nutrienti - ultimele știri
Un studiu realizat recent pentru a înţelege şi a preveni obezitatea infantilă a descoperit că nutrienţii pe care mamele îi primesc înainte şi în timpul sarcinii pot face o diferenţă reală în ceea ce priveşte greutatea pe care o vor atinge copiii lor în primii ani de viaţă, informează Xinhua
Citricele nu sunt un desert. Consumul lor poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate, dar poate cauza unele probleme anumitor persoane.
Zarzavaturile/legumele cu frunze verzi comestibile sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente. Dar concentrația de nutrienți diferă de la un caz la altul. Site-ul de nutriție și sport eatthis.com a publicat un clasament al frunzelor cu cei mai mulți nutrienți.
Broccoli reprezintă o adevărată bombă cu nutrienți. Are un conținut bogat în vitamine și săruri minerale și multiple beneficii pentru sănătate și, deși este un aliment accesibil, mulți români încă îl ocolesc.
Castanele comestbile au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Totuși, acestea trebuie consumate cu moderație. Atenție, unele persoane cu anumite afecțiuni ar trebui să evite aceste fructe.
Nutriționiștii ne atrag mereu atenția asupra brânzeturilor, care sunt cunoscute pentru conținul lor bogat în grăsimi. Totuși, ele sunt și foarte sănătoase și bogate în nutrienți, dacă sunt naturale. Însă trebuie consumate cu limită, spune specialiștii.
Pentru majoritatea dintre noi, carnea este principala lor sursă de proteine pe parcursul zilei. Ghidul dietetic american 2020-2025 sugerează 150 de grame de alimente proteice pe zi pentru un aport caloric de 2.000 de calorii. Recomandările depind de mulți factori.
Ambalajul este primul lucru care ne atrage la un produs. Dacă un adult este capabil să discearnă în funcție de specificațiile nutriționale de pe etichetă, copiii sunt însă mult mai vulnerabili. Un studiu realizat în Canada și preluat de CNN arată cum cei mici sunt o țintă a înșelăciunilor.
articol publicitar
Câinii au nevoie de o dietă adaptată mărimii, vârstei şi activităţii lor fizice. Există însă ingrediente care nu pot lipsi din alimentaţia lor, mereu sub control veterinar: carnea, peştele, ouăle, lactatele şi legumele precum mazărea, morcovii, boabe...
Mihaela Bilic explică într-o postare pe reţelele sociale care sunt beneficiile bananelor. Nutriţionistul recomandă aceste fructe pentru nutrienţii pe care îi conţin şi datorită faptului că nu îngraşă....
Culturile de microplante au căpătat în ultimii ani o atenţie tot mai mare pe piaţa din România. De o astfel de cultură a ajuns să se ocupe şi un tânăr sătmărean, care timp de patru ani a lucrat în bucătăriile din Anglia.
Frunzele de salată verde sunt o sursă excelentă de substanţe nutritive, conţinând vitaminele A, C, B1, B2, K, E şi minerale, precum potasiu, fier, cupru, fosfor şi molibden. Salata verde se consumă ca atare, în sandvişuri sau în amestec cu alte legum...
Densitatea şi aspectul podoabei capilare este determinată în primul rând genetic şi hormonal. Seboreea, eczema scalpului, dieta şi anumite medicamente se numără printre factorii favorizanţi ai căderii părului....
Mişcarea de trecere la diete bazate pe plante şi vegane pentru sustenabilitatea planetei este lăudabilă, dar riscă să afecteze sănătatea creierului, avertizează un nutriţionist britanic.
Diverse tipuri de seminţe pot furniza organismului nutrienţi importanţi în susţinerea stării de sănătate. Ele pot fi consumate ca atare sau adăugate în felurile de mâncare preferate....
Există nenumarate intervenţii nutriţionale de pierdere a excesului ponderal, însă odată atinsă greutatea normală sau chiar ideală, constatăm că nu e deloc uşor s-o păstrăm pe o perioadă îndelungată de timp. Care sunt, aşadar, regulile de urmat pentru...
Bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi, fructele estivale sunt necesare nu numai pentru bunăstarea organismului, ci şi pentru frumuseţea tenului. Alege fructe ecologice, pentru a maximiza efectele lor benefice.
Folosite de cele mai multe ori pentru prepararea tăriilor sau a dulceţurilor, corcoduşele sunt subestimate. Aceste fructe banale ce se găsesc peste tot abundă în vitamine, minerale, proteine, acizi, zaharuri şi pectine. Au un rol vitaminizant şi ener...
