Stiri despre noua republica

  43 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Agenda 2024
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agenda 2024

  În toate sondajele de opinie recent efectuate, tema anticorupţiei este indicată de public drept nr.1 ca importanţă pentru România. Campaniile pentru alegerile din 2019 şi 2020 se vor concentra, cel mai probabil, pe această temă.

 • #MeToo Mihail Neamţu susţine că a fost hărţuit sexual de un preot anglican: „Mi-a sărutat lobul urechii, am simţit că o să vărs”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  #MeToo Mihail Neamţu susţine că a fost hărţuit sexual de un preot anglican: „Mi-a sărutat lobul urechii, am simţit că o să vărs”

  Fostul lider al partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, a dezvăluit pe contul său de Facebook că a fost hărţuit sexual de un preot anglican, pe vremea când era student la Kings College London. Neamţu s-a alăturat astfel campaniei #Metoo, prin care victimele abuzurilor sexuale sunt încurajate să-şi facă publice poveştile.

 • Proiect de modificare a Codului Penal: Cei care plagiază riscă închisoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiect de modificare a Codului Penal: Cei care plagiază riscă închisoare

  După ce scriitorul Andrei Pleşu a propus, în cadrul unei dezbateri a GDS, depunerea titlurilor de doctor în semn de protest faţă de cei care le-au obţinut ilegal, senatorul Valeriu Todiraşcu a iniţiat un proiect de lege de modificare a Codului Penal, care să prevadă aplicarea cu închisoare sau amendă penală şi retragerea diplomei sau a titlului obţinut prin plagiat.

 • Mihail Neamţu, la Adevărul Live: Crin Antonescu ştie multe despre Ponta. Ar putea fi o armă letală în campanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihail Neamţu, la Adevărul Live: Crin Antonescu ştie multe despre Ponta. Ar putea fi o armă letală în campanie

  Preşedintele Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, a declarat, marţi, la Adevărul Live că va lua în calcul susţinerea unei candidaturi la prezidenţiale numai dacă Klaus Iohannis va demonstra că se desparte de zona toxică a baronilor PNL. Neamţu a mai precizat că cine se poartă elegant cu Victor Ponta riscă să piardă, aluzie la Klaus Iohannis, cărui îi lipseşte fermitatea în atacurile la adresa premierului.

 • O parte din Noua Republică încearcă să-l debarce pe Mihail Neamţu. Cum se apară actualul preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O parte din Noua Republică încearcă să-l debarce pe Mihail Neamţu. Cum se apară actualul preşedinte

  Nu numai partidele mari au probleme după alegerile europarlamentare, ci şi partidele mici se confruntă cu revolta unor membri care vor schimbarea conducerii. Mihail Neamţu, preşedintele Partidului Noua Republica, simte rezultatul dezamăgitor al votului pe pielea sa. Omul doi în partid şi echipa sa vor să-l destituie pe Mihail Neamţu din fruntea partidului.

 • Radu Magdin: 
 
	Partide şi lideri în România anului electoral 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Magdin: Partide şi lideri în România anului electoral 2014

  Vă propunem, în cele de mai jos, o analiză la început de an electoral 2014 (cu două rînduri de alegeri – europarlamentare şi prezidenţiale) a partidelor şi liderilor lor. Vă propunem, în cazul partidelor, analiza unor chestiuni-cheie pentru succes, precum organizarea (naţională şi locală), capacitatea de finanţare şi potenţialul de a crea „magie“ (de a antrena, printr-o poveste, electoratul)

 • Ideal-politik, real-politik, sarma-politik
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ideal-politik, real-politik, sarma-politik

  Articolul lui Andrei Pleşu, „M-am săturat”,  a stârnit valuri de comentarii pe internet. („un fel de corabie a nebunilor, al cărei echipaj joacă barbut în plină furtună”, citat din Andrei Pleşu). Societatea românească, în particular zona politică, nu este un pension de domnişoare stilate, educate, cu codul bunelor maniere pe buze.

 • Bâta verbală, codul etic
şi „reformiştii”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bâta verbală, codul etic şi „reformiştii”

  „În anumite momente, adunările stângii trebuie studiate cu microscopul entomologilor. În alt registru, haita, bunăoară, ilustrează forţa extraordinară de coagulare a gregarităţii” – Mihail Neamţu.

 • INTERVIU Mihail Neamţu: „DNA - ANI e noua linie Mărăşeşti-Oituz pe frontul de apărare a Justiţiei!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Mihail Neamţu: „DNA - ANI e noua linie Mărăşeşti-Oituz pe frontul de apărare a Justiţiei!“

  Partidul Noua Republică porneşte dintr-un sediu de apartament. După 14 luni de procese şi tergiversări, neorepublicanii au obţinut statutul de partid şi, în acest moment, au chiar şi un senator: Valeriu Todiraşcu. Preşedintele Partidului, Mihail Neamţu, a vorbit pentru adevarul.ro despre viitorul României, dar şi despre lupta pe care o va da în următoarele alegeri anticipate sau la termen.

