Stiri despre opozitie

  731 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Legea pensiilor se votează încă o dată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea pensiilor se votează încă o dată

  Opoziţia a solicitat demisia Robertei Anastase, președintele Camerei Deputaților, pe care o acuză de fraudarea votului. Conducerea Camerei a decis reluarea votului final la Legea pensiilor, dar PSD vrea să fie rediscutat întregul act normativ.

 • Război politic între Miliband şi Miliband
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Război politic între Miliband şi Miliband

  Fraţii David şi Ed Miliband se luptă pentru a-i succede lui Gordon Brown, liderul laburist înfrânt în alegerile generale din luna mai. Competiţia politică între fraţi este fără precedent în istoria modernă a Marii Britanii.

 • Culisele unei toamne politice agitată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Culisele unei toamne politice agitată

  Opoziţia atacă Palatul Victoria cu o armată divizată, Puterea se apără dar se macină din interior. În acest moment raportul de forţe în Parlament este în favoarea Puterii, însă dacă PSD şi PNL vor depune o moţiune în octombrie-noiembrie sunt şanse ca Executivul să cadă pe fondul erodării Guvernului.

 • Opoziţia: ifose şi himere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opoziţia: ifose şi himere

  Focalizez, aşa cum promiteam în analiza precedentă, mişcările Opoziţiei în condiţiile crizei şi al severului declin al lui Traian Băsescu&PDL.

 • PSD şi PNL, divizate de moţiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD şi PNL, divizate de moţiune

  Liderul liberal Crin Antonescu condiţionează susţinerea moţiunii de cenzură de acordul PSD pentru o nouă formulă guvernamentală. El spune că Opoziţia trebuie să fie pregătită dacă Guvernul cade. Social-democraţii nu sunt însă interesaţi să intre la guvernare şi pledează pentru alegeri anticipate.

 • Tânără din Kirghizstan:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tânără din Kirghizstan: "Jurnaliştii care şi-au exprimat opoziţia faţă de guvern au fost ucişi violent"

  Corupţia a ajuns până la nivelul educaţional în Kirghizstan, unul dintre statele eşuate, conform indexului anual realizat de Fondul pentru Pace (The Fund for Peace). Violenţele interetnice alimentate de sentimente de ură şi stârnite chiar de oamenii aflaţi la guvernare contribuie la instabilitatea din cadrul acestui stat, în care oamenii nu au bani de mâncare, iar junaliştii sunt ucişi violent pentru că au îndrăznit să benefici

 • Crin Antonescu, despre alternativele la guvernarea Boc/ Victor Ponta oferă replica, prin telefon, din Grecia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crin Antonescu, despre alternativele la guvernarea Boc/ Victor Ponta oferă replica, prin telefon, din Grecia

  Negocierile privind o alternativă la guvernarea Boc dintre Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat au eşuat. Dacă, până în prezent, declaraţiilor celor doi erau făcute fără posibilitatea unei replici imediate, marţi seară, liderul PSD Victor Ponta şi şeful PNL Crin Antonescu urmau să fie puşi faţă în faţă la postului "Realitatea TV". Social-democratul nu s-a prezentat la emisiunea "Ora de Foc" , în condiţii

 • UPDATE Opoziţia atacă la Avocatul Poporului OUG de creştere a TVA de la 19% la 24%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Opoziţia atacă la Avocatul Poporului OUG de creştere a TVA de la 19% la 24%

  Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat luni, înaintea Biroului Permanent al partidului, că formaţiunea sa va face un demers de a ataca Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) de creştere a TVA de la 19% la 24% la Avocatul Poporului, care poate, la rândul său, să sesizeze Curtea Constituţională.

 • Ponta şi Antonescu îşi dispută şefia Opoziţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta şi Antonescu îşi dispută şefia Opoziţiei

  Respingerea moţiunii de cenzură cu un scor strâns - 228 de voturi „pentru“ şi 197 „împotrivă“ - a adus un plus de legitimitate social-democraţilor şi liberalilor. Victoria la nivel de imagine relansează competiţia între cei doi protagonişti, PSD şi PNL, miza fiind câştigarea statutului de lider al Opoziţiei.

 • Aleşii PDL au luat cu asalt Curtea Constituţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aleşii PDL au luat cu asalt Curtea Constituţională

  Puterea a reuşit să impună majoritatea judecătorilor constituţionali. Sesizările Opoziţiei pe legile austerităţii au şanse minime.  Raportul de forţe de la Curte a fost decis de votul dat luni noapte în Camera Deputaţilor, în urma căruia postul de judecător a fost obţinut de candidatul propus de PDL.