Alimentaţia unei viitoare mămici trebuie să fie una bogată în vitamine. Legumele şi fructele nu trebuie să lipsească din dieta ei. Dar, pe lângă aportul de nutrienţi necesari pentru dezvoltarea armonioasă a fătului, pe care îi poate găsi în alimente,...
Depozitarea în frigider a fructelor şi legumelor poate distruge mare parte din conţinutul de vitamine al acestora....
Se găseşte în mai toate magazinele cu produse naturiste şi poate fi consumată sub formă de comprimate, granule, capsule sau pudră. Spirulina este cunoscută datorită efectelor sale antioxidante şi pentru conţinutul de 60-70% de proteină pură, adică ma...
Apa este cel mai important nutrient. Ea reprezintă între o jumătate şi patrun cincimi din greutatea corporală. Un om poate trăi trei săptămâni fără să mănânce, dar numai câteva zile fără apă....
Prezent la Adevărul Live, un medic grec explică factorii care împiedică scăderea în greutate. Acesta susţine eliminarea micului dejun la primele ore ale dimineţii, explicând că organismul nu are nevoie de alimente în primele ore după trezire.
Prezent în fructe, sucuri sau produse de cofetărie şi patiserie, zahărul are, în principal, două componente – fructoză şi glucoză. Structura moleculară şi compoziţia zahărului este aceeaşi, indiferent de unde provine. Ce deosebiri există, totuşi?...
E gustoasă şi bogată în nutrienţi importanţi pentru organism, dar e bine să fie consumată în porţii mici, este opinia specialiştilor....
Cunoscute pentru scăderea nivelului de insulină din corp şi reducerea greutăţii, superalimentele recomandate de nutriţionişti ajută în lupta cu kilogramele în plus. Acestea conţin numeroase vitamine şi nutrienţi, având un conţinut extrem de scăzut de...
Fructul de avocado are în compoziţie 20 de nutrienţi esenţiali pentru sănătate şi conţine aproximativ 22,5 grame de grăsimi, iar o treime sunt beneficii pentru organism. Ajută la menţinerea siluetei şi ajută la scăderea colesterolului.
Odată cu schimbările bruşte de temperatură, sistemul de apărare al organismului nostru slăbeşte. Pentru a fi susşinut, specialiştii recomandă câteva alimente bogate în vitamine şi nutrienţi....
Perioadele în care nivelul de energie este scăzut pot fi uşor depăşite cu ajutorul alimentaţiei. Nutriţioniştii recomandă o atenţie sporită în alegerile pe care le facem deoarece produsele pe care le consumăm sunt responsabile de nivelul de energie ş...
Răcelile şi virozele pot fi ţinute la distanţă prin consumarea unor alimente bogate în vitamine şi minerale care au rol în întărirea sistemului imunitar....
Gutuile fac parte din aceeaşi familie cu merele şi perele. Datorită fitochimicalelor conţinute, gutuia este foarte apreciată în medicina naturistă....
Alimentaţia este unul dintre factorii-cheie pentru un organism sănătos şi un sistem imunitar puternic. Odată cu noul anotimp care bate la uşă, este important să acordăm atenţie alimentaţiei noastre şi să includem în dietă alimente care să împiedice f...
Iubitorii de omlete se pot bucura. Consumul a 1-2 ouă pe zi nu creşte riscul de a face boli de inimă la oamenii sănătoşi. Da, gălbenuşul conţine colesterol, însă, pentru mulţi dintre noi, nivelul nu este periculos. În plus, ouăle conţin nutrienţi pre...
Nutriţia are un rol important în prevenirea displaziei cervicale, iar un echilibru corect al nutrienţilor poate încetini sau chiar inversa modificările anormale ale celulelor de la nivelul colului uterin....
Vinetele sunt legume bogate în vitamine şi minerale, precum şi surse excelente de fibre alimentare. În plus, pot fi preparate atât sub formă de salată, cât şi coapte în cuptor sau pe grătar....
Acneea este rezultatul unui dezechilibru endocrin. Majoritatea femeilor experimentează efectele acesteia chiar înainte de perioada menstruaţiei, atunci estrogenul şi testosteronul fiind la cele mai înalte niveluri....
Consumul anumitor substanţe nutritive, cum ar fi flavonoidele din cacao şi magneziu, precum şi acizii graşi Omega-3, contribuie la creşterea funcţiei cognitive şi a capacităţii de gândire....
Pe 24 aprilie se deschide apelul de proiecte la investiţiile privind reducerea poluării cu nutrienţi
Primul apel de depunere a subproiectelor cu nr. MAP/01/2017, aferent Programului Competitiv deFinanţare “Investiţii la nivelul comunităţilor locale pentru reducerea poluării cu nutrienţi” se deschide luni, 24 aprilie.