 • Noua
Republică a devenit al zecelea partid parlamentar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua Republică a devenit al zecelea partid parlamentar

  Noua Republică, formaţiune condusă de Mihail Neamţu, a devenit cel de-al zecelea partid reprezentat în Parlamentul României, o dată cu decizia Tribunalului Bucureşti de a accepta înregistrarea oficială a structurii politice.

 • Mai e cineva aici? Virusul incompetenţei şi oamenii pricepuţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai e cineva aici? Virusul incompetenţei şi oamenii pricepuţi

  După exodul celor trei milioane de români vrednici, curajoşi şi pricepuţi, dornici să-şi reinventeze viaţa la mare depărtare de casa natală, ţara noastră suferă de-o gravă penurie de caractere şi inteligenţe. Nu vom retrezi interesul cetăţenilor pentru politică fără să recrutăm şi fără să educăm oameni tineri, integri şi pricepuţi. Mai e cineva aici?

 • Mihail Neamţu, preşedinte Noua Republică: „Stânga patronată de Mazăre și de Dragnea este o sfidare la adresa Europei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihail Neamţu, preşedinte Noua Republică: „Stânga patronată de Mazăre și de Dragnea este o sfidare la adresa Europei“

  Mihail Neamţu are 34 de ani şi este de profesie teolog. S-a desprins de convingerile ţărăniste din adolescenţă pentru a forma propriul său partid, avându-i drept reper pe conservatorii britanici. S-a întros, temporar, în PNCŢD pentru a obţine un loc de parlamentar, după ce statul a rezufat să-i recunoască partidul. S-a remarcat în peisajul politic după ce i-a oferit sfaturi biblice lui Mihai Răzvan Ungureanu şi i-a cerut

 • Neamţu: PDL, PNŢCD, FC şi PNR vor celebra, sâmbătă, unitatea dreptei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neamţu: PDL, PNŢCD, FC şi PNR vor celebra, sâmbătă, unitatea dreptei

  Reprezentanţi şi membri ai partidelor componente ale ARD - PDL, PNŢCD şi FC - cărora li se va alătura şi PNR se vor reuni sâmbătă, la Palatul Parlamentului, într-o şedinţă comună pentru a celebra unitatea dreptei, a anunţat liderul PNR, Mihail Neamţu.

 • Cezar Preda: 
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cezar Preda: "AMR-ul Guvernului Ponta este de 84 de zile"

  Cezar Preda se arată extrem de încrezător în şansele Alianţei România Dreaptă la alegerie parlamentare. Acesta i-a transmis lui Victor Ponta că i-au mai rămas doar 84 de zile de guvernare, iar cariera sa politică va lua sfârşit tot în acelaşi interval.

 • Exclusiv: Papahagi intră în PDL. Noua Republică se dezintegrează până la parlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exclusiv: Papahagi intră în PDL. Noua Republică se dezintegrează până la parlamentare

  Adrian Papahagi, vicepreşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate, a declarat, în exclusivitate pentru adevarul.ro, că se înscrie în PDL. Alături de Papahagi, şi alţi membri al Fundaţiei se vor înscrie într-unul dintre cele trei partide care constituie Alianţa România Dreaptă. În ceea ce priveşte Noua Republică, partid condus de Mihail Neamţu, s-a găsit o soluţie: un acord cu PNŢCD şi o candidatură pe listele acestui partid.

 • Probleme pentru Alianţa România Dreaptă. Construcţia riscă să-şi piardă numele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Probleme pentru Alianţa România Dreaptă. Construcţia riscă să-şi piardă numele

  Nici nu s-a uscat bine cerneala pe actele Alianţei România Dreaptă, că au şi apărut problemele. ONG-ul Asociaţia România Dreaptă a trimis o scrisoare deschisă celor trei lideri ai formaţiunii prin care îi somează să schimbe numele alianţei. În caz contrar, ONG-ul va acţiona în judecată formaţiunea politică. Scandalul dintre MRU şi Mihai Neamţu, dar şi interdicţia primită de Noua Republică, au şubrezit construcţia politică.

 • Radu Berceanu, critici dure la adresa lui MRU: a venit cu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Berceanu, critici dure la adresa lui MRU: a venit cu "Avântul Prăbuşirea"

  Radu Berceanu îi critică dur pe Mihail Neamţu şi Mihai Răzvan Ungureanu. Berceanu susţine că aceştia au venit fără niciun atuu lângă PDL şi doresc sprijinul partidului pentru a obţine mandate în Parlament. Senatorul PDL compară partidul Forţa Civică, condus de MRU, cu o echipă de fotbal, "Avântul Prăbuşirea".

 • Oamenii lui MRU agită spiritele în noua alianţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oamenii lui MRU agită spiritele în noua alianţă

  Convenţia Naţională a partidului Forţa Civică, desfăşurată vineri, la Sala Polivalentă, a adus o nouă structură de conducere formaţiunii, iar fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a fost ales noul preşedinte al partidului cu 947 de voturi „pentru" şi 7 „împotrivă".

Modifică Setările