Stiri despre opinie

  163 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Emil Boc îi răspunde lui Banciu, care a criticat virulent Clujul, arătând că e „un oraş de rahat“: „Nu poate fi mai rău decât la Bucureşti“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Emil Boc îi răspunde lui Banciu, care a criticat virulent Clujul, arătând că e „un oraş de rahat“: „Nu poate fi mai rău decât la Bucureşti“

  Primarul Emil Boc i-a răspuns jurnalistului Radu Banciu, care a criticat vehement Clujul, arătând că este „un oraş de rahat”. Edilul a susţinut că ia în considerare orice opinie, dar un lucru e clar: „toate studiile internaţionale în materie de calitatea vieţii plasează Clujul pe primul loc în ţară”. Legat de poluarea aerului provocată de numărul mare de maşini, primarul a susţinut: „Nu poate fi mai rău ca la Bucureşti”.

 • VIDEO Cine este vinovat pentru situaţia în care a ajuns România? Parlamentarii sau poporul? Răspund Andrei
Pleşu şi Mircea Cărtărescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cine este vinovat pentru situaţia în care a ajuns România? Parlamentarii sau poporul? Răspund Andrei Pleşu şi Mircea Cărtărescu

  Din anul 2017, situaţia politică a României este una din ce în ce mai instabilă. Adevărul i-a întrebat pe Andrei Pleşu şi pe Mircea Cărtărescu, în cadrul evenimentului care a marcat împlinirea a 26 de ani de la înfiinţare a revistei „Dilema veche“, cine se face vinovat de acest fapt: parlamentarii care ne conduc sau poporul.

 • S-a amânat viitorul? Doar o opinie...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a amânat viitorul? Doar o opinie...

  Acum mai bine de jumătate de an, participam la o masă rotundă cu Dirk Wisselmann - Inginer Senior Maşini Autonome BMW. S-a discutat despre viitorul autonom al modelelor BMW.

 • Liviu Dragnea e „qwertyui“! Cum m-am hotărât să comit o discriminare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Dragnea e „qwertyui“! Cum m-am hotărât să comit o discriminare

  Deşi tema principală a acestei tablete este despre metehnele gândirii, vă avertizez că n-o să scriu despre filosofie, ci despre mult mai pământenele apucături umane, rezumate prin termeni precum făţărnicie, cruzime, minciună, manipulare, impostură sau promovarea cu insistenţă a falselor valori.

 • OPINIE Scandalul Facebook - Cambridge Analytica. De ce educaţia pe internet este cel puţin la fel de importantă ca educaţia sexuală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OPINIE Scandalul Facebook - Cambridge Analytica. De ce educaţia pe internet este cel puţin la fel de importantă ca educaţia sexuală

  Fiecare site care opereză cu date personale, indiferent cât de mic sau cât de mare ar fi, promite marea cu sarea în ceea ce priveşte protecţia ta ca individ. Obişnuim să râdem de persoanele care sunt sceptice atunci când vine vorba de lucruri obişnuite, precum plata online cu ajutorul cardului bancar, însă, poate, există pe undeva o fărâmă de adevăr.

 • Forumul Judecătorilor critică modificările Codurilor Penale dorite de PSD: „Plasează inculpatul într-o poziţie privilegiată“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Forumul Judecătorilor critică modificările Codurilor Penale dorite de PSD: „Plasează inculpatul într-o poziţie privilegiată“

  Forumul Judecătorilor din România critică în termeni duri iniţiativele de modificare ale Codului penal şi Codului de procedură penală propuse de către coaliţia PSD şi ALDE, despre care afirmă că reprezintă „o involuţie în crearea unui sistem de justiţie penală modern”şi o trecere „de la o justiţie penală care protejează victimele infracţiunii la un nou concept care plasează inculpatul într-o poziţie privilegiată”.

 • Ştiţi care-i cea mai periculoasă meserie din România? N-aţi ghici în veci!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştiţi care-i cea mai periculoasă meserie din România? N-aţi ghici în veci!

  Dacă v-aţi întrebat vreodată care-i cea mai periculoasă meserie din România şi, purtaţi de valul logicii, aţi oscilat între crescător de vipere, miner şi pompier, aflaţi de la mine că v-aţi înşelat amarnic. Raportat la dinamica salarială (asta ca să folosesc o sintagmă îndelung malaxată prin instituţiile româneşti) meseria cu cel mai mare risc de tragedii/nenorociri/drame este cea de funcţionar la primărie. Mai cu seamă la o primărie rurală.

 • Delaţiunea digitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Delaţiunea digitală

  Cunoaştem fenomenul: sub virila protecţie a anonimatului, tot felul de comentatori îşi permit injuria, calomnia şi alte asemenea în subsolul articolului postat pe net. Autorul nu are practic niciun mijloc de apărare, neputând răspunde la toţi.

 • Ţara nebunilor
liberi, ţara apucăturilor demente...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara nebunilor liberi, ţara apucăturilor demente...

  Recentul incident dramatic de la Metrou, în care o tânără de 25 de ani a murit după ce a fost împinsă pe şine de o femeie bolnavă psihic, redeschide o temă de discuţie care a fost evitată sistematic şi cinic în ultimii ani: soarta oamenilor atinşi iremediabil de nebunie, pe care familiile nu au capacitatea financiară şi fizică, dar nici pregătirea medicală, pentru a-i ţine sub control.

 • Pe
curând, domnule Andrei Pleşu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe curând, domnule Andrei Pleşu!

  Am citit cu surprindere articolul domnului Andrei Pleşu. Gândurile mele s-au clătinat uşor, ca la un cutremur de 4,1 grade. Apoi, după ce mi-a revenit echilibrul, m-a cuprins spaima.

 • Preamăritul Sân. O poveste distopică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preamăritul Sân. O poveste distopică

  Nimeni nu mai avea nicio scăpare. Cu atât mai mult cei care erau bănuiţi că nu ar adula Preamăritul Sân. Cu toţii, femei sau bărbaţi, erau târâţi în faţa uriaşului sân aflat în piaţa centrală a oraşului. Acolo, toţi trebuiau să se închine uriaşului Preamăritului Sân. Circulau tot felul de zvonuri despre o închisoare în afara oraşului, unde cei vinovaţi de hulă erau înfometaţi, torturaţi şi omorâţi în cele din urmă. O dictatură sângeroasă.

 • E
foarte posibil să avem din nou un guvern de tehnocraţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E foarte posibil să avem din nou un guvern de tehnocraţi

  Într-una din zilele trecute, încercând să explice, într-o postare pe o reţea socială, brusca simpatie de care parcă a început să se bucure nu doar în rândul oamenilor simpli, ci şi printre o seamă de analişti politici sau la câteva posturi de televiziune dl. Sorin Grindeanu, poetul şi fostul disident anticomunist Dorin Tudoran făcea o observaţie cât se poate de adevărată.