Ministerul Mediului organizează marţi, 14 februarie, la Bucureşti, un atelier regional în cadrul caravanei pentru promovarea finanţărilor disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”....
Este important ce alimente consumi pentru a-ţi asigura nutrienţii şi vitaminele necesare organismului, însă este vital să ştii în ce perioadă a zilei acestea devin benefice sau periculoase....
Legumele cu frunze verzi ne prelungesc viaţa. Primul pe lista super-alimentelor se află spanacul, bogat în nutrienţi, care conţine vitamina K (cu beneficii pentru sănătatea inimii, a sistemului osos, în prevenirea afecţiunilor oculare) şi care are ef...
Migdalele au proprietăţi benefice nebănuite asupra sănătăţii organismului uman. O porţie de migdale asigură aceeaşi cantitate de nutrienţi şi antioxidanţi ca o porţie de broccoli sau de spanac. Migdalele cresc nivelul de energie, scad riscul de atac ...
Burgerii se numără printre cele mai consumate produse de fast-food din lume, deşi nu sunt o alegere alimentară tocmai sănătoasă. Însă un nutriţionist ambiţios a reuşit să prepare un burger din 55 de ingrediente, multe dintre ele din categoria superal...
Specialiştii în nutriţie subliniază că există diferenţe între laptele de soia şi cel de vacă, în special în ceea ce priveşte conţinutul de calciu, proteine şi vitamine. Laptele de soia este însă cunoscut ca având beneficii cardiovasculare.
Smoothie-urile, delicioasele preparate obţinute rapid, au nu doar avantajul de a fi proaspete şi savuroase, ci şi pe acela de a fi tonice, prin aportul substanţial de vitamine, minerale, glucide şi proteine.
Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei pentru că asigură energia necesară pe parcursul acesteia. În plus, alimentele servite la micul dejun garantează rezultate bune la activităţile din prima parte a zilei.
Fruct exotic apreciat pentru calităţile sale nutriţionale, rodia este unul dintre cei mai buni antioxidanţi, fiind considerată un super-aliment. Numită “fructul dragostei” sau “fructul vieţii”, rodia este bogată în vitamina C, oferind organismului ap...
Copiii au nevoie de o alimentaţie sănătoasă pentru a se dezvolta armonios. Medicii spun că pentru ca micuţul să fie sănătos este nevoie ca alimentele să conţină nutienţii de bază. Vorbim despre vitamine, proteine şi carbohidraţi.
Actriţele Jennifer Aniston şi Gwyneth Paltrow şi cântăreţul Gary Barlow sunt adepţii unui nou regim de slăbit şi menţinere în formă, bazat pe supe, o metodă ideală de includere a tuturor nutrienţilor necesari în meniu sub o formă uşor de urmat, potri...
Intens folosite ca materie primă pentru producerea legendarei pălinci, prunelor le-au fost trecute cu vederea alte merite pentru care ar trebui sa fie iubite. Ele întăresc sistemul imunitar şi detoxifică organismul. În plus, mai sunt şi savuroase.
Şi nu doar sănătoase, ci, mai ales, îndelungate. Cum se face că japonezii trăiesc atât de mult şi bine, te întrebi? Răspunsul îl primeşti pe şervet de bambus, servit cu beţişoare.
Britanica Hannah Little, în vârstă de 20 de ani, a mâncat numai cartofi prăjiţi de la vârsta de 5 ani, din cauza fricii cauzate de o afecţiune numită sindromul mâncatului selectiv.
Sfaturile despre nutriţie sunt foarte variate şi se contrazic, deseori, unele pe altele, astfel încât este greu să ţii pasul cu ce e bun şi ce e rău pentru tine. Totuşi, nu trebuie să renunţi complet la dressingurile cu grăsimi pentru salată şi, uneo...
Vrei să trăieşti o viaţă lungă şi fericită? Renunţă la tocuri, schimbă fructele proaspete cu fructele congelate şi dă-ţi toate hainele jos.
Cum ar fi dacă tot timpul pe care îl petrecem cumpărând ingrediente pentru masă l-am folosi pentru un hobby? Sau pentru somn? Gândul la timpul consumat la masă sau la pregătirea ei l-a făcut pe un american să inventeze un produs care ar urma să revol...
În ciuda lipsurilor şi a pericolelor specifice secolului al V-lea, alimentaţia strămoşilor noştri era mult mai sănătoasă decât cea din zilele noastre, atrag atenţia specialişti în nutriţie şi în antropologie, care prezintă, totodată, influenţa benefi...
În comunele nemţene Dumbrava Roşie şi Costişa s-a desfăşurat a şasea etapă a campaniei de informare şi conştientizare a populaţiei privind reducerea poluării apelor şi solului din cadrul proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi.