Stiri despre olimpic

  231 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cătălin Florian Perţicaş, asul din spatele calculatorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cătălin Florian Perţicaş, asul din spatele calculatorului

  Merge la olimpiadele de informatică în fircare an, din clasa a IX-a. Atunci a început să ia ore de informatică în particular, din cauza unor „antecedente” din familie. Anul acesta şcolar, s-a calificat în lotul naţional de informatică şi la Olimpiada Central Europeană.

 • Craiova: Cel mai mic dintre olimpicii Buzeştiului se vrea mare om de ştiinţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Cel mai mic dintre olimpicii Buzeştiului se vrea mare om de ştiinţă

  La nici 10 ani învaţă cot la cot cu elevii de gimnaziu şi visează să intre în rândul cercetătorilor de la NASA.Pasiunea pentru astronomie i-a adus lui Radu Romanescu, şcolar la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, premiul II la Olimpiada judeţeană, unde a rezolvat „o problemă cu sinus“.

 • PORTRET: Teodora Gogu este olimpică la Limba Română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET: Teodora Gogu este olimpică la Limba Română

  La ani 13, Teodora scrie, pictează şi pune mâna pe toate premiile din competiţiile în care se înscrie. Anul trecut a lansat la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati", prima sa carte, "Popas în copilărie".

 • Georgian Popovici este olimpicul pasionat de ciclism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Georgian Popovici este olimpicul pasionat de ciclism

  Tânărul este un as în dezlegarea problemelor, dar la fel de simplu manevrează şi ghidonul.Georgian Popovici a descoperit mersul pe bicicletă la patru ani. „Părinţii mei au fost cei care mi-ai făcut cadou prima bicicletă. Din acel an nu m-am mai desprins de aceasta.

 • PORTRET/ Adrian Lungoci: „Am podul plin numai cu avioane“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET/ Adrian Lungoci: „Am podul plin numai cu avioane“

  Elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic Rădăuţi, băiatul este pasionat de aeromodele de patru ani, dar şi olimpic naţional la fizică şi matematică. În timpul liber, cochetează şi cu literatura română.

 • Robert Braun, campion la engleză şi la „speak out“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Robert Braun, campion la engleză şi la „speak out“

  Tânărul este unul din elevii de nota 10 cu care Liceul Teoretic „Mircea Eliade” se poate mândri, pentru că este câştigător al multor concursuri şi olimpiade.La doar şase ani, Robert era deja un mic profesionist în exprimarea liberă. Poveştile pe cale le inventa la grădiniţă erau deliciul colegilor şi al educatoarei care îl aplaudau mereu după fiecare povestioară.

 • Alin Rîpă, balerinul de aur al Clujului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alin Rîpă, balerinul de aur al Clujului

  A reuşit anul acesta o dublă performanţă, o „medalie de aur” şi una „de argint” la Olimpiada Naţională de Coregrafie. Pentru aceste rezultate clujeanul s-a pregătit sute de ore şi spune că şcoala i-a devenit familie.

 • Olimpic internaţional : „Statutul olimpicului se încadrează în nota de mediocritate în care se află şi România pe plan mondial“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Olimpic internaţional : „Statutul olimpicului se încadrează în nota de mediocritate în care se află şi România pe plan mondial“

  Are un palmares impresionant cum puţini tineri de 18 ani se pot lăuda. Din gimnaziu, Darius Onul participă la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale de matematică, de unde se întoarce acasă numai după ce urcă pe podium. Reuşitele sale însumează nenumărate medalii de aur, argint şi bronz la olimpiade de profil din străinătate, dar şi numeroase premii în ţară, cărora le-a pierdut şirul. În plus, din 2006, Dari

 • Diana Maria Bran este expertă în chimie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diana Maria Bran este expertă în chimie

  Selectată în lotul lărgit al ţării, tânăra îşi urmează visul de a reprezenta România la olimpiada internaţională de chimie din Japonia.