Stiri despre occident

  374 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Stratfor. Belarus, un barometru între Rusia şi Occident
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stratfor. Belarus, un barometru între Rusia şi Occident

  La Forumul de Dialog de la Minsk, preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a rostit un avertisment dur în faţa oficialilor şi experţilor internaţionali: „Omenirea se îndreptă spre marginea prăpastiei. Confruntarea dintre Rusia şi Occident este la cel mai ridicat nivel; în doar câteva minute se poate ajunge la etapa războiuui nuclear”.

 • Întoarcerea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întoarcerea

  Timp de 32 de ani, nici mai mult şi nici mai puţin, s-a gândit la un singur lucru: să revină acasă. Nu a plecat de drag, dar nici întoarcerea nu este simplă. Pe cât sunt de clare principiile, pe atât de furtunos peisajul sufletesc.

 • INTERVIU Ian Buruma, istoric: „Trump are gusturi ca ale lui Ceauşescu, doar că locuinţa lui e ceva mai mică decât Casa Poporului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Ian Buruma, istoric: „Trump are gusturi ca ale lui Ceauşescu, doar că locuinţa lui e ceva mai mică decât Casa Poporului“

  Ian Buruma, 67 de ani, din Statele Unite, povesteşte despre lecturile din copilărie şi despre viaţa familiei lui în timpul celor două războaie mondiale. De-a lungul anilor, Buruma a publicat articole în ziarul „New York Times“  şi în revista „New Yorker“, iar în 2008 a obţinut Premiul Erasmus, oferit de fundaţia omonimă unui om sau unei instituţii cu activitate deosebită în sfera ştiinţelor umaniste şi sociale, în Europa şi în restul lumii.

 • Înainte!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înainte!

  Mai, 2029. Pe la colţuri se şopteşte că am fi murit demult. Alte voci întunecate spun că timpul trăieşte dar fără noi. S-ar fi încolăcit ca o reptilă beată şi îşi priveşte coada. Am fi, de fapt, în 1949. Aprilie ’49.

 • Ce provocări îl aşteaptă pe noul preşedinte al Ucrainei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce provocări îl aşteaptă pe noul preşedinte al Ucrainei

  Actorul şi novicele în politică Volodimir Zelenski a câştigat detaşat prezidenţialele, dar se va confrunta cu provocări extreme pentru că Ucraina este în linia întâi a disputelor  Occidentului cu Rusia, în urma anexării de către Moscova a Peninsulei Crimeea.

 • Alegerea imposibilă - 30 de ani nu pot fi aruncaţi la gunoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerea imposibilă - 30 de ani nu pot fi aruncaţi la gunoi

  De mai multe săptămâni auzim un nou discurs, care se insinuează treptat în spaţiul public - acela că viitoarele alegeri vor forţa românii să se pronunţe cu privire la apropierea de Europa sau de America. Că diversele forţe politice sunt fie pro-europene (pro-germane, în special) fie pro-americane (pe filiera celebrei axe Washington-Londra, sau pe mai noua axă Israel-SUA).

 • Bătălia pentru controlul puterii în Rusia lui Putin: rolul preeminent al Armatei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia pentru controlul puterii în Rusia lui Putin: rolul preeminent al Armatei

  Ultimele ieşiri ciudate ale generalului Valerii Gherasimov, şeful Statului Major al Armatei Ruse, într-o conferinţă despre noile tactici, strategii, abordări ale Armatei Ruse – calificată drept o ajustare a unei doctrine Gherasimov 2 - dezvăluie presiunea crescândă pe care organismal militar rus o are spre componenta de putere şi decizie din Rusia.

 • Transportatori: Macron reprezintă imaginea unei Europe dezbinate. El cere unitate acolo unde a promovat dezbinare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transportatori: Macron reprezintă imaginea unei Europe dezbinate. El cere unitate acolo unde a promovat dezbinare

  Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, prin scrisoarea adresată cetăţenilor europeni, militează ”Pentru o Renaştere europeană”, dar reprezintă imaginea unei Europe dezbinate şi cere unitate acolo unde a promovat dezbinare, în condiţiile în care a promovat politici împotriva unităţii şi progresului european, a transmis, joi, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

 • Un sfîrşit ruşinos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un sfîrşit ruşinos

  E obiceiul bizar al celui ce şi-a pierdut minţile să creadă, în timp ce îşi potriveşte laţul la gît, că va pieri lovit de schimbarea climatică sau de duşmanii progresului. Cum nu mai e mult pînă în clipa în care eroul acestei scenete va da cu piciorul în scaunul de dedesubt, trebuie spus că lumea în care trăim e o ruşine. Pentru?

