Stiri despre opera nationala

  119 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Există „Breaking News” şi în lumea muzicii. Răzvan Ioan Dincă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există „Breaking News” şi în lumea muzicii. Răzvan Ioan Dincă

  O căutare pe Google News cu numele directorului ONB relevă 141 de articole din presa românească, din 12 mai încoace. Din aceste 141 de ştiri, vreo 130 susţin că domnul Răzvan Ioan Dincă a fost reţinut, arestat, sau chiar „săltat” într-un dosar privind execuţia bugetară la instituţia pe care o conduce.

 • Surpize şi dezamăgiri la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surpize şi dezamăgiri la Opera Naţională

  Întâmplător sau nu, luna martie a adus, pe afişul Operei Naţionale, pe de o parte lucrări parcă demult uitate (sau abandonate) de către cei care concep structura stagiunii curente, iar pe de altă parte oaspeţi români sosiţi din ţară sau de peste hotare, marea lor majoritate revenind pe scena bucureşteană după (prea) multă vreme, deşi, cu mici excepţii, ar merita să fie invitaţi constant în spectacole de anvergură.

 • Fiţi galanţi, mergeţi la Iaşi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fiţi galanţi, mergeţi la Iaşi!

  Un minaret care sare pe scenă, ca şi cum ar fi un personaj. O femeie costumată extravagant într-o rochie de epocă flamboyantă, purtând o perucă, deasupra căreia tronează o corabie în miniatură. Ghivece cu flori uriaşe care dansează pe scenă. Penajul fabulos al unei amerindience cântând o arie, dar făcând mişcări de star pop.

 • Gală cu adevărat internaţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gală cu adevărat internaţională

  De fiecare dată, o Gală internaţională de balet constituie o atracţie irezistibilă pentru iubitorii genului, iar dacă pe afiş apar şi nume celebre sau oaspeţi din străinătate, devine firească avalanşa de public.

 • FOTOGALERIE Lucia di Lammermoor - cronică incompletă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE Lucia di Lammermoor - cronică incompletă

  În primele luni ale lui 1990, la începutul „anilor romantici”, cum îi numeşte într-o recentă carte Gabriela Adameşteanu, regizorul Andrei Şerban revenea în România. Fusese invitat de Andrei Pleşu, pe atunci ministru al Culturii, să preia conducerea Teatrului Naţional din Bucureşti, lucru care i-a bucurat pe unii şi i-a întristat pe alţii.

 • Să nu-ţi faci chip cioplit!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să nu-ţi faci chip cioplit!

  Un foarte bun spectacol al Teatrului Naţional din Târgu Mureş la care am fost invitat m-a împiedicat să vad începutul Galei Premiilor Operelor Naţionale desfăşurată duminică seară în superba sală a Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi şi transmisă în direct pe TVR 2.

 • Reluări la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reluări la Opera Naţională

  Readucerea pe afişul Operei Naţionale Bucureşti a îndrăgitei creaţii mozartiene „Nunta lui Figaro”, fie şi în discutabila montare propusă, în urmă cu câţiva ani, în regia lui Alexander Rădulescu şi scenografia Adrianei Urmuzescu, a prilejuit şi reîntâlnirea cu solişti ai teatrului programaţi extrem de rar, dar şi debuturi absolute pe scena ONB, de real interes.

 • Elena Moşuc - o stea internaţională la Opera din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elena Moşuc - o stea internaţională la Opera din Bucureşti

  Există în acest moment câteva cântăreţe de operă din România (destul de multe raportat la gradul de popularitate al genului liric în rândul celor 21 milioane de locuitori ai ţării) care au o carieră internaţională strălucită.

 • De Ziua Culturii Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Ziua Culturii Naţionale

  A intrat în tradiţia ultimilor ani ca, în 15 ianuarie, când este omagiat Mihai Eminescu – acum la 164 de ani de la naştere -, să fie onorată deopotrivă Ziua Culturii Naţionale, în diverse oraşe din ţară, punct de referinţă fiind însă concertul derulat la Ateneu, clădire în faţa căreia se află chiar statuia poetului.

