Stiri despre novorusia

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Vechea şi Noua Rusie. Cum vede un analist american
Odesa şi Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vechea şi Noua Rusie. Cum vede un analist american Odesa şi Transnistria

  Odesa şi regiunea transnistreană, teritorii care au făcut parte în trecut din Novorusia, astăzi încorporate în state diferite, care se confruntă cu multe tendinţe de separatism şi lupte interne, dincolo de problemele economice, se află în prezent în tabere opuse ale unui conflict profund cu ecouri regionale majore, se arată într-o analiză Stratfor ce poartă semnătura lui Eugene Ciausovski.

 • Presa rusă inventează soldaţi români în Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presa rusă inventează soldaţi români în Ucraina

  Un batalion întreg de bucureşteni, rezidenţi în sectorul 6, au jurat credinţă Republicii Populare Doneţk şi s-au alăturat luptei de apărare faţă de fascismul ucrainean. "Să trăiască Novorusia" spune, stâlcit, soldatul care ar trebui să fie dovada indubitabilă a cetăţenilor din România implicaţi în conflictul din estul Ucrainei.

 • Violenţele se reiau în Ucraina după 30 de ore de pace: separatiştii vor să ajungă până la graniţa cu România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violenţele se reiau în Ucraina după 30 de ore de pace: separatiştii vor să ajungă până la graniţa cu România

  Oraşul ucrainean Mariupol a fost scena mai multor explozii, sâmbătă seară, iar la Doneţk au fost semnalate mai multe bombardamente, duminică dimineaţă. Toate acestea - la puţin peste 30 de ore de la semnarea armistiţiului între rebeli şi autorităţile de la Kiev. Temerile extinderii conflictului cresc, după ce un lider separatist a afirmat că va fi „mulţumit” doar atunci când armata sa va ajunge la frontiera cu România.

 • Singură pe lume şi independentă, Novorussia nu poate supravieţui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singură pe lume şi independentă, Novorussia nu poate supravieţui

  Mai este posibilă o federalizare a Ucrainei şi cât l-ar costa pe Vladimir Putin acest demers pe termen lung? Este viabil proiectul Novorussia şi care sunt factorii care l-ar determina pe preşedintele rus să renunţe la el? La aceste întrebări şi nu numai i-am răspuns lui Matei Dobrovie, jurnalist specializat pe politică internaţională, într-un interviu acordat Epoch Times.

 • Novorusia, proiectul lui Putin, eroare politică imposibil de guvernat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Novorusia, proiectul lui Putin, eroare politică imposibil de guvernat

  Novorusia este denumirea regiunii istorice din sudul Ucrainei şi sud-vestul Rusiei, pierdută de Imperiul Otoman în secolul al XIII-lea în favoarea ţarilor ruşi. Separatiştii proruşi din estul Ucrainei cer recreerea Novorusiei şi formarea unui stat independent, iar preşedintele rus Vladimir Putin a menţionat Novorusia în ultimul său maraton televizat, însă şansele reale ca Noua Rusie să formeze centrul unei noi ţări  sunt dezbătute de specialişti.