Stiri despre opera brasov

  127 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Atât de mult, atât de puţin. „Il trovatore“ la Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atât de mult, atât de puţin. „Il trovatore“ la Braşov

  Îţi trebuie cei mai buni patru cântăreţi din lume pentru un „Trovatore” bun, spunea Enrico Caruso acum un secol, incluzându-se implicit între cei patru, şi butada lui, oricât de bombastic ar suna, e adevărată: atât de mult îţi trebuie, oriunde în lume; enorm de mult în România.

 • Luna
mărţişorului începe la Operă cu Bal Mascat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luna mărţişorului începe la Operă cu Bal Mascat

  Spectacolul este cea mai recentă premieră a Operei Braşov, o poveste plină de intrigi şi iubire, la care sunt aşteptaţi toţi melomanii. Biletele costă 20 şi 30 de lei în funcţie de locul ocupat în sală.

 • Doar Donna Anna... (Don Giovanni la Opera Braşov)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doar Donna Anna... (Don Giovanni la Opera Braşov)

  Dacă privim din perspectivă economică, Opera Braşov face parte din a treia divizie românească, alături de Constanţa, Craiova şi Galaţi, cu un buget anual de 3 milioane €, după ONB (aproape 14 milioane €) şi Operele Naţionale din Cluj, Timişoara şi Iaşi (cca 5,4 milioane €).

 • Începe Festivalul Mozart.
Biletele s-au pus în vânzare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe Festivalul Mozart. Biletele s-au pus în vânzare

  Festivalul a devenit deja o tradiţie la Braşov şi va oferi spectacole timp de o lună. Primul eveniment este sâmbătă la Opera Braşov. Biletele la spectacole costă între 10 şi 30 de lei.

 • Spectacol de gală la Opera Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacol de gală la Opera Braşov

  Sâmbătă, 21 octombrie 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei Braşov, braşovenii sunt invitaţi la Marea Gală a celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet 2017.

 • Florian la Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Florian la Braşov

  La începutul acestei stagiuni mi-am propus să nu mai văd nici o Traviata, decât în cazul în care va fi cântată de o soprană ce poate să împrumute propria ei personalitate rolului, devenind relevantă cu adevărat. Aşa se face că primul (şi singurul) spectacol cu această atât de abuzată operă a fost cel de la Braşov.

 • Stagiunea lirică: Opera din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stagiunea lirică: Opera din România

  Oriunde aţi fi în România, un spectacol de operă este la îndemână de văzut, cu un pic de planificare. Şi nu doar un spectacol, multe teatre de operă sunt adevărate monumente de arhitectură pe care merită să le vizitaţi. În luna Octombrie, în România, se deschide stagiunea lirică. Materialul acesta urmăreşte exclusiv spectacolele de operă. Aşadar, unde mergem şi ce vedem?

 • „Requiem” şi „Cenuşăreasa”, două evenimente de marcă oferite de Opera Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Requiem” şi „Cenuşăreasa”, două evenimente de marcă oferite de Opera Braşov

  Requiem este compusă din 12 părţi (Dies irae, Tuba mirum, Rex tremendae, Recordare, Confutatis, Lacrimosa, Domine Jesu, Hostias, Andante, Sanctus, Benedictus, Agnus Dei), având la bază şase strofe ale unui text poetic latin din veacul al XIII-lea şi şase texte liturgice, ce fac parte din slujba funerară, partea denumită „Lacrimosa” fiind cea mai cunoscută.

 • „Boema”, o nouă capodoperă pe scena Operei Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Boema”, o nouă capodoperă pe scena Operei Braşov

  Opera Braşov vă invită sâmbătă, 19 martie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei Braşov, spectacolul cu opera „Boema” de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Giacosa şi Luigi Illica, după romanul „Scènes de la vie de bohème” de Henri Murger.