Stiri despre onoare

  94 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cu onoarea de politician cum
rămâne, Domnule Prim-Ministru?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu onoarea de politician cum rămâne, Domnule Prim-Ministru?

  Onoarea pentru un politician, dacă există, este la fel de utilă ca bicicleta în mijlocul oceanului. Astăzi, PNL şi-a bătut deja un prim cui în coşciugul politic. Am curajul să spun că ar fi un miracol, dacă la următoarele alegeri, PNL ar mai atinge pragul electoral.

 • Despre patriotismul găunos şi datul în stambă la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre patriotismul găunos şi datul în stambă la români

  Recunosc, mi-ar plăcea ca mirabilul sentiment patriotic să nu se mai materializeze, efemer şi făţarnic, în circ şi fudulie, ci să fie o permanentă deşteptare naţională bazată pe cinste, muncă, respect şi demnitate.

 • Omul fără de care aş fi fost un nimeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omul fără de care aş fi fost un nimeni

  Chiar dacă nu în fiecare an am reuşit să ajung acasă de Crăciun, întotdeauna am fost la Galaţi pe 27 decembrie. Mica noastră căsuţă ne adună pe toţi într-însa pentru a ne bucura cu cea fără de care „familia Duminică“ nu ar fi existat vreodată. Mica poveste de mai jos, este despre ea...

 • Huliganism
parlamentar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Huliganism parlamentar

  Cu cîteva luni bune în urmă, preşedintele Senatului, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, a inventat o ocazie solemnă. Prilej ca cele două  Camere reunite ale Parlamentului să producă o declaraţie comună al cărei rost era acela de a reafirma onoarea şi demnitatea forurilor legiuitoare.

 • Confiscarea a 12 camioane se numără printre performanţele subofiţerului care a fost ales Jandarmul de onoare al anului 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Confiscarea a 12 camioane se numără printre performanţele subofiţerului care a fost ales Jandarmul de onoare al anului 2017

  A confiscat sute de metri cubi de lemn tăiat ilegal şi 12 mijloace de transport, dar a aplicat şi amenzi în valoare totală de peste 250.000 de lei. Pentru această performanţă, de Ziua Jandarmilor, şeful postului montan de jandarm din Berca a primit titlul de Jandarmul de onoare al anului 2017. Cu aceeaşi ocazie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău a marcat şi o premieră: a inaugurat primul steag de prezentare la ceremoniile oficiale.

 • Povestea japonezului care a fost dispreţuit întreaga viaţă pentru că a supravieţuit scufundării Titanicului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea japonezului care a fost dispreţuit întreaga viaţă pentru că a supravieţuit scufundării Titanicului

  Cultura japoneză diferă în privinţa mai multor aspecte de cea occidentală, una dintre cele mai importante trăsături ale sale fiind importanţa pe care o acordă ideillor de datorie şi onoare. Conceptul de ruşine cântăreşte greu pentru poporul japonez, aşteptările societăţii fiind de mare importanţă. Acest lucru a fost evident şi în cazul lui Masabumi Hosono, un supravieţuitor de pe Titanic, dar care nu a putut să se bucure de acest lucru.

 • Parlamentarii şi-au umflat iar veniturile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentarii şi-au umflat iar veniturile

  În primele zile ale lunii martie, la iniţiativa d-lui Călin Popescu- Tăriceanu, preşedintele Senatului României, Parlamentul s-a mai făcut o dată că lucrează, în fapt acoperindu-se pentru a nu ştiu câta oară de ridicol. S-a adoptat o declaraţie care nu serveşte absolut la nimic, o însumare de cuvinte care, vezi Doamne!, ar reafirma rolul şi prestigiul respectivei instituţii.

 • Cât costă onoarea, presupus lezată, a unui artist român?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât costă onoarea, presupus lezată, a unui artist român?

  Sopranei Irina Iordăchescu şi dirijorului Tiberiu Soare le-a fost necesar un an întreg pentru a ajunge la concluzia că nu pot rămâne cu onoarea “nereperată” după scandalul care a zgâlţâit din temelii în primăvara anului 2016 Opera Naţională Română din Bucureşti.

 • Mercurialul onoarei în ani de puşcărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mercurialul onoarei în ani de puşcărie

  Primele lucruri despre onoare, şi despre ce e important în viaţă, în general, le-am învăţat când eram mic, desigur. Într-un sat sărac din Moldova, lângă Târgu Bujor, numit orăşel nu se ştie de ce, poate pentru că acolo venea bâlciul, o dată pe an, timp de o săptămână întreagă. Acolo am apucat asfaltarea, drumul care ducea către Bârlad, electrificarea şi deschiderea brutăriei.

