
Municipiul Sfântu Gheorghe ar putea avea centură ocolitoare
Oportunitatea investiţiei a fost inclusă în Masterplanul de transport al României şi este menită să scoată traficul greu din oraş şi să elibereze astfel circulaţia.
Oportunitatea investiţiei a fost inclusă în Masterplanul de transport al României şi este menită să scoată traficul greu din oraş şi să elibereze astfel circulaţia.
Parapeţii de beton se montează pentru creşterea siguranţei circulaţiei, deoarece în zonă se circulă cu viteză, iar de-a lungul timpului s-au produs mai multe accidente.
Accidentul s-a produs în această dimineaţă pe drumul care face legătura între cartierul Noua şi Centură. Maşina a ajuns în şanţ şi două persoane au fost rănite.
Centura ocolitoare a municipiului Făgăraş este promisă de autorităţile locale încă din 1998. Cu toate acestea, investiţia a rămas la nivel de promisiune electorală, iar sute de mii de maşini de mare tonaj trec anual prin centrul oraşului. Din acest motiv, o porţiune din DN 1, şoseaua care trece prin Făgăraş, a ajuns să fie distrusă.
Deşi iniţial Compania de Drumuri Braşov anunţase că pasajul va fid at în folosinţă în 25 aprilie. CNAIR a anunţat că termenul este oficial 15-18 mai. Braşovenii care trebuie să ajungă în Sânpetru vor mai circula încă o lună pe ruta ocolitoare.
Reprezentnaţii Direcţiei de Drumuri şi Poduri Braşov au anunţat că lucrările lapasajul de pe drumul judeţean 103 sunt gata, iar traficul va reveni la normal spre bucuria şoferilor care acum fac un ocol destul de serios.
Două persoane au fost rănite după ce un tir a izbit un autoturism pe Ocolitoarea Braşovului. Victimele vor fi transportate la spital.
Lucrările la Ocolitoarea Braşovului au început acum mai bine de 15 ani. Nici până acum CNADNR nu a reuşit să finalizele o şosea care are doar 20 de kilometri, dar care a înghiţit 425 de milioane de lei fonduri europene. Au fost amânări peste amânări, alţi bani cheltuiţi pe paza lucrărilor după ce firmele care au câştigat licitaţiile au părăsit şantierele.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a amânat din nou, pentru a doua oară, finalizarea lucrărilor, de data aceasta până la finele lunii octombrie. Investiţia s-a ridicat la 59,5 milioane de lei fără TVA, din care 50 de milioane sunt fonduri europene.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că lucrările se vor finaliza la sfârşitul acestei luni. Investiţia s-a ridicat la 59,5 milioane de lei fără TVA din care 50 de milioane sunt fonduri europene.
Comisia de circulaţie a avizat închiderea traficului în zona 13 Decembrie – DJ 103, cu condiţia ca traficul rutier să fie deviat pe noile bretele de circulaţie ce urmează să fie amenajate până la sfârşitul acestei luni.
Reprezentanţii autorităţilor s-au întâlnit, ieri, pentru a stabili cea mai bună soluţie pentru a realiza pasajul peste ocolitoarea Braşovului, care va face legătura dintre Braşov şi Sânpetru, fără ca traficul să fie restricţionat în această zonă, aşa cum a cerut, iniţial, constructorul tronsonului II al ocolitoarei.
Drumul care duce la Sânpetru este foarte aglomerat din cauza lucrărilor care durează de ceva vreme. Constructorul spune că s-ar mişca totul mult mai repede dacă drumul ar fi închis trei luni. Tronsonul II al ocolitoarei va fi gata la finele anului.
Ocolitoarea Braşovului trebuie să fie gata la 31 decembrie 2015. Termenul final nu a putut fi respectat, iar acum CNADNR anunţă că toate lucrările vor fi gata în iunie 2016. Ocolitoarea Braşovului beneficiază de finanţare europeană.
Drumul face legătura între cartierul Noua şi centura oraşului şi va decongestiona traficul de pe Calea Bucureşti.