 • VIDEO Alina Cojocaru revine în triumf pe scena Operei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Alina Cojocaru revine în triumf pe scena Operei

  Trebuie să recunosc, personal am aşteptat acest eveniment dată fiind prezenţa în capul de afiş a minunatei balerine Alina Cojocaru. Este artistul care îmbină graţia cu ingenuitatea, talentul de excepţie cu profesionalismul înalt. Este artistul român care a izbândit! Prin muncă, prin perseverenţă, prin credinţă în propriul destin.

 • FOTO Alina Cojocaru, o stea pe firmamentul baletului internaţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Alina Cojocaru, o stea pe firmamentul baletului internaţional

  Balerina Alina Cojocaru (32 de ani), care  va dansa, pe 7 decembrie, la Opera Naţională Bucureşti, în spectacolul „La Sylphide”, a fost desemnată Balerina Deceniului, fiind una dintre cele mai remarcabile prezenţe pe scenele marilor săli de spectacol din întreaga lume.

 • VIDEO Balerina Alina Cojocaru revine în România. Va dansa, pe 7 decembrie, la Opera Naţională în „La Sylphide“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Balerina Alina Cojocaru revine în România. Va dansa, pe 7 decembrie, la Opera Naţională în „La Sylphide“

  Sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19.00, coregraful Johan Kobborg prezintă la Opera Naţională Bucureşti baletul "La Sylphide", avându-i ca invitaţi în rolurile principale pe celebra prim-solistă Alina Cojocaru, desemnată Balerina Deceniului (Moscova, 2010), şi pe prim-solistul Baletului Regal din Londra Steven McRae, câştigător al Premiului Dancing Times la categoria „Cel mai bun dansator” la National Dance Award (Marea Britanie, 2011).

 • Simţind sfârşitul unei lumi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simţind sfârşitul unei lumi

  Festivalul Naţional de Teatru se va deschide vineri, 25 octombrie, la Teatrul Odeon, cu Troienele de la Opera Naţională Română din Iaşi, în regia lui Andrei Şerban. Spre a vă incita să doriţi un bilet în plus, vă propun azi o cronică a reprezentaţiei văzută de mine în februarie 2013.

 • FOTO Muzica clasică a scos peste şapte mii de bucureşteni la Promenada Operei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Muzica clasică a scos peste şapte mii de bucureşteni la Promenada Operei

  Întreaga esplanadă din faţa Operei Naţionale s-a umplut de melomani, sâmbătă-seara, încă de la ora 20.00. Mii de bucureşteni de toate vârstele s-au strâns să asculte fragmente din opere celebre precum „Faust“, „Otello“ sau „Rigoletto“, într-o atmosferă de epocă: interpreţii au urcat pe scenă după ce au coborât din maşini de colecţie ale secolului trecut sau din trăsuri vechi, trase de cai albi.

 • La noi, totul se ia mereu de la început
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La noi, totul se ia mereu de la început

  Există în lume concursuri de canto de tradiţie, care îşi păstrează seriozitatea şi anvergura după decenii de la înfiinţare, există (sau au existat) şi pe la noi diverse competiţii care au pornit foarte promiţător, dar în majoritate au sucombat din cauza unor orgolii nemăsurate, cei care le-au stopat rămânând astfel doar cu satisfacţia orgoliului de a fi distrus „ceva”.

 • Opera „La Traviata”, în premieră pe scena buzoiană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „La Traviata”, în premieră pe scena buzoiană

  După premiera susţinută în martie pe scena de la Focşani, buzoienii au ocazia să vadă în sala Consiliului Judeţean opera în concert „La Traviata” de Giuseppe Verdi. Evenimentul, programat luni, de la ora 19.00, este produs şi prezentat de către Ateneul Popular „Maior. Gh. Pastia” Focşani.

Modifică Setările