nutritie - ultimele știri
Broccoli, ardei, roșii, morcovi sunt legume pe care le putem consuma fără limită de cantitate. O spune un nutriționist care explică ce beneficii au pentru sănătate aceste legume. Nu conținutul de proteine, glucide și grăsimi le fac atât de valoroase, ci conținutul de micronutrienți/ fitonutrienți.
Sucul de fructe 100% natural a fost asociat cu creșterea în greutate, dar și cu boli grave precum diabetul sau cancerul, dacă este consumat în fiecare zi. Medicii nutriționiști recomandă consumul moderat de suc de fructe și spun că acesta nu trebuie să înlocuiască apa.
DR. Laura Ene, medic primar Diabet, Nutriție, Boli Metabolice arată cum poți să slăbești 10 kg în 10 săptămâni, fără dietă sau restricții.
Dependența se poate instala chiar și după consumul unui singur energizant, dacă suntem predispuși la depresie și la anxietate și constatăm că ne dă o stare de bine. Specialiștii spun că este doar o iluzie de scurtă durată, pe care mulți tineri o întrețin chiar cu costul propriei sănătăți
Cafeaua are numeroase beneficii, dar toate dispar atunci când alunecăm pe panta excesului de cofeină. În cantități moderate ne dă energie, concentrare și vigilență, dar în exces ne duce la sevraj atunci când nu ne luăm doza zilnică, asemeni dependenților de droguri
Orice aliment are conținutul de nutrienți determinat de modul de producție: nutrienții din sol, aer, apă, soare. Cele mai multe trebuie consumate în sezon, proaspete, procesate minimal. Prin “superfoods” (super-alimente) înțelegem acele alimente care aduc o cantitate foarte mare de nutrienți.
Grăsimea corporală nu dispare ca prin magie atunci când slăbești, ci trece, în organism, prin niște transformări. Ea poate „părăsi” corpul în câteva moduri diferite și toate sunt fascinante, arată womenshealthmag.com, citată de Yahoo Life.
În calitate de director medical al clinicilor de medicină pediatrică și pentru adolescenți de la Johns Hopkins All Children’s, Kelly Henchel este unul dintre numeroșii pediatri care sfătuiesc împotriva utilizării „laptelui pentru copii mici”, relatează CNN.
Masa de seară are dublu rol: să ne hrănească și să ne dea o stare de bine, iar alegerea alimentelor trebuie făcută cât mai echilibrat. Dr. Mihaela Bilic ne învață ce să mâncăm și de ce e nu e bine să renunțăm la cină, chiar dacă ani la rând am auzit acest îndemn.
După ce a slăbit spectaculos zeci de kilograme, Monica Anghel vrea să ajute și alte persoane în lupta cu kilogramele. Pentru că știe exact ce înseamnă acest lucru, artista se pregătește pentru a finaliza cursul de instructor fitness, consultant nutriționist și consultant psihologie nutrițională.
Pierderea în greutate este mai ușoară pentru unii decât pentru alții. Există trei pași pe care îi puteți urma pentru a înțelege cum să scăpați de grăsimea abdominală, iar Mak Posternak, fondatorul Gravity Transformation, a enumerat trei pași.
Un plan grozav care te va ajuta să pierzi în greutate implică o dietă sănătoasă, multă mișcare și, bineînțeles, hidratare.
Atunci când ne referim la combaterea asteniei de toamnă, rezolvarea poate sta chiar în farfurie. Un rol important îl au mesele principale ale zilei și fructele și legumele de sezon
Aproape jumătate din populaţia lumii suferă de o formă de malnutriţie, ceea ce are consecinţe nefaste atât pentru sănătate, cât şi pentru planetă, subliniază un raport publicat marţi de ONU şi citat de AFP.
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic explică pe pagina sa de socializare de ce oul este o alegere bună, chiar şi pentru cei preocupaţi să scape de kilogramele în plus. În funcţie de ce obiective avem îl vom prepara, însă, diferit.
Doctorul nutriţionist Mihaela Bilic spune că la capitolul mâncare, stilul american nu este cu happy-end. În toate filmele americane vedem oameni care mănâncă deseori fast-food şi consumă băuturi carbogazoase.
Dr. Simona Tivadar: „Trebuie să ne gândim la ce mâncăm în funcţie de efortul fizic pe care îl facem“
„Weekend Adevărul“ a discutat cu medicul primar specializat în diabet, nutriţie şi boli metabolice Simona Tivadar despre nutriţie şi rolul ei în viaţa unei persoane încă de la vârste fragede, precum şi despre înţelegerea propriului organism şi hrănir...
Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie, a explicat pentru „Weekend Adevărul“ ce înseamnă un stil de viaţă sănătos, precum şi o alimentaţie asemenea, şi cum îl putem integra în viaţa noastră de zi cu zi fără să simţim presiunea lui „trebuie“.
