Stiri despre opera nights

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Operă live în aer liber la Castelul Corvinilor sau Opera Nights 2021
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Operă live în aer liber la Castelul Corvinilor sau Opera Nights 2021

  Auzisem că, încă de acum 10 ani, atât la Hunedoara, cât şi la Deva, cu mici întreruperi, se întâmplă Festivalul “Opera Nights”. Entuziasmul organizatorilor locali, căruia i s-a adăugat consecvenţa companiei Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa, a făcut ca evenimentul să devină un reper cultural pentru răcoroasele nopţi de vară din acest superb ţinut din centrul ţării, prea puţin cunoscut nouă, celorlalţi.

 • Festivalul „Hunedoara lirică” va înlocui „Opera Nights”, pentru care Consiliul Judeţean a renunţat la finanţare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul „Hunedoara lirică” va înlocui „Opera Nights”, pentru care Consiliul Judeţean a renunţat la finanţare

  Un festival de operă organizat de Teatrul de Artă Deva, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Hunedoara, va avea loc în perioada 16 - 20 iulie 2017. Evenimentul va înlocui Festivalul Opera Nights, programat în aceeaşi perioadă, pentru care Consiliul Judeţean Hunedoara a renunţat să mai acorde finanţare. Consiliul Judeţean va finanţa noul festival.

 • „Opera Nights” chiar şi pe ploaie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Opera Nights” chiar şi pe ploaie

  A intrat deja în tradiţie ca mijlocul verii să fie asociat cu Festivalul „Opera Nights”, desfăşurat la Hunedoara şi Deva, susţinut, de fiecare dată, de ansamblul Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, propunând acum, în perioada 12-17 iulie, lucrări celebre din creaţia lirică, beneficiind şi de oaspeţi din ţară sau din străinătate, asigurând astfel un plus de atractivitate şi noutate în fiecare seară.

 • „Opera Nights“, de la Castel la Palat (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Opera Nights“, de la Castel la Palat (II)

  Din nou la Deva, rămânând în lumea creaţiei verdiene, ansamblul a propus o altă partitură monumentală – Aida –, în care am regăsit parte dintre soliştii din Nabucco, precum şi alţi invitaţi de interes, sub bagheta lui Gheorghe Stanciu, care s-a confruntat, în acea formulă adaptată în aer liber, cu necesitatea de a corela, în Tabloul Triumfal, orchestra, corul şi soliştii de pe scenă cu cei amplasaţi…

 • „Opera Nights“, de la Castel la Palat (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Opera Nights“, de la Castel la Palat (I)

  În urmă cu câţiva ani, ansamblul Operei din Constanţa a fost invitat să susţină, la Hunedoara, spectacolele incluse în prima ediţie a Festivalului în aer liber „Opera Nights”, prezentând atunci doar Traviata, marcând însă începutul unei colaborări constante, care acum se concretizează, la cea de a V-a ediţie,

 • VIDEO Castelul Corvinilor, decor de poveste la
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Castelul Corvinilor, decor de poveste la "Opera Nights". Traviata a fost urmărită de sute de spectatori, printre care şi Alina Gorghiu şi Vasile Blaga

  Festivalul „Opera Nights” a debutat miercuri seara la Hunedoara. Castelul Corvinilor a fost decor pentru „Traviata” de Giuseppe Verdi, iar curtea monumentului istoric a fost arhiplină. Din public nu au lipsit personalităţile politice, însă artiştii şi organizatorii au fost cei care au primit meritele pentru reuşita evenimentului.

 • Festivalul care a aprins orgoliile hunedorenilor va avea loc şi în Hunedoara şi în Deva
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul care a aprins orgoliile hunedorenilor va avea loc şi în Hunedoara şi în Deva

  A treia ediţie a festivalului Opera Nights va avea loc atât în Hunedoara, în curtea Castelului Corvinilor, cât şi în Deva, în lapidariumul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane. Organizatorii evenimentului inedit, care se va afla la cea de-a treia ediţie, au ajuns la un acord cu autorităţile publice din cele două municipii, în privinţa derulării spectacolelor de operă.

 • Operă la Castelul Corvinilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Operă la Castelul Corvinilor

  Din seara aceasta şi până duminică, Castelul Corvinilor din Hunedoara va găzdui, în curtea sa, cel mai mare festival de muzică clasică în aer liber din Transilvania - "Opera Nights".

 • FOTOGALERIE Iată cum arată cel mai mare castel medieval din Europa, inundat de lumini și muzică la festivalul „Opera Nights”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE Iată cum arată cel mai mare castel medieval din Europa, inundat de lumini și muzică la festivalul „Opera Nights”

  Opera a răsunat în curtea Castelului Corvinilor de la Hunedoara, aseară, până aproape de miezul nopții. A fost prima dintre cele trei seri ale festivalului “Opera Nights”, organizat în premieră la Hunedoara. Pe scenă, în fața celor peste 300 de spectatori care și-au găsit loc pe scaunele amplasate sub cerul înstelat, au urcat artiștii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, din Constanţa.

 • Nopţi albe în curtea Castelului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nopţi albe în curtea Castelului

  „Opera Nights” a început aseară la Castelul Corvinilor. Evenimentul cultural este o premieră pentru municipiul Hunedoara. Castelul a devenit în ultimii ani unul dintre locurile preferate pentru organizarea evenimentelor inedite.

 • “Opera Nights”, în premieră la Castel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  “Opera Nights”, în premieră la Castel

  Duminică are loc deschiderea festivalului de operă în aer liber "Opera Nights", care va avea loc pentru prima dată în Hunedoara. Evenimentul organizat de Primăria Hunedoara și Consiliul Județean și cuprinde spectacole de operă, proiecţii cinematografice și expoziţii.

 • Primul festival de operă în aer liber va avea loc la Castelul Corvinilor din Hunedoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul festival de operă în aer liber va avea loc la Castelul Corvinilor din Hunedoara

  “Opera Nights”, festivalul de operă în aer liber organizat, în premieră, în România va avea loc la Hunedoara. Consilierii locali din municipiu au aprobat organizarea şi finanţarea cu până la 50.000 de euro a evenimentului, programat să se desfăşoare în perioada 2 – 10 iulie, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Modifică Setările