Stiri despre opera nationala

  131 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Paradoxala producţie „Cosi fan tutte“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paradoxala producţie „Cosi fan tutte“

  Pentru publicul bucureştean nu mai este demult o surpriză faptul că mai toate noile producţii propuse de Opera Naţională sunt fie aduse ca atare din Anglia, fie puse în scenă de echipe britanice sau, eventual, din Australia, singurele excepţii fiind, din câte îmi amintesc, „neuitata“ Tosca, împrumutată de la Volksoper Viena şi regizoarea sud-americană care a montat Oedip,

 • George Călin, directorul general interimar al Operei Naţionale Bucureşti:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Călin, directorul general interimar al Operei Naţionale Bucureşti: "Scopul meu este să menţin standardele acestei instituţii"

  În ultimii ani, Opera Naţională din Bucureşti a cunoscut o adevărată revoluţie, mai ales după renovarea şi consolidarea clădirii, dar şi după numirea în funcţia de director artistic a cunoscutului coregraf şi dansator Johan Kobborg. George Călin, noul director general interimar are o misiune importantă, aceea de a ridica ştacheta calităţii, spectacolele ONB fiind din ce în ce mai urmărite de publicul românesc.

 • Vervă şi vis în paşi de vals
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vervă şi vis în paşi de vals

  În ajun de Moş Nicolae, Opera Naţională a oferit iubitorilor de balet o premieră deosebită, alăturând, din nou, lucrări preluate de la mari companii, în coregrafia semnată de artişti celebri, alegând, de această dată, DSCH pe muzică de Şostakovici, în coregrafia realizată, în 2008, de Alexei Ratmansky la New York City Ballet şi Visul inspirat de suita „Visul unei nopţi de vară“ de Mendelssohn-Bartholdy

 • Opera şi Criza (6): După furtună, vremea frumoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera şi Criza (6): După furtună, vremea frumoasă

  Când vine vorba despre Teatro alla Scala, rememorarea tradiţiei este inevitabilă, practic jumătate din repertoriul standard al oricărui teatru de operă din lume a avut premiera absolută la Milano. Dar istoria modernă a acestei celebre instituţii începe odată cu reconstrucţia din 1946, după ce clădirea a fost bombardată sever.

 • „Oedipe”, miez de scandal la Festivalul Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Oedipe”, miez de scandal la Festivalul Enescu

  NEMULŢUMIRI Membrii orchestrei Operei Naţionale din Bucureşti au cântat „Oedipe”, vineri şi duminică seara, purtând banderole albe şi anunţând grevă japoneză, în semn de protest faţă de Festivalul „George Enescu”.

 • „Œdipe” la Enescu 2015 - o unitate de măsură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Œdipe” la Enescu 2015 - o unitate de măsură

  În general, frământările dintr-o comunitate sau dintr-o instituţie se termină cu o schimbare, iar schimbarea duce, de obicei, către progres. Nu aceasta este însă situaţia de la Opera Naţională Bucureşti, care pare să se reîntoarcă spre trecut.

 • Directorul Operei Naţionale, trimis în judecată pentru
corupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Directorul Operei Naţionale, trimis în judecată pentru corupţie

  Directorul suspendat al Operei Naţionale, Răzvan Dincă, dar şi alţi şase membri din conducerea instituţiei, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, după ce au angajat o firmă de pază fără licenţă de fincţionare. Dincă mai este acuzat şi de fals în declaraţia de avere.

 • Există „Breaking News” şi în lumea muzicii. Răzvan Ioan Dincă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există „Breaking News” şi în lumea muzicii. Răzvan Ioan Dincă

  O căutare pe Google News cu numele directorului ONB relevă 141 de articole din presa românească, din 12 mai încoace. Din aceste 141 de ştiri, vreo 130 susţin că domnul Răzvan Ioan Dincă a fost reţinut, arestat, sau chiar „săltat” într-un dosar privind execuţia bugetară la instituţia pe care o conduce.

