Stiri despre opera nationala romana cluj-napoca

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Opera Română din
Cluj-Napoca a deschis stagiunea centenară cu premiera „Macbeth“ de Verdi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Română din Cluj-Napoca a deschis stagiunea centenară cu premiera „Macbeth“ de Verdi

  2019-2020 este un sezon important pentru prima scenă lirică transilvană. Sărbătoreşte 100 de ani de la înfiinţarea pe 18 septembrie 1919, prin decizia Consiliul Dirigent al Regatului României, deţinând astfel primatul fondării între teatrele de operă româneşti. Era firesc ca managementul condus de dr. Florin Estefan să gândească stagiunea prin prisma unui program aniversar special.

 • De la Iaşi la
Cluj-Napoca, „Don Giovanni“ de Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Iaşi la Cluj-Napoca, „Don Giovanni“ de Mozart

  Scriam nu demult în aceste pagini despre o iniţiativă a conducerilor Operelor Naţionale Române din municipiile de pe malurile Bahluiului şi Someşului de a interschimba producţii proprii, care nu există pe afişele celeilalte instituţii.

 • „Traviata” verdiană în deschiderea stagiunii 

Operei Naţionale Române Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Traviata” verdiană în deschiderea stagiunii Operei Naţionale Române Cluj-Napoca

  Serata inaugurală, coincidentă sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muzicii, 1 octombrie, a debutat cu un scurt moment prezentat de purtătoarea de cuvânt a teatrului, Simona Dordea, în care prof. dr. Nicolae Miu, vechi şi împătimit meloman, a oferit scenei lirice clujene un impresionant tablou al marii soprane Lya Hubic, ilustră interpretă – printre altele - a rolului Violetta din „Traviata”.

 • „Evgheni Oneghin”, noua premieră a Operei Române clujene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Evgheni Oneghin”, noua premieră a Operei Române clujene

  Stagiunea actuală a teatrului liric de la poalele Feleacului abundă în producţii noi. Este un efort remarcabil al managementului lui Florin Estefan, artist ce se află nu de multă vreme în poziţie de conducere. După „Werther”, „Boema”, „Bal mascat”, iată că la mijloc de ianuarie premiera aleasă a fost „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski.

 • Staruri la
Opera Română din Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Staruri la Opera Română din Cluj-Napoca

  Prilejul a fost aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea TVR Cluj, un eveniment desfăşurat la jumătatea lunii noiembrie sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României.

 • La Opera din Cluj-Napoca, „Domnul Werther român”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera din Cluj-Napoca, „Domnul Werther român”

  Sintagma este o parafrază la titulatura „Monsieur Werther” pe care critica muzicală internaţională o dăruise acum mulţi ani legendarului tenor Alfredo Kraus pentru interpretarea de referinţă a eroului lui Massenet.

 • La Cluj-Napoca, în Joia Mare
catolică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Cluj-Napoca, în Joia Mare catolică

  Opera Naţională Română din municipiul de pe malurile Someşului a adus prinosul său Patimilor Mântuitorului, într-un concert cu „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi, colos de muzică şi creaţie generatoare de profundă emoţie spirituală.

 • Baritonul George Petean în „Rigoletto”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baritonul George Petean în „Rigoletto”

  Spectacol eveniment la Opera Naţională Română Cluj-Napoca! Baritonul George Petean, vedetă de necontestat a marilor scene lirice internaţionale, a cântat recent în rolul titular din „Rigoletto” de Verdi, validând o dată în plus ceea ce se ştie, este onorant pentru artist şi îmbucurător pentru public.

Modifică Setările