Stiri despre obligatiuni

  191 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • ANALIZĂ The Wall Street Journal : Legăturile care uneau Europa se destramă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ The Wall Street Journal : Legăturile care uneau Europa se destramă

  Moneda unică a impins investitorii către periferia Europei doar pentru a-i alunga înapoi. Primul deceniu al erei euro a întrețesut sistemul financiar european la un nivel nemaiîntâlnit. Băncile și fondurile de investiții dintr-o țară membră a uniunii monetare s-au năpustit asupra obligațiunilor altora, eliberate de grijile cu privire la riscurile asociate monedelor naționale cu tendințe de devalorizare precum drahma, lira, peseta

 • Italia a împrumutat 7 miliarde de euro din piaţă, la o dobândă de 5,95%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italia a împrumutat 7 miliarde de euro din piaţă, la o dobândă de 5,95%

  Italia a încheiat cu succes o operaţiune de vânzare de obligaţiuni pe termen scurt, în valoare de 7 miliarde de euro. Potrivit cotidianului britanic The Guardian, oferta a fost suprasubscrisă de investitori, care au avansat în piaţă ordine în valoare totală de 13,5 miliarde de euro.

 • Criza datoriilor suverane - o criză a datoriilor “coloniilor” Uniunii Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza datoriilor suverane - o criză a datoriilor “coloniilor” Uniunii Europene

  Criza Europei se amplifică, iar summitul de la Bruxelles nu pare a fi dat foarte multe dintre răspunsurile de care pieţele aveau nevoie. Statele membre ale Uniunii au fost absorbite într-un “joc de domino”, ale cărui efecte negative se transmit tot mai rapid, iar vânzarea de obligaţiuni, fie ea şi la comun – aşa cum propun unii dintre liderii europeni, nu rezolvă în sine problema datoriei. Şi nici nu schimbă cauza structurală

 • Criza din Europa înroşeşte bursa din Dubai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza din Europa înroşeşte bursa din Dubai

  Acţiunile tranzacţionate pe bursa din Dubai au închis şedinţa de astăzi în zona negativă, marcând cea mai mare scădere într-o singură lună, în urma publicării unui raport potrivit căruia Emiratele ar putea restructura obligaţiunile vândute anul trecut de către companiile de stat.

 • Criza financiară pe înţelesul “băutorilor” de rând. O ficţiune inspirată însă din realitatea zilelor noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza financiară pe înţelesul “băutorilor” de rând. O ficţiune inspirată însă din realitatea zilelor noastre

  Helga este proprietar de bar. Un bar pe care l-am putea numi A1 (sau, pentru a da un plus de savoare poveştii … AIBar -  fără nici o legătură cu deja celebrul brand AIG), ai cărui clienţi sunt în marea lor majoritate şomeri. În termeni economici, situaţia financiară precară a clienţilor săi, este o problemă cât se poate de serioasă pentru viitorul afacerii pe care Helga o conduce. Aşa începe povestea – fictivă 

 • Cel mai puternic grup financiar din Japonia, Nomura, fuge de Italia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai puternic grup financiar din Japonia, Nomura, fuge de Italia!

  Nomura, cea mai mare bancă de investiţii din Japonia, şi-a redus expunerea pe datoria publică a Italiei de la 2,82 miliarde de dolari la 467 de milioane de dolari în mai putin de doua luni, pentru a diminua gradul de risc asociat deţinerilor din piaţa europeana, pe fondul crizei datoriilor din Europa.

 • Blocajul din Europa ţine investitori în ceaţă, euro în scădere şi pieţele de acţiuni pe roşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blocajul din Europa ţine investitori în ceaţă, euro în scădere şi pieţele de acţiuni pe roşu

  Bursele și moneda unică s-au prăbușit în şedinţa asiatică de astăzi până la cele mai scăzute niveluri din ultimele șapte săptămâni din cauza faptului că liderii europeni nu au reușit să liniștească temerile investitorilor cu privire la o nouă recesiune ce este tot mai probabil să fie cauzată de criza datoriei europene și de creșterea necontrolată a costurilor de finanțare.

 • Cât de „imaculat“ e motorul economic german
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de „imaculat“ e motorul economic german

  Steaua Germaniei pare să apună şi ea, în ciuda legendarelor exporturi şi a productivităţii muncii. Criza datoriilor suverane a atins ieri şi Germania, odată cu eşecul de la emisiunea de „bund”-uri (obligaţiuni).