Promovarea stilului de viaţă sănătos este unul dintre fenomenele la modă în Vest, în ultimii ani. Cu toate că românii adoptă şi implementează imediat orice nou trend, se pare că la acest capitol nu stăm prea bine. Specialişti în nutriţie,lifestyle şi...
Asociaţia Imunis, prima asociaţie din România dedicată stilului de viaţă post-diagnostic al pacienţilor cu cancer, vine la Cluj-Napoca în prioada 20 – 21 august 2021. Asociaţia Imunis a pregătit pentru pacienţii oncologici două zile cu activităţi men...
articol publicitar
Până să aflu că există una în care timp de vreo săptămână este permis a se consuma doar varză crudă, „dieta” cu pepene roşu mi se părea cea mai hilară. Mai apoi, mi-au fost dezvăluite unele trecute demult în uitare, cândva foarte populare în rândul o...
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a explicat, într-o emisiune la Digi24, de ce este mai bine pentru siluetă să adăugăm şi o felie de pâine la salata de roşii cu brânză.
Fructele oleaginoase sunt alimente pe care le consumăm cu mare plăcere de fiecare dată şi sunt şi sănătoase. Problema intervine, în schimb, atunci când ignorăm cantitatea, avertizează nutriţionistul Mihaela Bilic.
Medicii spun că respectarea Postului Mare este o mană cerească pentru organism. Nutriţioniştii recomandă în special verdeţurile de sezon, cu proprietăţi miraculoase pentru organism şi în special pentru sistemul imunitar.
Oamenii pot trăi 40 de zile doar cu apă. Este o chestiune pe care religia o ştie şi este de comun acord cu medicina, a transmis Mihaela Bilic, medic nutriţionist, într-o discuţie despre Postul Paştelui.
Dietele drastice, care dau efectul aşteptat pe moment, dar ne aduc şi mai multe kilograme ulterior, sunt scenariul pe care mulţi l-am încercat. Unde greşim ne explică un medic specialist în boli de nutriţie.
Pandemia ne-a obligat pe mulţi să ne gândim cum trăim, cât de sănătos mâncăm, ce am putea îmbunătăţi. „Adevărul“ a stat de vorbă cu medicul specialist în diabet şi boli de nutriţie Anca Pavel, cea care alături de un psihoterapeut şi de un neurolog a ...
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a vorbit la Digi 24 despre un nou aliment aprobat în Uniunea Europeană, viermele de făină.
Riscul persoanelor obeze de a se îmbolnăvi de COVID-19 este cu aproape 50% mai mare faţă de riscul celor cu greutate normală, iar riscul de a deceda este în medie cu 48% mai mare. Preşedintele Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet, Cornelia Bala, a...
Dana Sota, expert în beauty, cu peste 20 de ani de experienţă în industria frumuseţii din România, a elaborat un decalog cu reguli de viaţă pentru femeile aflate la menopauză, în urma experienţelor personale şi a sfaturilor medicilor şi a nutriţioniş...
Peste 10% din populaţia României suferă de diabet, arată cele mai recente statistici, însă, în realitate, cifrele sunt mai mari, susţin specialiştii. Un motiv de îngrijorare este şi faptul că vârsta celor care dezvoltă această boală scade de la an la...
Un nutriţionist britanic recomandă consumul de cartofi, struguri congelaţi sau cafeaua cu lapte în timpul dietei. Deşi alimentele sunt din categoria celor interzise de alţi specialişti persoanelor care vor să slăbească, Leanne Ward susţine că acestea...
Mulţi dintre noi apelăm la anumite alimente în perioadele stresante, pentru a ne lua doza de confort emoţional. Este important, totuşi, să optăm pentru produse bune pentru sănătate.
Conf. dr. Anca Pantea Stoian, Departamentul de Diabet, Nutriţie si Boli Metabolice, Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti şi vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Diabet,Nutriţie şi Boli Metabolice din Ministerul Sănătă...
Nutriţionistul Gianluca Mech oferă persoanelor care stau în casă, în carantină, sfaturi despre cum să-şi ţină greutatea sub control.
Produsele ecologice sunt cele care au crescut în medii fără pesticide, fără îngrăşăminte chimice şi fără aditivi.
La 35 de ani, având un procent de grăsime corporală de doar 7%, starul portughez arată impecabil, dovedind că e un „taliban“ al pregătirii fizice.
Când te simţi obosit, îngrijorat, când nu te poţi bucura de lucrurile bune care ţi se întâmplă ai nevoie de ajutor! Până identifici cauzele dispoziţiei tale mai puţin bune, adopta dieta care vindeca depresia.
Asistăm la o înfloritoare industrie care s-a creat în jurul modalităţilor prin care ne putem detoxifica organismul, fie că vorbim despre diete, suplimente, sucuri sau alte „strategii“ mai complexe, care pot include şi proceduri invazive. Medicii spec...
