
Mihaela Bilic, despre viermele de făină, aprobat pentru consum în UE: „Acest vierme nu conţine ceva special“
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a vorbit la Digi 24 despre un nou aliment aprobat în Uniunea Europeană, viermele de făină.
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a vorbit la Digi 24 despre un nou aliment aprobat în Uniunea Europeană, viermele de făină.
Riscul persoanelor obeze de a se îmbolnăvi de COVID-19 este cu aproape 50% mai mare faţă de riscul celor cu greutate normală, iar riscul de a deceda este în medie cu 48% mai mare. Preşedintele Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet, Cornelia Bala, a explicat ce pot face persoanele obeze pentru a evita riscul infecţiei.
Dana Sota, expert în beauty, cu peste 20 de ani de experienţă în industria frumuseţii din România, a elaborat un decalog cu reguli de viaţă pentru femeile aflate la menopauză, în urma experienţelor personale şi a sfaturilor medicilor şi a nutriţioniştilor.
Peste 10% din populaţia României suferă de diabet, arată cele mai recente statistici, însă, în realitate, cifrele sunt mai mari, susţin specialiştii. Un motiv de îngrijorare este şi faptul că vârsta celor care dezvoltă această boală scade de la an la an, fiind diagnosticaţi tot mai mulţi copii.
Un nutriţionist britanic recomandă consumul de cartofi, struguri congelaţi sau cafeaua cu lapte în timpul dietei. Deşi alimentele sunt din categoria celor interzise de alţi specialişti persoanelor care vor să slăbească, Leanne Ward susţine că acestea i-au ajutat clienţii să scape de kilogramele în plus.
Mulţi dintre noi apelăm la anumite alimente în perioadele stresante, pentru a ne lua doza de confort emoţional. Este important, totuşi, să optăm pentru produse bune pentru sănătate.
Conf. dr. Anca Pantea Stoian, Departamentul de Diabet, Nutriţie si Boli Metabolice, Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti şi vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Diabet,Nutriţie şi Boli Metabolice din Ministerul Sănătăţii, face câteva recomandări pentru pacienţii cu diabet de tip 1 şi 2, în cadrul campaniei ”Asumă-ţi să fii sănătos!
Nutriţionistul Gianluca Mech oferă persoanelor care stau în casă, în carantină, sfaturi despre cum să-şi ţină greutatea sub control.
Produsele ecologice sunt cele care au crescut în medii fără pesticide, fără îngrăşăminte chimice şi fără aditivi.
La 35 de ani, având un procent de grăsime corporală de doar 7%, starul portughez arată impecabil, dovedind că e un „taliban“ al pregătirii fizice.
Când te simţi obosit, îngrijorat, când nu te poţi bucura de lucrurile bune care ţi se întâmplă ai nevoie de ajutor! Până identifici cauzele dispoziţiei tale mai puţin bune, adopta dieta care vindeca depresia.
Asistăm la o înfloritoare industrie care s-a creat în jurul modalităţilor prin care ne putem detoxifica organismul, fie că vorbim despre diete, suplimente, sucuri sau alte „strategii“ mai complexe, care pot include şi proceduri invazive. Medicii specialişti avertizează că, de fapt, este vorba despre marketing.
Cumpătarea este principalul lucru recomandat de medici pentru zilele de după post şi mai ales în perioada sărbătorilor. Dr. Ileana Nicoleta Dumea, medic primar Medicină de familie la clinica Sanador, explică ce înseamnă exces şi cum putem să ne protejăm organismul.
Aproximativ 1,7 milioane de adulţi români au diabet, în timp ce în jur de 2,5 milioane se află în faza de prediabet. Acesta este, de fapt, „o intoxicaţie cronică voluntară cu mâncare“, generată de faptul că în regnul animal, saţietatea este o excepţie pe care noi transformat-o în regulă, consideră dr. Doru Negru, de la Spitalul Clinic Sanador, care ne arată şi ce schimbări trebuie să facem în stilul de viaţă pentru a nu ajunge la diabet
Nutriţionistul Vlad Roşca a conceput un program manifest ce include cele mai utile indicaţii alimentare pentru prevenirea apariţiei cancerului şi stoparea dezvoltării lui. Ştiai că 1 din 40 de români suferă de cancer?