 • O posibilă soluţie pentru criza datoriilor europene: obligaţiunile garantate cu aur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O posibilă soluţie pentru criza datoriilor europene: obligaţiunile garantate cu aur

  Imediat după falimentul nedeclarat al Greciei, printre măsurile puse în discuţie de economişti, prin care Grecia să fi putut face rost de bani la costuri reduse, a fost şi emisiunea de obligaţiuni garantate cu aurul din rezervele valutare ale Băncii Centrale. Tăiată de pe lista de opţiuni la acel moment, atât de către oficialii  greci cât şi de către cei europeni, ideea a fost repusă în discuţie recent, în cadrul dezbate

 • Cameron: Planul nostru de reducere a datoriilor pur şi simplu nu funcţioneză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cameron: Planul nostru de reducere a datoriilor pur şi simplu nu funcţioneză

  Premierul Marii Britanii David Cameron şi membrii cabinetului său acceptă pentru prima oară în mod oficial că Marea Britanie se află într-un real pericol de a nu se mai putea împrumuta în timp util de pe pieţele internaţionale. Asta pentru că planul de reducere a deficitului bugetar nu are şanse de a produce efecte, astfel încât să readucă încrederea pieţelor.

 • Semnale că investitorii încep să iasă din activele denominate în euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semnale că investitorii încep să iasă din activele denominate în euro

  Evoluţia diferenţelor dintre randamentele obligaţiunilor emise de Spania şi Italia pe de o parte şi cele ale obligaţiunilor germane pe de altă parte, sugerează, în opinia analiştilor de la Morgan Stanley, că investitorii au început să vândă şi titlurile germane, şi să iasă din activele denominate în euro.

 • Tragedia comunelor, tragedia Uniunii Europene, tragedia monedei comune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tragedia comunelor, tragedia Uniunii Europene, tragedia monedei comune

  Mecanismul de euro-socializare prin inflație a îndatorării iresponsabile, a îndatorării realizate prin expandarea economisirilor cetățenilor Eurozonei subțiate de multiplicarea inflaționistă a creditului, sunt circumstanță agravantă aparte a „ordinii” monetare / economice din UE și explicație fundamentală a deranjului prezent.

 • Din cauza Greciei suferă şi Irlanda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din cauza Greciei suferă şi Irlanda

  Fondul European de Stabilitate Financiară (EFSF) a anunţat miercuri că a suspendat o emisiune de obligaţiuni prin care intenţiona să strangă trei miliarde de euro pentru a finanţa salvarea Irlandei din cauza tensiunilor din piaţă.

 • Eurozona ar putea emite obligaţiuni în yuani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eurozona ar putea emite obligaţiuni în yuani

  Fondul European de Stabilitate Financiară (FESF) al zonei euro ar putea emite, pe viitor, obligaţiuni în moneda chineză (yuan), a declarat şeful FESF, Klaus Regling (foto), aflat ieri în vizită la Beijing.

 • Cele două variante luate în considerare pentru salvarea zonei euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele două variante luate în considerare pentru salvarea zonei euro

  În urma dicuţiilor de duminică de la Bruxelles, liderii europeni au anunţat că au căzut de acord asupra unui plan coerent de recapitalizare a băncilor, dar dezbaterile asupra modului în care va fi mărit fondul de salvare menit să împiedice răspândirea crizei nu au avansat prea mult.

 • CE propune investiţii în infrastructură de 50 de miliarde de euro până în 2020
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CE propune investiţii în infrastructură de 50 de miliarde de euro până în 2020

  Comisia Europeană a prezentat miercuri planuri de investiţii transfrontaliere în infrastructura rutieră, energetică şi de broadband în valoare de 50 de miliarde de euro, până în 2020, care să stimuleze creşterea economică şi crearea de locuri de muncă în ţările comunitare. 32 de miliarde de euro vor fi alocate proiectelor din transporturi.

 • Chinei nu-i mai plac obligaţiunile SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chinei nu-i mai plac obligaţiunile SUA

  După ce Standard & Poor's a retrogradat ratingul Statelor Unite, Beijingul a început să vândă bondurile guvernamentale americane. Alte ţări, în schimb, au achiziţionat obligaţiuni SUA pe fondul crizei europene.

Modifică Setările