Stiri despre oligarhi

  91 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Noul cuib al oligarhilor: oraşele muncitoreşti din Midwestul american
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul cuib al oligarhilor: oraşele muncitoreşti din Midwestul american

  Pentru cei mai mulţi imaginea cleptocraţiei asociată oligarhilor era legată de vile în Manhattan, plimbări cu iahturi pe Coasta de Azur sau parada de maşini de lux pe străzile din Paris. Banii murdari nu mai sunt însă spălaţi la vedere şi în lux, ci în oraşele industriale în declin din Midwest, folosite doar ca paravan şi pe care în final le falimentează, spulberându-le cu totul şansele de resuscitare.

 • Ce vor oligarhii unguri să ţină ascuns de ochii cetăţenilor. Domeniile apropiaţilor premierului Viktor Orban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce vor oligarhii unguri să ţină ascuns de ochii cetăţenilor. Domeniile apropiaţilor premierului Viktor Orban

  După modelul politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnii, are a publicat mai multe investigaţii despre averile liderilor ruşi, site-ul Átlátszó.hu a realizat o listă cu cele mai impresionante şi controversate proprietăţi deţinute de politicienii din Ungaria. Cât mai pot, pentru că de acum difuzarea de imagini cu reşedinţe făcute din dronă fără autorizaţia proprietarului poate fi pedepsită cu un an de închisoare.

 • Aleksei Navalnîi sfătuieşte UE să sancţioneze oligarhii ruşi şi îl acuză pe fostul cancelar Schroeder că ia bani de la Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aleksei Navalnîi sfătuieşte UE să sancţioneze oligarhii ruşi şi îl acuză pe fostul cancelar Schroeder că ia bani de la Putin

  Opozantul rus Aleksei Navalnîi a sugerat Uniunii Europene să îşi întărească poziţia faţă de Rusia prin interzicerea accesului în spaţiul său a oligarhilor ruşi apropiaţi de Kremlin. El l-a acuzat pe fostul cancelar german Gerhard Schroeder că protejează criminali şi că ia bani de la preşedintele rus Vladimir Putin.

 • Ascensiunea miliardarilor din Europa de Est. Cine sunt oligarhii regiunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ascensiunea miliardarilor din Europa de Est. Cine sunt oligarhii regiunii

  Deţin iahturi şi echipe de fotbal, se implică în politică şi controlează averi imense şi, uneori, viitorul naţiunilor lor; oligarhii, miliardarii şi magnaţii au început să reprezinte Europa de Est la fel de mult ca şi stepele nesfârşite, blocurile din prefabricate de beton şi renumitul instalator polonez, scrie Bloomberg News, citat de Agerpres.

 • Oligarhii ruşi au pierdut în 2018 aproape 6 miliarde de dolari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oligarhii ruşi au pierdut în 2018 aproape 6 miliarde de dolari

  Oligarhii din Federaţia Rusă au devenit mai săraci cu aproape 6 miliarde de dolari în anul 2018, potrivit unei estimări efectuate de agenţia de presă rusă Ria Novosti, cu referire la datele oferite de Bloomberg Billionaires Index (BBI).

 • Modelul basarabean: fură, judecă, striveşte!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Modelul basarabean: fură, judecă, striveşte!

  Suntem în camera groazei, după eşecul moţiunii de cenzură – previzibil, fiind opera unor inşi care păcălesc politica, aşa cum unii jucători păcălesc fotbalul. Ce ne aşteaptă? Să uităm de Ungaria şi Polonia, al căror grad de evoluţie se traduce prin grija pentru dezvoltare economică şi preocupări ideologice. Modelul nostru, fatalmente, este la est, unde se fură un miliard de dolari, iar grija justiţiei este anularea alegerilor democratice.

 • O
victorie mică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O victorie mică

  M-am înşelat, recunosc: micul grup de oligarhi refugiaţi în Germania de represaliile lui Plahotniuc s-a dovedit mai tare decât Plahotniuc. În consecinţă, Andrei Năstase (cel susţinut de „refugiaţii“ din Germania, care fac legătura între UCD-UCS şi partidul Maiei Sandu) a câştigat turul al II-lea al alegerilor pentru Primăria Chişinăului.

 • Câţi bani au scos din Rusia oligarhii ruşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câţi bani au scos din Rusia oligarhii ruşi

  Fuga de capital rusesc egalează deja întreaga avuţie a tuturor gospodăriilor din Rusia, potrivit unui nou raport al Biroului Naţional de Cercetări Economice din Statele Unite – o tendinţă care a adus inegalitatea de venituri din Rusia la un nou nivel.