 • Surpize şi dezamăgiri la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surpize şi dezamăgiri la Opera Naţională

  Întâmplător sau nu, luna martie a adus, pe afişul Operei Naţionale, pe de o parte lucrări parcă demult uitate (sau abandonate) de către cei care concep structura stagiunii curente, iar pe de altă parte oaspeţi români sosiţi din ţară sau de peste hotare, marea lor majoritate revenind pe scena bucureşteană după (prea) multă vreme, deşi, cu mici excepţii, ar merita să fie invitaţi constant în spectacole de anvergură.

 • Fiţi galanţi, mergeţi la Iaşi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fiţi galanţi, mergeţi la Iaşi!

  Un minaret care sare pe scenă, ca şi cum ar fi un personaj. O femeie costumată extravagant într-o rochie de epocă flamboyantă, purtând o perucă, deasupra căreia tronează o corabie în miniatură. Ghivece cu flori uriaşe care dansează pe scenă. Penajul fabulos al unei amerindience cântând o arie, dar făcând mişcări de star pop.

 • Gală cu adevărat internaţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gală cu adevărat internaţională

  De fiecare dată, o Gală internaţională de balet constituie o atracţie irezistibilă pentru iubitorii genului, iar dacă pe afiş apar şi nume celebre sau oaspeţi din străinătate, devine firească avalanşa de public.

 • FOTOGALERIE Lucia di Lammermoor - cronică incompletă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE Lucia di Lammermoor - cronică incompletă

  În primele luni ale lui 1990, la începutul „anilor romantici”, cum îi numeşte într-o recentă carte Gabriela Adameşteanu, regizorul Andrei Şerban revenea în România. Fusese invitat de Andrei Pleşu, pe atunci ministru al Culturii, să preia conducerea Teatrului Naţional din Bucureşti, lucru care i-a bucurat pe unii şi i-a întristat pe alţii.

 • Să nu-ţi faci chip cioplit!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să nu-ţi faci chip cioplit!

  Un foarte bun spectacol al Teatrului Naţional din Târgu Mureş la care am fost invitat m-a împiedicat să vad începutul Galei Premiilor Operelor Naţionale desfăşurată duminică seară în superba sală a Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi şi transmisă în direct pe TVR 2.

 • Reluări la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reluări la Opera Naţională

  Readucerea pe afişul Operei Naţionale Bucureşti a îndrăgitei creaţii mozartiene „Nunta lui Figaro”, fie şi în discutabila montare propusă, în urmă cu câţiva ani, în regia lui Alexander Rădulescu şi scenografia Adrianei Urmuzescu, a prilejuit şi reîntâlnirea cu solişti ai teatrului programaţi extrem de rar, dar şi debuturi absolute pe scena ONB, de real interes.

 • Elena Moşuc - o stea internaţională la Opera din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elena Moşuc - o stea internaţională la Opera din Bucureşti

  Există în acest moment câteva cântăreţe de operă din România (destul de multe raportat la gradul de popularitate al genului liric în rândul celor 21 milioane de locuitori ai ţării) care au o carieră internaţională strălucită.

 • De Ziua Culturii Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Ziua Culturii Naţionale

  A intrat în tradiţia ultimilor ani ca, în 15 ianuarie, când este omagiat Mihai Eminescu – acum la 164 de ani de la naştere -, să fie onorată deopotrivă Ziua Culturii Naţionale, în diverse oraşe din ţară, punct de referinţă fiind însă concertul derulat la Ateneu, clădire în faţa căreia se află chiar statuia poetului.

 • VIDEO Alina Cojocaru revine în triumf pe scena Operei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Alina Cojocaru revine în triumf pe scena Operei

  Trebuie să recunosc, personal am aşteptat acest eveniment dată fiind prezenţa în capul de afiş a minunatei balerine Alina Cojocaru. Este artistul care îmbină graţia cu ingenuitatea, talentul de excepţie cu profesionalismul înalt. Este artistul român care a izbândit! Prin muncă, prin perseverenţă, prin credinţă în propriul destin.

Modifică Setările