Stiri despre operatiuni antiteroriste

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dosarele lui Talpeş la Adevărul Live: Securitate naţională/libertăţi individuale?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosarele lui Talpeş la Adevărul Live: Securitate naţională/libertăţi individuale?

  Securitatea naţională versus libertăţile individuale: o dilemă reală sau o problemă creată artificial? Subiectul revine în forţă odată cu perspectiva adoptării în Europa a unui nou pachet de legi antiteroriste, complex şi cuprinzător, şi a fost dezbătut de generalul Ioan Talpeş, fost director al Serviciilor de Informaţii Externe, în cadrul emisiunii „Adevărul Live”.

 • SRI: „Creşte riscul terorist“. România, pe harta extremiştilor plecaţi să lupte în Siria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SRI: „Creşte riscul terorist“. România, pe harta extremiştilor plecaţi să lupte în Siria

  SRI anunţă o „sporire a dispozitivelor informatice“, cauzată de miile de cetăţeni europeni care intenţionează să ajungă în Siria, pentru a se implica în conflictul din regiune. Reprezentanţii Serviciului susţin însă că le lipsesc multe „instrumente legale“ necesare. Anunţul vine la numai trei zile de la respingerea Legii „Big Brother“, de către judecătorii Curţii Constituţionale.

 • Cristian Ghinea: Flux şi reflux în legislaţia antiteroristă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Ghinea: Flux şi reflux în legislaţia antiteroristă

  Abdullah al-Kidd a fost reţinut de FBI în 2003 în calitate de… martor. Al-Kidd e un american convertit la islam, care, după numele ales, fie e fiul unuia pe care îl cheamă Kidd, fie a găsit o formă haioasă de a combina islamul şi filmele cu karate. FBI a folosit o formulă legală ciudată: nici nu l-a arestat oficial, dar nici nu l-a eliberat.

 • Atentate teroriste în Franţa. 12 oameni au fost arestaţi peste noapte în Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atentate teroriste în Franţa. 12 oameni au fost arestaţi peste noapte în Paris

  În noaptea de joi spre vineri, în regiunea Parisului, au fost arestaţi 12 suspecţi de terorism, în legătură cu atentatele teroriste din Franţa în care au murit 17 persoane, în atacul de la sediul redacţiei publicaţiei satirice Charlie Hebdo şi în cazul luării de ostatici de la magazinul evreiesc, informează BBC.