Stiri despre omv

  267 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • A doua privatizare a Petrom începe luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A doua privatizare a Petrom începe luni

  Ministerul Economiei vinde la Bursa de Valori Bucureşti, începând de luni, un pachet de 9,84% din acţiunile deţinute la Petrom. Statul ar putea obţine 610 milioane de euro din această tranzacţie, aproape cât a plătit OMV în 2004 pentru 33% din compania petrolieră.

 • Revoltă: Concurs pentru boicotarea preţurilor OMV/Petrom
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoltă: Concurs pentru boicotarea preţurilor OMV/Petrom

  O asociaţie din Constanţa a declanşat o campanie fără precedent la adresa preţurilor crescute la produsele petroliere practicate de OMV/Petrom. Membrii asociaţiei au organizat un concurs cu cele mai reuşite metode de boicot.

 • Imnul protestatarilor de la Rafinăria Arpechim:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imnul protestatarilor de la Rafinăria Arpechim: "România, trezeşte-te!"

  Ieri, între orele 14-15, sute de angajaţi din cadrul Rafinăriei Arpechim au participat la un miting de protest faţă de decizia companiei OMV Petrom de a închide întreprinderea. Oamenii au strigat că vor locuri de muncă, au ascultat imnul României care a răsunat în boxe, dar şi celebra piesă a trupei Morometzii, "România, trezeşte-te!"

 • OMV Petrom lasă pe drumuri 700 de oameni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OMV Petrom lasă pe drumuri 700 de oameni

  Petrom a luat decizia de a lichida rafinăria Arpechim de la Piteşti care, în 2010, nu a funcţionat decât pentru trei luni. Foştii angajaţi vor primi salarii compensatorii la concediere, valoarea totală a plăţilor ridicându-se la 10 milioane de euro.

 • Boc despre creşterea preţului la carburanţi de către OMV Petrom:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boc despre creşterea preţului la carburanţi de către OMV Petrom: "Un efect prost. Asta înseamnă să cedezi rezervele petroliere ale ţării"

  Premierul Emil Boc a apreciat marţi că scumpirea carburanţilor reprezintă un efect prost al faptului că rezervele de petrol ale ţării au fost cedate anterior, în 2004, printr-un contract defavorabil, adăugând că Guvernul va continua analizele şi cercetările împreună cu ANAF şi Consiliul Concurenţei, ca urmare a ultimei scumpiri a preţului benzinei, anunţată de compania OMV Petrom.

 • Amendă record pentru OMV
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amendă record pentru OMV

  OMV Petrom a primit sancţiuni de la comisarii Gărzii de Mediu Vrancea în cuantum de 160.000 de lei pentru că nu a curăţat de gunoaie un teren de două hectare pe care îl are în administrare în spatele benzinăriei de la pasarela Mărăşeşti.

 • Gazoductul Arad-Szeged încurcă planurile ruşilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gazoductul Arad-Szeged încurcă planurile ruşilor

  Gigantul rus Gazprom va fi nevoit să scadă preţul gazelor livrate României, întrucât conducta Arad-Szeged permite importuri mai ieftine din Vest, spune şeful diviziei de gaze a OMV. Grupul austriac OMV va exporta gaze româneşti când va fi posibil acest lucru, dacă preţul de pe piaţa autohtonă va continua să fie mai mic decât în restul Europei.

 • Băsescu a discutat cu şeful OMV la Cotroceni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu a discutat cu şeful OMV la Cotroceni

  9,8% Capital. Este pachetul de acţiuni Petrom pe care statul român vrea să-l vândă pe bursa de la Bucureşti pentru a participa la majorarea de capital pregătită de acţionarul majoritar OMV.

 • Putin şi Berlusconi au discutat despre South Stream la pescuit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin şi Berlusconi au discutat despre South Stream la pescuit

  Cei doi lideri politici susţin o eventuală participare germană la proiectul gazoductului rusesc ce va aduce gaze din Rusia în Europa. Premierul italian, Silvio Berlusconi, s-a grăbit să se prezinte în Rusia la chemarea omologului său, Vladimir Putin, care l-a solicitat să discute despre gazoductul South Stream.