CNADNR nu a reuşit să finalizele lucrările şi să cheltuie banii europeni. Compania dă însă asigurări că până în iunie 2016 vom circula în sfârşit pe toate trosoanele.
Epopeea Ocolitoarei Braşovului a început acum 15 ani. Doar tonsonul III a fost până acum finalizat. Mai este nevoie de lucrări de tronsonul I şi de dublarea tronsonului II pentru a se putea circula în regim de autostradă. În total, investiţia se ridică la 425 de milioane de lei, majoritatea fonduri de la Comisia Europeană.
Epopea Centurii Ocolitoare a Braşovului a început acum 15 ani. Doar tronsonul III a fost până acum finalizat. Mai este nevoie de lucrări la tronsonul I şi de dublarea tronsonului II pentru a se putea circula în regim de autostradă. În total investiţia se ridică la 425 de milioane de lei, majoritatea fonduri de la Comisia Europeană.
Epopea Ocolitoarei Braşovului a început acum mai bine de 14 ani. Doar tonsonul III a fost până acum finalizat. Mai este nevoie de lucrări de tronsonul I şi de dublarea tronsonului II pentru a se putea circula în regim de autostradă. În total investiţia se ridică la 425 de milioane de lei, majoritatea fonduri de la Comisia Europeană.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a decis să cheltuie un million de lei pentru monitorizarea lucrărilor de dublarea a tronsonului II al Ocolitoarei Braşovului.
Peste aproximativ o lună de zile, maşinile care astăzi traversează centrul oraşului pentru a ajunge la podul de peste Mureş nu vor mai intra în traficul intern.
În această săptămână încep lucrările de resistematizare a traficului rutier pe DN 13, pe porţiunea cuprinsă între Pasajul Fartec şi intersecţia cu tronsonul III al ocolitoarei Braşovului
Lucrările la centura de Sud a Craiovei vor fi finalizate la sfârşitul anului viitor. Edilul Băniei a precizat că şoseaua este vitală atât pentru descongestionarea traficului din municipiu, cât şi pentru dezvoltarea economică a oraşului.
Epopeea Ocolitoarei Braşovului a început acum 14 şi nici până astăzi centura nu este gata. S-a lucrat pe trei tronsoane, dar dintre acestea doar unul are patru benzi şi se poate circula în regim de autostradă. S-au cheltuit peste 300 de milioane de lei, 85% fonduri europene şi 15% de la bugetul de stat
Comisia de circulaţie a luat decizia să modifice regulile de trafic pe Sn 13 pe tronsonul cuprins între pasajul Fartec şi intersecţia cu ocolitoarea.
Compania Naţională e Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a semnat pe 4 iulie contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de dublare a acestui tronson de 4,92 km. Şi pentru finalizarea tronsonul I s-a încheiat licitaţia, dar nu s-a anunţat o dată pentru începerea lucrărilor.
Autorităţile locale s-au supărat după ce Comisia de Transporturi a refuzat din nou să finanţeze construirea unei centuri pentru municipiul Făgăraş, deşi această finanţare este aşteptată mai mulţi ani.
21 de firme au cumpărat caietele de sarcini şi vor să facă lucrarea finanţată prin CNADNR. Toate ofertele vor fi analizate, urmând apoi desemnarea constructorului. Dacă nu vor fi contestate lucrările vor putea începe în vară.
CNADNR trebuia să deschidă noile oferte pentru finalizarea investiţiei la 26 februarie, dar au amânat procedura până pe 6 martie pe motiv că firmele au mai cerut unele clarificări. Tronsonul este în conservare de aproape un an de când vechiul constructor a intrat în faliment.
CNADNR trebuia să deschidă deja ofertele pentru dublarea trosonul II al Ocolitoarei, dar a amânat procedura până în 26 feberuarie. Tot la acea dată Compania de Drumuri trebuie să deschidă şi ofertele pentru finalizarea tronsonului I, care a fost abandpnat după ce constructorul, firma austriacă Alpine a intrat în insolvenţă.