Stiri despre noua rusie

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Presa rusă inventează soldaţi români în Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presa rusă inventează soldaţi români în Ucraina

  Un batalion întreg de bucureşteni, rezidenţi în sectorul 6, au jurat credinţă Republicii Populare Doneţk şi s-au alăturat luptei de apărare faţă de fascismul ucrainean. "Să trăiască Novorusia" spune, stâlcit, soldatul care ar trebui să fie dovada indubitabilă a cetăţenilor din România implicaţi în conflictul din estul Ucrainei.

 • Violenţele se reiau în Ucraina după 30 de ore de pace: separatiştii vor să ajungă până la graniţa cu România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violenţele se reiau în Ucraina după 30 de ore de pace: separatiştii vor să ajungă până la graniţa cu România

  Oraşul ucrainean Mariupol a fost scena mai multor explozii, sâmbătă seară, iar la Doneţk au fost semnalate mai multe bombardamente, duminică dimineaţă. Toate acestea - la puţin peste 30 de ore de la semnarea armistiţiului între rebeli şi autorităţile de la Kiev. Temerile extinderii conflictului cresc, după ce un lider separatist a afirmat că va fi „mulţumit” doar atunci când armata sa va ajunge la frontiera cu România.

 • INFOGRAFIE A început bătălia pentru Novorossia. De unde până unde se întinde noul teritoriu pe care-l vizează Kremlinul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE A început bătălia pentru Novorossia. De unde până unde se întinde noul teritoriu pe care-l vizează Kremlinul

  Putin vorbeşte pentru prima dată despre crearea unui stat în sud-estul Ucrainei, iar pe teren separatiştii şi soldaţii ruşi câştigă oraş cu oraş în faţa armatei ucrainene, lăsată singură de Occident. Academia Rusă de Ştiinţe va publica o istorie a Novorossiei, entitate ce a început să fie construită pe timpul Ecaterinei cea Mare.

 • Singură pe lume şi independentă, Novorussia nu poate supravieţui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singură pe lume şi independentă, Novorussia nu poate supravieţui

  Mai este posibilă o federalizare a Ucrainei şi cât l-ar costa pe Vladimir Putin acest demers pe termen lung? Este viabil proiectul Novorussia şi care sunt factorii care l-ar determina pe preşedintele rus să renunţe la el? La aceste întrebări şi nu numai i-am răspuns lui Matei Dobrovie, jurnalist specializat pe politică internaţională, într-un interviu acordat Epoch Times.

 • Novorusia, proiectul lui Putin, eroare politică imposibil de guvernat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Novorusia, proiectul lui Putin, eroare politică imposibil de guvernat

  Novorusia este denumirea regiunii istorice din sudul Ucrainei şi sud-vestul Rusiei, pierdută de Imperiul Otoman în secolul al XIII-lea în favoarea ţarilor ruşi. Separatiştii proruşi din estul Ucrainei cer recreerea Novorusiei şi formarea unui stat independent, iar preşedintele rus Vladimir Putin a menţionat Novorusia în ultimul său maraton televizat, însă şansele reale ca Noua Rusie să formeze centrul unei noi ţări  sunt dezbătute de specialişti.

 • Obama - cu sancţiunile economice, Putin - cu Noua Rusie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obama - cu sancţiunile economice, Putin - cu Noua Rusie

  Cu un discurs mai degrabă tipic unui preşedinte republican, decât democrat, Barack Obama a afirmat în Malaezia, că Rusia trebuie să oprească acţiunile destabilizatoare în Ucraina, mai precis în zona numită de Vladimir Putin drept Noua Rusie, respectiv sudul şi estul statului european ucrainean. Intenţie onorabilă. Efect zero.

 • „Noua Rusie” se coace de câţiva ani la graniţa României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Noua Rusie” se coace de câţiva ani la graniţa României

  Într-o sesiune-maraton de întrebări şi răspunsuri, preşedintele rus Vladimir Putin a readus la viaţă, printre altele, termenul „Novorossiya” - Noua Rusie - un teritoriu care „nu făcea parte din Ucraina în secolul al XVIII-lea”, când a fost cucerit de Ecaterina cea Mare şi prinţul Potemkin. Presa internaţională scrie însă că tendinţele separatiste s-au amplificat în Odesa de ani buni, cel puţin în rândul naţionaliştilor ruşi.