Stiri despre opera magazine

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Christian Badea – un portret
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea – un portret

  Îl aplaudăm la Ateneu de câteva ori pe an, când, sub conducerea lui, orchestra Filarmonicii cântă altfel şi altceva decât de obicei. Dar, dincolo de momentele cheie precum premiul Grammy, cariera foarte consistentă a lui Christian Badea merită cunoscută mai bine.

 • Lucian Pintilie şi Opera
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucian Pintilie şi Opera

  Reconstituirea unei cariere în regia de operă răscolind prin arhiva revistei Opera vine prea târziu pentru completarea ei cu amintirile lui Lucian Pintilie. Articolul de faţă a prins contur abia Duminică la ora şase, la începutul unei veri de neuitat, în Pavilionul nr. 6, descoperind o latură mai puţin cunoscută a regizorului, punând în balanţă laudele şi criticile, acum, la Terminus Paradis.  De ce trag clopotele, Mitică?

 • Opera Iaşi şi scandalul ONB în revista „Opera” (UK)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Iaşi şi scandalul ONB în revista „Opera” (UK)

  A apărut numărul pe luna Iunie al revistei britanice Opera. După Opera Naţională Cluj, în mai este rândul Operei Naţionale Române Iaşi să apară în paginile acestei publicaţii, cu o cronică pe care am scris-o la reluarea excelentei producţii a lui Andrei Şerban pentru Lucia di Lammermoor.

 • Noul „Œdipe” de la ONB în revista „Opera” (UK)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul „Œdipe” de la ONB în revista „Opera” (UK)

  În numărul pe luna Aprilie, coperta revistei Opera din Marea Britanie este dedicată premierei mondiale de la München a operei lui Miroslav Srnka – South Pole, iar cuprinsul este foarte tentant.

 • Festivalul Enescu în revista „Opera” (UK)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu în revista „Opera” (UK)

  Descrisă de către Daily Telegraph drept „biblia industriei”, revista britanică „Opera” a fost şi este în continuare cel mai important comentator al scenei lirice mondiale din ultimii 65 de ani.