Stiri despre oboseala

  348 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce boli ascunde oboseala
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli ascunde oboseala

  Eşti lipsit de energie şi nu ai chef de nimic? Oricât ai dormi, tot nu reuşeşti să scapi de starea de oboseală? E posibil ca ea să fie semnul nedorit al unei boli.

 • De ce ne îmbolnăvesc cerinţele şefilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ne îmbolnăvesc cerinţele şefilor

  Solicitările şefilor de a sta peste program sau de a sări peste pauza de masă intră în contradicţie cu ceea ce-ţi dictează ceasul biologic (să mănânci, să dormi etc.). Iar acest lucru ar putea fi de vină pentru o tulburare care duce la obezitate şi la diabet, susţin cercetătorii germani.

 • Cele mai bune arme contra herpesului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune arme contra herpesului

  Știai că o mare parte din noi avem în corp virusul herpetic? Ce-i drept, e în stare latentă şi se manifestă când suntem obosiți și stresați. Herpesul este o boală caracterizată prin vezicule de mici dimensiuni, transparente, „în buchete" , care se rup şi se acoperă cu o crustă.

 • Cura cu polen te scapă de astenie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cura cu polen te scapă de astenie

  Dintre toate produsele stupului, polenul este unul dintre cele mai hrănitoare şi mai energizante. Nervozitatea, insomniile, oboseala şi problemele digestive sunt doar câteva dintre neplăcerile pe care le poţi trata cu polen. Însă beneficiile nu se opresc aici!

 • 3 lucruri care te obosesc peste măsură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 lucruri care te obosesc peste măsură

  Este normal să te simţi obosit după o zi solicitantă la serviciu. Dar există unii „vampiri energetici" care te pot aduce într-un stadiu de surmenaj din care cu greu mai poţi ieşi. Află care sunt aceştia.

 • Cum să faci faţă asteniei de primăvară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să faci faţă asteniei de primăvară

  Te simţi tot mai slăbit, ai dureri de cap şi simţi că nu eşti în stare să faci nimic. Este o descriere a stărilor tale de când a început să fie cald? Posibil să suferi de astenia de primăvară.

 • Măsuri care „îmblânzesc“ neplăcutele monturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măsuri care „îmblânzesc“ neplăcutele monturi

  Pentru a nu pune presiune pe zona afectată, se recomandă încălţăminte cât mai comodă şi fără tocuri, evitarea statului în picioare timp îndelungat şi a activităţilor fizice care suprasolicită articulaţiile.

 • Cum afectează stresul organismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum afectează stresul organismul

  Timpul te presează? Vrei să rezolvi mai multe treburi deodată? În doze mici, stresul poate fi benefic, însă dacă te acaparează poţi avea de suferit. Află care sunt semnele de alarmă ale stresului.

 • Ești obosit? Riști să te îngrași!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ești obosit? Riști să te îngrași!

  Cu cât dormim mai puțin, cu atât avem tendința să mâncăm mai mult. Mai exact, mâncăm cu 500 de calorii mai mult în perioadele când suntem obosiți.

 • Obosit? Mizează pe ceaiul verde!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obosit? Mizează pe ceaiul verde!

  Stările de oboseală pot fi combătute rapid cu o ceaşcă de ceai verde, se arată într-un studiu realizat de oamenii de ştiinţă olandezi şi publicat în revista „Nutritional Neuroscience”.

 • Ghid de supravieţuire în caz de „şedinţită“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghid de supravieţuire în caz de „şedinţită“

  Deşi reuniunile de lucru ar trebui să fie cheia către succes într-o companie, de multe ori şefii fac ca acestea să aibă efectul opus, iar angajaţii să nu se gândească decât cum să găsească o scuză să scape din întâlnire.

 • Cum te îmbolnăveşte oboseala de la serviciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te îmbolnăveşte oboseala de la serviciu

  Depresia, anxietatea, dar şi bolile cardiovasculare şi diabetul pot fi consecinţe ale lucrului peste program. Ia-ţi câteva zile libere dacă te simţi epuizat, nu mai dai randament şi dacă nu mai simţi satisfacţie atunci când munceşti.

 • Top 3 antidepresive naturale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 3 antidepresive naturale

  Te confrunţi cu o stare accentuată de oboseală ori simţi că nu mai ai puterea de a duce la îndeplinire sarcinile zilnice? Este posibil să suferi de o formă uşoară de depresie. Iată câteva remedii naturiste care îţi vor reda starea de bine.

 • Ce cauze are oboseala cronică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce cauze are oboseala cronică

  Nu există un test care să măsoare nivelul de oboseală, dar studiile arată că această problemă afectează o treime din populaţie. Somnolenţa, irascibilitatea, dificultăţile de concentrare, dezinteresul faţă de viaţa sexuală şi depresia sunt afecţiuni cu care se confruntă omul modern, apărute pe fondul suprasolicitării şi stresului.

 • 7 ponturi pentru a avea mai multă energie în timpul zilei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 ponturi pentru a avea mai multă energie în timpul zilei

  Cu toţii avem dimineţi în care abia reuşim să ne urnim din pat. Mersul la serviciu, fie că durează 30 de minute, fie o oră, ni se pare mai degrabă o cursă de escaladare montană decât una cu autobuzul sau cu maşina. Pentru a dobândi mai multă energie, iată şapte ponturi care-ţi pot creşte nivelul de energie fizică şi psihică.