 • Europa s-a cam săturat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa s-a cam săturat

  Nu de Republica Moldova sau de cetăţenii ei. UE are o lungă experienţă a prosperităţii şi cunoaşte prea bine pericolele care derivă din periferiile sărace. În plus, oricât e de greu de crezut, în politica europeană încă mai există destui naivi cărora chiar le pasă de suferinţele lumii a treia.

 • Oligarhii din Fidesz, în spatele suspendării celui mai mare cotidian din Ungaria?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oligarhii din Fidesz, în spatele suspendării celui mai mare cotidian din Ungaria?

  Vestea încetării apariţiei de pe o zi pe alta a cotidianului de stânga Népszabadság, ziar cu cel mai mare tiraj din Ungaria, i-a şocat nu numai pe angajaţii redacţiei a căror activitate a încetat imediat, ci şi opinia publică internă şi internaţională. Opoziţia din Ungaria, o parte a societăţii civile şi cititorii cotidianului presupun că este o manevră cu implicarea indirectă a Guvernului Fidesz şi a premierului Viktor Orban.

 • Mihai Ghimpu: Şor o să fie arestat, staţi liniştiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Ghimpu: Şor o să fie arestat, staţi liniştiţi

  Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, referindu-se la problema furtului miliardului din sistemul bancar, a declarat că în jaf nu este implicat doar Vlad Filat şi Ilan Şor. Liberalul a afirmat că pe parcursul anilor în Banca de Economii ar fi băgat mâna şi foşti preşedinţi de ţară, precum şi foşti premieri.

 • „Copiii bogaţi ai Bucureştiului” au cont comun pe Instagram: personajele cunoscute care apar în fotografii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Copiii bogaţi ai Bucureştiului” au cont comun pe Instagram: personajele cunoscute care apar în fotografii

  După modelul contului de Instagram anonim care prezintă fotografii ale odraslelor de oligarhi ruşi, a apărut şi un cont unde sunt adunate poze cu maşini de lux asortate cu manichiura, fete cu siluetă de fotomodel care îşi etalează costumele tanga pe iahturile personale sau ţinutele semnate de designeri internaţionali, sub titulatura „Copiii bogaţi ai Bucureştiului” (Rich Kids Of Bucharest).

 • Noii
japonezi ai Occidentului: ruşii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noii japonezi ai Occidentului: ruşii

  Până în 1989, ruşii erau văzuţi umblând prin Europa de Est în varianta cazonă. Ofiţeri, dar şi soldaţi, călcau ţeapăn printre blocurile cenuşii sau şedeau mândri, în tribune, la parăzile băştinaşilor.

 • Intelectualul român model. Mic coşmar despre moaşte culturale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Intelectualul român model. Mic coşmar despre moaşte culturale

  Am avut un coşmar. Un intelectual român din Primăverii, un produs de lux al nomenclaturii comuniste, fost membru PCR, cu cărţi de propagandă comunistă, este etalonul luptei anticomuniste şi stabileşte canonul „istoriei criminale şi ilegitime”.

 • Usatîi îl ameninţă pe Shor: „Îl voi aresta foarte operativ”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Usatîi îl ameninţă pe Shor: „Îl voi aresta foarte operativ”

  Aflat pe patul de spital la Moscova, preşedintele formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, se vede viitorul preşedinte al Republicii Moldova, chiar dacă Legea Supremă nu îi permite, deocamdată, acest lucru (nu a împlinit vârsta de 40 de ani - n.r.). Acesta a oferit un interviu publicaţiei ruse Vzglead, care îl numeşte „liderul opoziţiei din Republica Moldova” şi „principalul candidat la funcţia supremă în stat”.

 • Revitalizarea Uniunii Sovietice: cum încearcă Vladimir Putin să recâştige gloria de odinioară a ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revitalizarea Uniunii Sovietice: cum încearcă Vladimir Putin să recâştige gloria de odinioară a ţării

  Vladimir Putin nu doarme niciodată, în comparaţie cu faimoşii săi omologi de pretutindeni, notează „Washington Times“ într-o analiză despre încercările preşedintelui rus de a recrea fosta Uniune Sovietică. El a transformat scena rusească după imaginea sovietică, ajungând la un rezultat care bucură sufletele susţinătorilor comunişti care nu mai sperau să vadă aşa ceva.

Modifică Setările