Stiri despre opera nationala bucuresti

  320 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • La Opera din
Bucureşti s-a reluat „Don Giovanni”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera din Bucureşti s-a reluat „Don Giovanni”

  Este vorba despre producţia lui Andrei Şerban din 2017, acum sub bagheta lui Tiberiu Soare la pupitrul Orchestrei primei scene lirice naţionale, într-o nouă distribuţie pentru care teatrul a organizat sesiuni de casting.

 • Careu de aşi în „Otello” la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Careu de aşi în „Otello” la Bucureşti

  Îmi face plăcere să folosesc un asemenea titlu. În actuala stagiune, Opera Naţională şi-a onorat Centenarul, nu numai prin anunţarea întregului program cu distribuţii cu tot încă dinaintea deschiderii oficiale, ci şi prin invitarea în spectacole a unor vedete internaţionale adevărate, printre acestea numărându-se şi români ce-şi desfăşoară activitatea în străinătate.

 • Fabulosul Otello de la ONB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fabulosul Otello de la ONB

  Aproape de final, stagiunea centenară a Operei Naţionale Bucureşti a produs şi mult aşteptatul debut al lui Christian Badea, cu două spectacole cu Otello într-o distribuţie excepţională de solişti principali. Evenimentul tinde să devină mai important decât ar părea la prima vedere.

 • Gală caritabilă cu mari vedete mondiale la Opera
bucureşteană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gală caritabilă cu mari vedete mondiale la Opera bucureşteană

  A fost pentru întâia oară când prima scenă lirică naţională, manager-director general interimar Daniel Jinga, a organizat şi găzduit un concert extraordinar pentru colectarea de fonduri destinate susţinerii unei unităţi medicale, Institutul Regional de Oncologie Iaşi.

 • Cronică: Lise Davidsen şi Freddie De Tommaso la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronică: Lise Davidsen şi Freddie De Tommaso la Bucureşti

  Acum şapte ani, Christian Badea prezenta la Filarmonică un program Richard Strauss în care aducea o necunoscută pentru Ultimele patru lieduri. O soprană norvegiană de o statură impunătoare, cu faţă de copil şi cu o voce imensă, care a umplut imediat Ateneul, plutind imperial peste orchestră.

 • Dirijorul Christian Badea, pentru prima dată la pupitrul Operei Naţionale Bucureşti, în două spectacole cu „Otello” de Giuseppe Verdi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Christian Badea, pentru prima dată la pupitrul Operei Naţionale Bucureşti, în două spectacole cu „Otello” de Giuseppe Verdi

  Maestrul Christian Badea, cu o cariera impresionanta in cele mai importante teatre de opera din lume precum Metropolitan Opera, Royal Opera House, Wiener Staatsoper, Bayerische Staatsoper München, Sydney Opera sau Teatro Colón din Buenos Aires, dirijează pentru prima dată la Opera Naţională Bucureşti pe 8 şi 11 iunie.

 • „Raymonda”, premieră de balet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Raymonda”, premieră de balet

  Hotărât lucru, Opera Naţională Bucureşti a dat iarăşi lovitura cu o nouă producţie, pentru prima oară fiind reprezentat în versiune integrală baletul „Raymonda” de Alexander Glazunov. Judec după calitatea spectacolului şi succesul de public, similare cu cele din premierele anterioare, „Norma”, „Lohengrin” sau reluarea „Lucia di Lammermoor”.

 • Debutul lui Cristian Măcelaru la ONB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debutul lui Cristian Măcelaru la ONB

  Nu mă număr printre fanii dirijorului Cristian Măcelaru. Am asistat la câteva concerte de-ale sale acum câţiva ani la Sala Radio şi la Ateneu, pentru care am scris cronici politicoase, dar am avut mereu senzaţia că manierei sale civilizate de a dirija îi lipseşte ceva.

 • Cristian Măcelaru a dirijat „M-me Butterfly”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Măcelaru a dirijat „M-me Butterfly”

  A fost una dintre cele mai bune seri la Opera Naţională, graţie îndeosebi lui Cristian Măcelaru, care a coborât pentru prima oară în fosa bucureşteană. Se ştie, dirijorul originar din Timişoara este întâiul deţinător român al unei importante funcţii internaţionale, de la Sergiu Celibidache încoace, deci de peste 25 de ani.

 • Soprana Barno Ismatullaeva şi dirijorul Cristian Măcelaru, în „Madama Butterfly” pe scena Operei Naţionale Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Barno Ismatullaeva şi dirijorul Cristian Măcelaru, în „Madama Butterfly” pe scena Operei Naţionale Bucureşti

  Opera Naţională Bucureşti prezintă sâmbătă, de la ora 18:30, spectacolul cu opera „Madama Butterfly” de Puccini. La pupitrul dirijoral se va afla, în calitate de invitat, maestrul Cristian Măcelaru, director muzical şi dirijor al Festivalului de Muzică Contemporană Cabrillo, California şi, începând cu stagiunea 2019/2020, dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Köln.

 • La Operă, confirmări, invitaţi şi un debut. Spicuiri
(V)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Operă, confirmări, invitaţi şi un debut. Spicuiri (V)

  Stagiunea Centenară continuă interesant şi atractiv. Publicul are de ales între premiere, reluări, invitaţi din ţară şi din afara ei, români sau străini, debuturi, gale. Alegerile nu sunt uşoare, dar împătimiţii genului au la dispoziţie încă de la începutul stagiunii, am mai notat, programările şi distribuţiile.

 • Pe scena Operei, un oaspete de la Mariinsky
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe scena Operei, un oaspete de la Mariinsky

  Binevenită a fost ca Tatiana din „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, soprana rusă Maria Bayankina. A conferit un plus de autenticitate rolului în producţia bucureşteană, a impresionat prin trăirea sublimată, a indus atmosferă prin pronunţia în limba ei nativă.