 • Lecţia
premierului Dacian Cioloş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia premierului Dacian Cioloş

  Prin declaraţia făcută joi, premierul Dacian Cioloş a pus capăt oricărei speculaţii. Nu va îndeplini nici una din cerinţele concrete formulate de preşedintele Klaus Iohannis, cerinţe de natură să-i permită continuarea activităţii în fruntea unui guvern politic, după alegerile parlamentare din data de 11 decembrie.

 • Demisia numitului
Oprea Gabriel nu rezolvă mare lucru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demisia numitului Oprea Gabriel nu rezolvă mare lucru

  Faptul că generalul de carton pe nume Oprea Gabriel a decis vineri după-amiază să demisioneze din Senat nu rezolvă mare lucru. Nici din punct de vedere practic, nici din perspectivă etică sau morală şi nici din punct de vedere politic

 • Doctoratul şi
onoarea militară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doctoratul şi onoarea militară

  Surprinzător, revoltător, dar şi descalificant din punct de vedere moral şi ştiinţific pentru componenţii Comisiei de etică de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” anunţul potrivit căruia, în viziunea instituţiei de învăţământ superior cu pricina şi a iluştrilor săi profesori, teza de doctorat elaborată de actualul ministru de Interne, chestorul Petre Tobă, ar fi ok şi ar îndeplini mulţumitor standardele academice în vigoare

 • Onoarea de a fi bătuţi de
nemţi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Onoarea de a fi bătuţi de nemţi!

  Miercuri, 22 iunie 2016, s-au împlinit 75 de ani de la Intrarea României în cel de-al Doilea Război Mondial prin Ordinul dat de Ion Antonescu, Conducătorul Statului, de Trecere a Prutului.

 • Iordănescu, gradul înapoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iordănescu, gradul înapoi

  Umilitoarea înfrângere a echipei naţionale a României, în faţa entuziastei echipe - de fotbal real, nu mimat - a Albaniei impune un act de necesară revenire la normalitate. Fără acesta, actuala administraţie prezidenţială şi fragilul executiv, cel din Piaţa Victoriei celor puţini, în faţa celor mulţi şi necăjiţi, nu vor fi decât reflectări mioritice ale unor triste realităţi existente mai... la est de noi. Ridicăm fruntea sau rămânem în genunchi?

 • Laureatul Premiului Nobel, Ştefan
Hell, reîntors în România după 34 de ani de exil: „Rădăcinile le
duci cu tine în lume“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laureatul Premiului Nobel, Ştefan Hell, reîntors în România după 34 de ani de exil: „Rădăcinile le duci cu tine în lume“

  Laureatul premiului Nobel pentru Chimie în 2014, profesorul Stefan Hell (53 de ani), s-a întors în locul în care a trăit timp de 15 ani. Este vorba despre oraşul arădean Sântana, al cărui cetăţean de onoare a fost făcut joi, 26 mai. Chimistul a vorbit despre plecarea lui din ţară, petrecută în anul 1978, şi reîntoarcerea acasă.

 • Radu Lupu, pianistul român celebru care a ajuns comandor al
coroanei britanice, dar n-a izbutit să devină cetăţean de onoare în oraşul unde
s-a născut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Lupu, pianistul român celebru care a ajuns comandor al coroanei britanice, dar n-a izbutit să devină cetăţean de onoare în oraşul unde s-a născut

  Ajuns la 70 de ani, Radu Lupu este unul dintre cei mai mari pianişti ai lumii. A primit recunoaşterea valorii în mai multe ţări, cea mai recentă fiind la sfârşitul anului trecut, când a fost numit comandor al Imperiului Britanic. Bizar este că artistul nu a fost nici măcar propus vreodată să fie cetăţean de onoare al oraşului său natal - Galaţi - acolo unde lista celor care au primit titlul e plină de anonimi.

 • Aceşti
izmenari minunaţi şi doctoratele lor plagiate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aceşti izmenari minunaţi şi doctoratele lor plagiate

  Există o specie de impostori care au sufocat funcţiile publice, în special învătământul, poliţia şi armata.  În fruntea lor se află generalul Izmeană, multiplu fiu merituos al patriei, în acelaşi timp conducător de doctorate la mai multe instituţii, ministru şi sef de partid. Despre aceşti izmenari voi vorbi în acest articol, contribuind şi cu câteva exemple intâlnite în persoană.

Modifică Setările