Cumpătarea este principalul lucru recomandat de medici pentru zilele de după post şi mai ales în perioada sărbătorilor. Dr. Ileana Nicoleta Dumea, medic primar Medicină de familie la clinica Sanador, explică ce înseamnă exces şi cum putem să ne prot...
Aproximativ 1,7 milioane de adulţi români au diabet, în timp ce în jur de 2,5 milioane se află în faza de prediabet. Acesta este, de fapt, „o intoxicaţie cronică voluntară cu mâncare“, generată de faptul că în regnul animal, saţietatea este o excepţi...
Nutriţionistul Vlad Roşca a conceput un program manifest ce include cele mai utile indicaţii alimentare pentru prevenirea apariţiei cancerului şi stoparea dezvoltării lui. Ştiai că 1 din 40 de români suferă de cancer?
Nutriţioniştii sunt de părere că fructul kaki are numeroase beneficii pentru organism. Denumit şi „fructul zeilor”, are capacitatea de a îmbunătăţi văzul, reduce semnele de îmbătrânire, dar previne şi diferite tipuri de cancer.
Un român aruncă zilnic peste 350 grame de mâncare, însă în lume suntem depăşiţi cu mult de alte ţări, în vreme ce alţi 850 milioane de oameni sunt subnutriţi. Care sunt cifrele îngrijorătoare ale risipei alimentare şi ce soluţii se propun.
Mai mult de jumătate dintre pufuleţii cei mai apreciaţi de pe piaţă nu sunt recomandaţi copiilor. Pe lângă sare în exces, aceştia conţin şi E-uri în proporţii destul de mari, care în timp, provoacă diferite boli sau le agravează pe cele deja existent...
Alimentaţia sănătoasă a devenit un subiect intens discutat în zilele noastre, când tot mai multe femei sunt preocupate să scape de kilogramele în plus, folosind diete şi cure de slăbire. Care sunt, de fapt, mâncărurile care fac rău organismului şi fa...
Endometrioza este o afecţiune în care celulele endometrului – mucoasa care căptuşeşte uterul – migrează în alte zone ale organismului formând plăci. Cauzele pentru care apare endometrioza nu sunt cunoscute cu exactitate. Durerea permanentă este cel m...
Durerea de la genunchi este foarte frecventă şi poate avea mai multe cauze, de la artrită până la leziuni. Problema ar putea fi articulaţiile în sine sau o afecţiune legată de tendoane ori de ligamente. O publicaţie destinată stilului de viaţă holist...
Interesant este că pe etichete nu se specifică niciunde că este vorba de un produs care are la bază resturilor unor insecte. Denumirile sub care apare sunt carmin (cel mai des folosit) coşenilă, carmine, acid carminic, E120 şi roşu natural 4. Produsu...
Pe timp de caniculă este esenţial să se anticipeze şi să se înlocuiască constant pierderile de lichide prin aport de alimente care să conţină suficientă apă şi minerale (sodiu, potasiu, magneziu, etc) pentru a se menţine starea de echilibru (homeosta...
Alegerea alimentelor corespunzatoare dietei pe timpul verii ne poate creşte gradul de confort, aflat la mare căutare în aceste zile toride. Iar printre lucrurile pe care ar trebui să le evităm este chiar consumul de lichide reci....
Cunoscutul medic nutriţionist Mihaela Bilic susţine că „îngheţata este alegerea cea mai sănătoasă şi dietetică“ dintre toate dulciurile. Specialistul pune acest lucru pe seama ingredientelor acesteia şi a procesului de preparare....
Înainte de a începe o dietă, trebuie să conştientizăm că nu există soluţii rapide, miraculoase şi că, pentru a ne corecta alimentaţia şi pentru a slăbi, este nevoie de multă disciplină şi motivaţie, spune medicul nutriţionist Adina Rusu....
O dietă bogată în fructe, legume, produse rezultate din cereale integrale, lactate fermentate bogate în probiotice şi peşte poate fi unul din ingredientele principale ale secretului unei memorii bune, al unui fond psihic echilibrat şi al unei mari ca...
Grupul de lucru pentru mediul înconjurător (EWG) din Statele Unite arată că a găsit din nou otravă în cerealele pentru copii.
Carnea albă are la fel de mult colesterol ca şi carnea roşie, conform oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din California, San Francisco.
Aplicaţiile ca #tellAda îi scutesc pe unii utilizatori de vizita la medic şi sunt folosite în întreaga lume. Dar cât de sigur poate fi diagnosticul astfel obţinut? Şi cum ne-ar putea ajuta inteligenţa artificială să ne păstrăm cât mai mult timp sănăt...
Un reputat specialist oferea, la începutul secolului trecut, sfaturi preţioase unei categorii a populaţiei fără resurse deosebite. Ce să mănânce, dar mai ales cum să prepare bucatele.