Nutriţioniştii sunt de părere că fructul kaki are numeroase beneficii pentru organism. Denumit şi „fructul zeilor”, are capacitatea de a îmbunătăţi văzul, reduce semnele de îmbătrânire, dar previne şi diferite tipuri de cancer.
Un român aruncă zilnic peste 350 grame de mâncare, însă în lume suntem depăşiţi cu mult de alte ţări, în vreme ce alţi 850 milioane de oameni sunt subnutriţi. Care sunt cifrele îngrijorătoare ale risipei alimentare şi ce soluţii se propun.
Mai mult de jumătate dintre pufuleţii cei mai apreciaţi de pe piaţă nu sunt recomandaţi copiilor. Pe lângă sare în exces, aceştia conţin şi E-uri în proporţii destul de mari, care în timp, provoacă diferite boli sau le agravează pe cele deja existente.
Alimentaţia sănătoasă a devenit un subiect intens discutat în zilele noastre, când tot mai multe femei sunt preocupate să scape de kilogramele în plus, folosind diete şi cure de slăbire. Care sunt, de fapt, mâncărurile care fac rău organismului şi favorizează depunerea de grăsimi în corp, ce, cât şi cum trebuie să mâncăm pentru un stil de viaţă sănătos? Totul a fost explicat de doctorul Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţie.
Endometrioza este o afecţiune în care celulele endometrului – mucoasa care căptuşeşte uterul – migrează în alte zone ale organismului formând plăci. Cauzele pentru care apare endometrioza nu sunt cunoscute cu exactitate. Durerea permanentă este cel mai debilitant simptom.
Durerea de la genunchi este foarte frecventă şi poate avea mai multe cauze, de la artrită până la leziuni. Problema ar putea fi articulaţiile în sine sau o afecţiune legată de tendoane ori de ligamente. O publicaţie destinată stilului de viaţă holistic vă propune câteva remedii naturale.
Interesant este că pe etichete nu se specifică niciunde că este vorba de un produs care are la bază resturilor unor insecte. Denumirile sub care apare sunt carmin (cel mai des folosit) coşenilă, carmine, acid carminic, E120 şi roşu natural 4. Produsul este conţinut la scară largă de produse alimentare uzuale: salam, parizer, cârnaţi, pateu, iaurt, îngheţată, suc şi multe altele.
Pe timp de caniculă este esenţial să se anticipeze şi să se înlocuiască constant pierderile de lichide prin aport de alimente care să conţină suficientă apă şi minerale (sodiu, potasiu, magneziu, etc) pentru a se menţine starea de echilibru (homeostazie) a organismului, atenţionează Lygia Alexandrescu, preşedinte al Societăţii Române de Educaţie Nutriţională.
Alegerea alimentelor corespunzatoare dietei pe timpul verii ne poate creşte gradul de confort, aflat la mare căutare în aceste zile toride. Iar printre lucrurile pe care ar trebui să le evităm este chiar consumul de lichide reci.
Cunoscutul medic nutriţionist Mihaela Bilic susţine că „îngheţata este alegerea cea mai sănătoasă şi dietetică“ dintre toate dulciurile. Specialistul pune acest lucru pe seama ingredientelor acesteia şi a procesului de preparare.
Înainte de a începe o dietă, trebuie să conştientizăm că nu există soluţii rapide, miraculoase şi că, pentru a ne corecta alimentaţia şi pentru a slăbi, este nevoie de multă disciplină şi motivaţie, spune medicul nutriţionist Adina Rusu.
O dietă bogată în fructe, legume, produse rezultate din cereale integrale, lactate fermentate bogate în probiotice şi peşte poate fi unul din ingredientele principale ale secretului unei memorii bune, al unui fond psihic echilibrat şi al unei mari capacităţi de concentrare, necesare tinerilor în perioada examenelor.
Grupul de lucru pentru mediul înconjurător (EWG) din Statele Unite arată că a găsit din nou otravă în cerealele pentru copii.
Carnea albă are la fel de mult colesterol ca şi carnea roşie, conform oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din California, San Francisco.
Aplicaţiile ca #tellAda îi scutesc pe unii utilizatori de vizita la medic şi sunt folosite în întreaga lume. Dar cât de sigur poate fi diagnosticul astfel obţinut? Şi cum ne-ar putea ajuta inteligenţa artificială să ne păstrăm cât mai mult timp sănătatea?