 • „Don Carlos” cu cast de nivel european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Carlos” cu cast de nivel european

  Nu exagerez, întrucât îi văzusem aproape pe toţi invitaţii în diferite titluri la Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf-Duisburg, apoi pe câţiva la Bucureşti în alte spectacole, cu impresii de cel mai înalt grad, aşa încât inteligenta alcătuire a distribuţiei acestui „Don Carlos” din stagiunea 2021-22 de către managementul mai vechi şi actual al Operei Naţionale din Capitală a fost binevenită.

 • Comemorări şi un oaspete îndelung aşteptat la
Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comemorări şi un oaspete îndelung aşteptat la Operă

  S-a reluat organizarea de concerte/spectacole dedicate unor mari personalităţi ale Operei Naţionale Bucureşti, al căror nume a rămas numai în amintire. Acum câteva luni, celebrul dirijor Stelian Olariu (1928-2017) a  fost comemorat printr-o serată prefaţată de directorul general interimar Daniel Jinga, cel ce i-a urmat la conducerea ansamblului coral.

 • Invitaţi şi debuturi la Operă. Spicuiri (IV)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Invitaţi şi debuturi la Operă. Spicuiri (IV)

  După două premiere de forţă, „Norma” şi „Lohengrin”, stagiunea centenară bucureşteană a programat o reluare binevenită, „Lucia di Lammermoor” de Donizetti, producţie autografiată Andrei Şerban, montare cu un parcurs ce a însemnat premiera din 1995 de la Opéra Bastille prezentată ciclic in loco, regândirea din 2014 pentru Opera din Iaşi, vizitarea Operei Naţionale Bucureşti în 2017.

 • Lucia di Lammermoor revine la ONB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucia di Lammermoor revine la ONB

  În sfârşit, producţia lui Andrei Şerban pentru Lucia di Lammermoor revine pe scena Operei Naţionale după o absenţă de patru ani. Restauraţia din interimatele post Beatrice Rancea (Fane Ignat şi scurtul mandat al lui Răsvan Cernat) au exilat montarea în depozit şi probabil că, dacă n-ar fi fost stagiunea centenară, casarea era terminus paradis.

 • De la Scala din Milano şi Metropolitan Opera, soprana Irina Lungu încheie anul 2021 la Opera Naţională Bucureşti invitată în Boema de Puccini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Scala din Milano şi Metropolitan Opera, soprana Irina Lungu încheie anul 2021 la Opera Naţională Bucureşti invitată în Boema de Puccini

  În an centenar, Opera Naţională Bucureşti încheie anul 2021 cu un spectacol de colecţie din repertoriul clasic universal, „La Bohème” de Giacomo Puccini, programat miercuri, 29 decembrie, ora 18:30. În rolul titular, publicul spectator o va putea urmări pe celebra soprană Irina Lungu, în calitate de invitat special pe şcena operei bucureştene.

 • Debuturi şi invitaţi la Operă. Spicuiri (III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi invitaţi la Operă. Spicuiri (III)

  Tineri în recital. Scriam mai demult, şi nu fără să reiau ciclic subiectul, despre necesitatea revigorării Studioului Experimental pentru Artele Spectacolului Muzical Ludovic Spiess, diviziune a Operei Naţionale Bucureşti, care reprezintă o entitate similară altelor asemenea, asociate tuturor teatrelor lirice importante ale lumii.

 • Traviata centenară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traviata centenară

  Greu de crezut, dar producţia lui Paul Curran pentru La traviata a împlinit 7 ani în Octombrie şi arată la fel de proaspătă ca în seara premierei. Este singura punere în scenă din epoca lui Răzvan Dincă pe care ONB a păstrat-o în repertoriul curent.

 • Un Lohengrin pentru un deceniu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Lohengrin pentru un deceniu

  Numai faptul în sine că producţia centenară a lui Lohengrin i-a revenit lui Silviu Purcărete este un eveniment şi drept urmare trebuie tratat ca atare, ca un spectacol care trebuie văzut neapărat. Mai ales că… nu se ştie când îl veţi mai prinde după această stagiune.

 • Faust la Opera Naţională – un dinozaur simpatic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faust la Opera Naţională – un dinozaur simpatic

  E posibil ca producţia regretatului regizor de teatru Alexandru Tocilescu să fie mai în vârstă decât o parte dintre tinerii prezenţi sâmbătă seara la Operă pentru spectacolul cu Faust. Premiera a avut loc în 1998, iar Doina Dimitriu şi Robert Nagy, soliştii care debutau atunci în rolurile principale, s-au şi retras din activitate, după cariere internaţionale notabile.Summary

 • Debuturi şi invitaţi pe scena Operei. Spicuiri (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi invitaţi pe scena Operei. Spicuiri (II)

  Recenta producţie cu „Norma” de Bellini îşi continuă drumul de succes pe afişele primei scene lirice naţionale. Într-o jumătate de lună s-au programat patru spectacole cu distribuţii atractive, prin care s-au remarcat, am mai notat, debutul sopranei Veronica Anuşca şi prezenţele renumitelor artiste internaţionale Elena Moşuc şi Ruxandra Donose.

 • Invitaţi şi debuturi pe scena Operei. Spicuiri
(I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Invitaţi şi debuturi pe scena Operei. Spicuiri (I)

  Pornind de la anunţatele surprize ale Stagiunii Centenare, de la programările de distribuţii făcute în premieră organizatorică pentru tot sezonul, mi-am propus să consemnez câteva evenimente sau ceea ce ar trebui să aibă acest atribut.

Modifică Setările