Hour), marcata in acest an la 28 martie, in intervalul orar 20.30-21.30, este cea mai mare manifestare voluntara de mediu din istoria omenirii.
Anul acesta, consumatorii de energie electrică din oraşele municipii de judeţ din aria operaţională Distribuţie Oltenia au economisit peste 44 500 kWh în timpul Orei Pământului comparativ cu anul 2018.
Târgoviştenii au stins şi ei lumina timp de o oră. Câteva sute de oameni au fost în centrul oraşului pentru a asista la un concert al trupei Cantus Mundi, s-au uitat la stele prin telescoape profesionale şi au luat parte la o demonstraţie de îndemânare cu focul, pe acorduri de muzică chinezească, ale trupei Handpan România.
Serviciul Român de Informaţii se alătură sutelor de instituţii şi companii care sărbătoresc, sâmbătă seară, Ora Pământului, pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.
Din Sydney la Dubai, din Rio de Janeiro la Ciudad de Mexico, marile obiective îşi sting luminile sâmbătă, între orele locale 20.30-21.30, urmând o tradiţie destinată salvării vieţii lansată acum 13 ani la iniţiativa organizaţiei planetare Wide Fund for Nature (WWF). România participă la acest act încă de la prima ediţie.
Sute de instituţii şi companii sărbătoresc, sâmbătă seară, Ora Pământului, o iniţiativă care vrea să atragă atenţia asupra schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii. Şi Palatul Cotroceni şi Palatul Parlamentului sting lumina timp o oră, de la 20.30.
Vor rămâne conectate la sursa de energie electrică doar aparatele necesare activităţilor specifice aflate în derulare.
Călărăşenii se alătură sâmbătă, 30 martie, celei mai mari mişcări voluntare de mediu care va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-şi arăta angajamentul faţă de Planetă. Ora Pământului 2019 este un moment-cheie pentru oameni, companii, autorităţi să îşi folosească puterea pentru a face schimbări la nivel personal, dar şi la nivel global, încât să protejeze natura de care depinde bunăstarea şi dezvoltarea umanităţii.
Târgoviştenii vor avea parte de muzică şi dans în „Ora Pământului”, atunci când instituţiile publice şi iluminitul public din oraş vor fi „stinse” pentru a reduce consumul de energie.
Sâmbătă, 30 martie 2019, Primăria Municipiului Focşani va aniversa Ora Pământului, alăturându-se celor peste 7000 de oraşe din peste 160 de ţări care organizează această acţiune.
„Ora Pământului“ va fi marcată sâmbătă, 30 martie, în municipiul Târgu Jiu, în Parcul Coloanei fără Sfârşit, acolo unde se vor stinge luminile.
Ora Pãmântului (Earth Hour) este un eveniment international, organizat în ultima sâmbãtã a lunii martie a fiecãrui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electricã fatã de problema dioxidului de carbon emis în atmosferã la producerea energiei electrice.
Ora Pământului, cea mai mare mişcare voluntară de mediu, va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-şi arăta angajamentul faţă de Planetă. Ora Pământului 2019 este un moment-cheie pentru oameni, companii, autorităţi să îşi folosească puterea pentru a face schimbări la nivel personal, dar şi la nivel global, încât să protejeze natura de care depinde bunăstarea şi dezvoltarea umanităţii.
România şi alte 180 de ţări au petrecut o oră în întuneric, între 20.30 şi 21.30, pentru a marca Ora Pământului. Anul acesta, 25 de oraşe din ţară, printre ele Bucureşti, Arad şi Iaşi, au organizat activităţi cu această ocazie. Iar mai multe instituţii, inclusiv Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, s-au alăturat acestei mişcări.
Zalăul se implică în acţiunea ecologică organizată de către World Wilde Fund for Nature şi Earth Hour Romania, mai multe instituţii din reşedinţa de judeţ urmând să stingă în mod simbolic lumina pentru o oră.
Sâmbătă. 24 martie. la ora 20.30, întreaga lume va sărbători în mod simbolic “Ora Pământului” (Earth Hour), un eveniment organizat cu scopul conştientizării globale despre impactul negativ asupra mediului înconjurător, cauzat de consumul exagerat de resurse energetice .
Sâmbătă, 24 martie 2018, Primăria Municipiului Focşani va aniversa Ora Pământului, alăturându-se astfel celor peste 7000 de oraşe din peste 160 de ţări care organizează an de an cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile.
Sâmbătă, oameni din peste 7.000 de oraşe din 180 de ţări vor stinge simbolic lumina şi vor aprinde conversaţia despre biodiversitate, participând la cea mai mare mişcare voluntară de mediu din toate timpurile, Ora Pământului (Earth Hour). "Earth Hour" este sărbătorit pe 24 martie, când cei care doresc să participe trebuie să stingă lumina, timp de o oră, începând cu ora locală 20.30.
Ora Pământului, cea mai mare mişcare voluntară de mediu din toate timpurile, va fi marcată sâmbătă, 24 martie. În peste 7.000 de oraşe din întreaga lume se vor singe luminile timp de o oră.
Au mai rămas două săptămâni până la Ora Pământului (Earth Hour), cea mai mare mişcare voluntară de mediu din toate timpurile. Pentru a zecea oară consecutiv în România, WWF încurajează indivizi şi organizaţii, companii, instituţii publice şi centre culturale din toată ţara să stingă lumina timp de o oră, pe 24 martie, la ora locală 20.30.
La 10 ani de la prima ediţie Earth Hour, ce a avut loc la Sydney, cea mai mare mişcare de mediu din istorie, iniţiată de WWF, este gata să unească din nou milioane de oameni din întreaga lume. Intervalul orar rămâne acelaşi, 20.30 – 21.30, timp în care oameni şi construcţii emblematice vor stinge lumina, gest-simbol în lupta împotriva schimbărilor climatice.
Discovery Channel sărbătoreşte, sâmbătă, Ora Pământului şi îşi va întrerupe programul în intervalul orar 20.30 - 21.30, informează postul de televiziune într-un comunicat. Înainte şi după întreruperea emisiei, postul va difuza două documentare tematice.
Mai multe instituţii publice din Târgu Jiu au participat la „Ora pământului“. Astfel, timp de oră, energia electrică a fost întreruptă.
“Când stingi un bec se aprinde o stea. Încearcă şi tu” este sloganul pe care mai mulţi tineri din Târgovişte îl promovează când sărbătoresc “Ora Pământului”. Sâmbătă seara, când luminile în oraş au fost stinse, mai mulţi târgovişteni au urcat în Turnul Chindiei, cel mai înalt obiectiv de unde oraşul poate fi fotografiat.