Stiri despre optimism

  121 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Eurobarometru: Românii sunt simultan  cei mai optimişti, dar şi cei mai pesimişti din UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eurobarometru: Românii sunt simultan  cei mai optimişti, dar şi cei mai pesimişti din UE

  Românii sunt printre europenii care cred cel mai mult că imaginea UE s-a îmbunătăţit în ultimul an şi 73% dintre ei au o percepţie favorabilă asupra impactului Planului european de redresare, dar pe de altă parte sunt printre cei mai pesimişti în privinţa modului în care vor evolua condiţiile lor de viaţă şi economia naţională în următorul an, relevă un sondaj Eurobarometru.

 • Test de cultură generală: Optimist raţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Test de cultură generală: Optimist raţional

  Te crezi as în noţiuni de cultură generală? Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări, clasificate pe mai multe domenii de interes.

 • Motive de optimism (3):  #WeAreNATO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Motive de optimism (3):  #WeAreNATO

  Am început recent acest jurnal al motivelor de optimism, care se văd indiferent de toate crizele, cacofoniile si reacţiile panicate ale multora dintre noi. Şi îl voi continua, cu încăpăţânarea celui care ştie că, dintr-o furtună, ieşim doar dacă ţinem direcţia cu fermitate şi dacă strângem rândurile, nu daca începem să alergăm cu toţii bezmetic, căutând soluţii individuale.

 • Barometru EY: Mediul de afaceri, sceptic în privinţa economiei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barometru EY: Mediul de afaceri, sceptic în privinţa economiei româneşti

  Procentul celor care sunt optimişti în privinţa economiei româneşti a scăzut semnificativ faţă de ediţia anterioară a studiului (18% în 2019 vs. 31% în 2018), ilustrând un fond de îngrijorare, alimentat de incertitudinile fiscale şi legislative, caracterul nesustenabil al creşterii economice bazată pe consum şi de presiunile inflaţioniste, aceştia fiind doar câţiva potenţiali factori care pot influenţa mediul de afaceri în 2019.

 • Crăciun 2017, Crăciun 2018...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crăciun 2017, Crăciun 2018...

  Recitesc textele scrise cu ocazia sărbătorilor de Crăciun ale anilor 2015 şi 2016. Primul dintre ele venea la scurtă vreme de la dezastrul de la #colectiv care ne-a arătat tuturor nu doar felul în care corupţia ucide, ci şi cât de slabă, laşă şi puţin pregătită să guverneze este clasa politică din România.

 • Cum să creşti un copil optimist într-o lume pesimistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să creşti un copil optimist într-o lume pesimistă

  Scriitoarea KJ Dell’Antonia, autoarea bestseller-ului „Cum să fii un părinte mai fericit“, prezintă câteva tactici cu ajutorul cărora părinţii îşi pot ajuta copiii să vadă partea plină a paharului chiar dacă sunt înconjuraţi de pesimism.

 • De ce este nociv să te autoînvinovăţeşti. Cum poate fi vindecat sentimentul distrugător prin „tehnica substituirii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este nociv să te autoînvinovăţeşti. Cum poate fi vindecat sentimentul distrugător prin „tehnica substituirii“

  Sentimentul autoînvinovăţirii are multiple cauze şi poate deveni extrem de nociv dacă nu sunt luate măsuri din timp. Controlul gândirii are un rol crucial în depăşirea sentimentului autoînvinovăţirii. Care sunt cauzele autoînvinovăţirii, de ce este aceasta nocivă şi cum poate fi depăşită, aflaţi din materialul următor.

 • La începutul anului 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La începutul anului 2018

  Un sondaj sociologic dintre cele mai credibile- a fost efectuat de IMAS, institutul condus de dl. Alin Teodorescu- ne spune că mai bine de jumătate dintre români cred că în 2018 o vor duce mai prost decât în anul ce s-a încheiat ieri. Un sondaj IRES dat publicităţii la sfârşitul anului ne spune că numai 17% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie bună.

 • Cum te fereşti de energia negativă a celorlalţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te fereşti de energia negativă a celorlalţi

  Întâlnim adesea oameni care emit energie negativă. Sentimentele lor sunt atât de puternice şi de apăsătoare, încât reuşesc să ni le transmită şi nouă. Din fericire, putem învăţa să le evităm.

 • ANALIZĂ Jumătatea plină a paharului, într-o lume cu veşti proaste. V. Mihăilescu, A. Liiceanu, un preot şi un psihoterapeut vorbesc despre optimism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Jumătatea plină a paharului, într-o lume cu veşti proaste. V. Mihăilescu, A. Liiceanu, un preot şi un psihoterapeut vorbesc despre optimism

  Proteste în ţară şi în străinătate, atacuri teroriste, tensiuni politice şi sociale. Trecem printr-o perioadă acoperită de tot soiul de umbre, aşa că am încercat să răspundem la întrebarea: „Mai putem să fim optimişti?“. Ca să înţelegem ce este şi ce nu este optimismul, am vorbit cu antropologul Vintilă Mihăilescu, cu Aurora Liiceanu, scriitoare şi doctor în psihologie, precum şi cu preotul Eugen Tănăsescu şi cu psihoterapeutul Livia Căciuloiu.

 • „Frumuseţile“
României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Frumuseţile“ României

  Românii s-au săturat de mizerie. Poporul vrea ca mizeria să fie evacuată din filmele, piesele de teatru şi romanele autohtone. Cultura română să se afirme cu creaţii care vorbesc despre lucrurile frumoase din România.

 • La despărţirea
de anul 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La despărţirea de anul 2016

  Oricât de indiferenţi am fi faţă de propria noastră viaţă, cred că nu există nici măcar unul singur dintre noi care, în ultima zi a fiecărui an, să nu-şi acorde cel puţin câteva minute spre a-şi face bilanţul personal

 • Prognoză optimistă de
creştere economică pentru Moldova în 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prognoză optimistă de creştere economică pentru Moldova în 2017

  În 2017 creşterea economică a Republicii Moldova poate să depăşească prognoza Guvernului de 3-4% şi se va baza în mare parte pe investiţiile guvernamentale. Pentru ca ţara să ajungă într-o situaţie economică bună, este nevoie de o creştere economică de 8-10% timp de zece ani la rând. Constatarea aparţine managerului de proiect al Grupului German de Consiliere Moldova, Jorg Radeke, contactat de IPN.

 • EUREXIT?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EUREXIT?

  Cred că aproape nimeni n-a crezut în drasticul rezultat al referendum-ului britanic. Chiar cei care l-au organizat vor fi contat pe o largă confirmare publică a opţiunii pentru rămînere în UE. Ghinion! Socotelile de-acasă nu s-au potrivit cu cele din tîrg. Iar acum asistăm la un policrom delir analitic, la un amestec de cutremur şi bîlbîială, de apocalipsă şi resemnare.

Modifică Setările