Stiri despre olimpici

  406 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Olimpicii la matematică, vrăjiţi de banii americani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Olimpicii la matematică, vrăjiţi de banii americani

  Faima elevilor geniali din România a trecut graniţa cu fiecare medalie câştigată la concursurile internaţionale. Liceenii vor să continue să facă performanţă, dar în facultăţi din alte ţări. Tinerii sunt sceptici faţă de modul în care evoluează învăţământul în România şi spun că este posibil chiar să se stabileascăîn străinătate.

 • Exclusiv: Elevele de nota 10 ale Brăilei sunt colege de bancă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exclusiv: Elevele de nota 10 ale Brăilei sunt colege de bancă

  Miruna Dănăilă şi Otilia Bîcîilă sunt singurele care au reuşit să intre la liceu cu media 10. Olimpice prin excelenţă, Otilia spune că i-ar plăcea să devină architect, iar Miruna ar fi tentată să urmeze Medicina. Până atunci, sunt elevele Colegiului „Bălcescu".

 • Duminică brăilenii sunt invitaţi la cross
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duminică brăilenii sunt invitaţi la cross

  Dumnică la ora 9.30 Direcţia pentru Sport a Judeţului Brăila în colaborare cu Primăria Municipiului Brăila şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, sub patronajul Comitetului Olimpic si Sportiv Român organizează Crosul „Ziua Olimpică".

 • Copilărie cu jucării de aur: medalii la matematică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copilărie cu jucării de aur: medalii la matematică

  Fără păpuşi Barbie, playstation sau vacanţe de lux, o fetiţă de 12 ani, fiica unor bugetari cu salariu minim pe economie, se distrează câştigând pe bandă rulantă olimpiade la matematică. Ramona Deaconu, elevă în clasa a V-a la Şcoala „Eugen Ionescu“, din Slatina, a încheiat anul şcolar cu şapte medalii de aur, o cupă şi cu note numai de 10 la toate materiile.

 • Geniile dau BAC-ul la Slatina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geniile dau BAC-ul la Slatina

  Sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru olimpici a început astăzi la Slatina, iar ultima probă, la limba maternă, va avea loc vineri.

 • Olimpicii de la Colegiul Naţional „Unirea”din Focşani, sabotaţi de profesori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Olimpicii de la Colegiul Naţional „Unirea”din Focşani, sabotaţi de profesori

  Peste 60% dintre profesorii colegiului nu au trecut notele în catalog, nemulţumiţi de decizia Guvernului de a micşora salariile cu 25%. În schimb, ceilalţi profesori au luat decizia de a renunţa la protestele din ultima vreme pentru a participa la examenul de Bacalaureat, unde sunt plătiţi cu sume între 250 de lei şi 500 de lei.

 • Turnu Severin: Colegiul Naţional “Gheorghe Ţiţeica”, liceul cu cei mai mulţi olimpici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turnu Severin: Colegiul Naţional “Gheorghe Ţiţeica”, liceul cu cei mai mulţi olimpici

  Colegiul Naţional "Gheorghe Ţiţeica" din Drobeta Turnu Severin poate fi considerat o adevărată pepinieră de genii, date fiind rezultatele din acest an: cel puţin 300 de olimpici, dar şi multe medii de 10 pe linie. La cei 91 de ani de la înfiinţare, colegiul se mândreşte cu cel mai mare număr de medaliaţi la olimpiadele şcolare.

 • Matematicienii băcăuani au fost premiați
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Matematicienii băcăuani au fost premiați

  Peste 300 de elevi de liceu și gimnaziu, din județul Bacău, care au obținut rezultate bune la olimpiade și concursurile județene de matematică au fost premiați, ieri, de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău.

 • Tăierea burselor îi îngrijorează pe olimpici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tăierea burselor îi îngrijorează pe olimpici

   Elevii vasluieni cu performanţe deosebite au căzut victime ultimelor măsuri anti-criză anunţate de Guvern. Începând de luna viitoare, bursele acestora vor fi cu 25% mai mici.