 • EXCLUSIV Şeful OMV: „Petrom nu este de vânzare!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Şeful OMV: „Petrom nu este de vânzare!“

  Wolfgang Ruttenstorfer, directorul general executiv al OMV, exclude orice intenţie de a renunţa la Petrom, chiar dacă în piaţa de profil se vorbeşte despre planul unor companii ruseşti de a face o ofertă. Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“, Ruttenstorfer le transmite celor care ar dori să preia Petrom şi OMV că nu pot nici măcar să viseze la asemenea achiziţii.

 • OMV cumpără operaţiunile din Pakistan ale companiei malaeziene Petronas
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OMV cumpără operaţiunile din Pakistan ale companiei malaeziene Petronas

  Compania petrolieră austriacă OMV şi Petronas International Corporation Limited, subsidiară a companiei de petrol şi gaze de stat Petronas din Malaezia, au semnat un acord prin care grupul european achiziţionează operaţiunile de explorare şi producţie din Pakistan ale companiei asiatice, informează un comunicat al OMV remis ziarului „Adevărul".

 • Statul vrea majorarea capitalului Petrom
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul vrea majorarea capitalului Petrom

  Ministerul Economiei va participa la majorarea capitalului social al OMV Petrom după ce va vinde pe bursă o parte din pachetul de acţiuni deţinut la companie, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu (foto).

 • OMV mizează pe marii transportatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OMV mizează pe marii transportatori

  Grupul petrolier austriac OMV a deschis în România două staţii speciale pentru alimentarea camioanelor. Compania estimează o scădere a consumului total de carburanţi cu 10% până la finele anului, întrucât măsurile anunţate de guvern scad puterea de cumpărare a populaţiei.

 • OMV şi-a crescut profitul net de aproape nouă ori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OMV şi-a crescut profitul net de aproape nouă ori

  Producătorul austriac de petrol şi gaze OMV, acţionarul majoritar al Petrom, a înregistrat, în primul trimestru, un profit net de 346 de milioane de euro, de aproape nouă ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 • OMV începe procesul de rezervare a capacităţii depozitului de gaze Schönkirchen-Tief
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OMV începe procesul de rezervare a capacităţii depozitului de gaze Schönkirchen-Tief

  Compania petrolieră austriacă OMV, acţionarul majoritar al Petrom, anunţă demararea la începutul lunii mai a procesului de open-season (rezervare de capacitate) aferent depozitului de gaze Schönkirchen-Tief, care va fi funcţional începând cu 2014 şi va avea o capacitate totală de 1,6 miliarde de metri cubi.

 • Petrom va comasa diviziile de gaze într-o singură companie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Petrom va comasa diviziile de gaze într-o singură companie

  Compania petrolieră Petrom, controlată de grupul austriac OMV, va comasa de la 1 februarie toate activităţile de comercializare şi de achiziţii de gaze naturale într-o singura societate, Petrom Gas SRL, a anunţat compania.

 • OMV vinde în acest an divizia de combustibili pentru încălzire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OMV vinde în acest an divizia de combustibili pentru încălzire

  Grupul petrolier austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, va vinde în acest an divizia de combustibili pentru încălzire, OMV Wärme VertriebsgmbH, şi anunţă că, în viitor, va distribui acest combustibil doar prin intermediul partenerilor, potrivit unui comunicat al companiei.

 • OMV va cheltui 23,3 milioane de euro pentru decontaminarea depozitelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OMV va cheltui 23,3 milioane de euro pentru decontaminarea depozitelor

  Producătorul de ţitei şi gaze Petrom, deţinut de grupul austriac OMV, va investi până la 23,2 milioane euro, fără TVA, în decontaminarea a opt depozite de produse petroliere, lucrările de decontaminare desfăşurându-se între 5 ianuarie 2010 şi 4 ianuarie 2013.