 • Analist: Fără un sprijin al partenerilor din Occident, blocul ACUM nu va merge la dialog cu PDM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analist: Fără un sprijin al partenerilor din Occident, blocul ACUM nu va merge la dialog cu PDM

  Dacă nu va exista un sprijin al partenerilor din Occident care să le spună reprezentanţilor blocului ACUM să meargă la dialog, atunci formaţiunea nu va purta negocieri cu Partidul Democrat, care anterior a lansat un apel în acest sens. Opinia aparţine analistului politic Corneliu Ciurea. Comentatorul este de părere că blocul ACUM nu doreşte să se aşeze la masa de negocieri, transmite IPN.

 • Plahotniuc, un altfel de Voronin care nu dă doi bani pe recomandările Occidentului. Interviu cu scriitorul Vitalie Ciobanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plahotniuc, un altfel de Voronin care nu dă doi bani pe recomandările Occidentului. Interviu cu scriitorul Vitalie Ciobanu

  Regimul oligarhului Vladimir Plahotniuc nu se mai defineşte ideologic în comparaţie cu epoca lui Vladimir Voronin, ci ontologic întrucât se hrăneşte din slăbiciunile şi coruptibilitatea fiinţei umane care prinde putere atunci când se pierd valorile fundamentale, a declarat, în exclusivitate pentru Jurnaliştii.ro, scriitorul Vitalie Ciobanu, redactor-şef al revistei Contrafort şi publicist la Radio Europa Liberă.

 • UPDATE Vladimir Putin, întâlnirea anuală cu presa, în plină criză cu Occidentul: „ Rusia a obţinut cu siguranţă un avantaj prin noile arme dezvoltate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Vladimir Putin, întâlnirea anuală cu presa, în plină criză cu Occidentul: „ Rusia a obţinut cu siguranţă un avantaj prin noile arme dezvoltate“

  Preşedintele rus Vladimir Putin are joi întâlnirea anuală cu presa, un eveniment foarte aşteptat în contextul unor noi tensiuni cu Occidentul referitor la intenţiile americanilor de a se retrage dintr-un tratat nuclear strategic şi o confruntare maritimă între Moscova şi Kiev, relatează AFP.

 • Stângăciile stângii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stângăciile stângii

  A fi ambidextru înseamnă a avea aceeaşi îndemânare la ambele mâini, a le putea folosi cu aceeaşi uşurinţă, iscusinţă ― stângacii sunt, de regulă, ambidextri. …Şi stângiştii sunt „ambidextri”, numai că destoinicia, agerimea lor „ambidextrică” intră sfioasă în ambianţe sinonimice cu ipocrizia, demagogia, nerozia etc.

 • Ce fel de club este G20?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce fel de club este G20?

  La finele săptămânii are loc a 13-a reuniune a celor mai importante 20 de puteri economice. Începuturile G20 şi actuala criză prin care trece forumul, pe scurt.

 • Rusia forţează o nouă „preluare ostilă de teritoriu“. Occidentul se îngrijorează, discută şi nu face nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia forţează o nouă „preluare ostilă de teritoriu“. Occidentul se îngrijorează, discută şi nu face nimic

  Problema nu este nicidecum soarta unui posibil conflict militar între Ucraina şi Federaţia Rusă. Forţele sunt mult prea disproporţionate şi, în orice scenariu militar posibil, Rusiei îi sunt suficiente doar unităţile masate acum la graniţa cu Ucraina şi, poate, la mare nevoie, o parte din cele existente în Peninsula Crimeea (fără alarmarea tuturor forţelor de care dispune în Districtul sud-vest) pentru a nimici ceea ce a

 • Erdogan şi revenirea în Occident: procesul Istanbul, pastorul Brunson şi cazul Kashoggi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erdogan şi revenirea în Occident: procesul Istanbul, pastorul Brunson şi cazul Kashoggi

  Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a reuşit o întoarcere de excepţie, o victorie diplomatică neaşteptată şi surprinzătoare a poziţiei sale privilegiate în sânul Occidentului, aşa cum a făcut-o, în urmă cu mai bine de doi ani, în relaţia cu Rusia, după doborârea avionului ce ataca în Siria de Nord rebelii şi a traversat teritoriul său naţional.

 • Torturată în defuncta RDG
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Torturată în defuncta RDG

  Anita Gossler este doar una dintre victimele dictaturii comuniste din fosta RDG. Condamnată în 1953 şi încarcerată la închisoarea pentru femei Hoheneck, Anita şi-a regăsit abia după câteva decenii fiica pe care o născuse în timpul detenţiei.