Stiri despre noua ordine mondiala

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Noua Ordine Mondială prin... Marea Resetare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua Ordine Mondială prin... Marea Resetare?

  Statele Unite şi Uniunea Europeană „trebuie să stea împreună pentru a face faţă marilor provocări din timpul nostru”, a spus Merkel. Însăşi ideea lumii occidentale se destramă şi trebuie reconstruită... Nu ne aşteptăm ca preşedintele Biden să facă minuni. Dar vrem să profităm la maximum de acest nou capitol a spus Borrell. Administraţie Biden încearcă să se întoarcă la pactele multilaterale.

 • Noua Ordine Mondială, prima prezentare publică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua Ordine Mondială, prima prezentare publică

  Am ajuns în fine, după ceva timp, să vedem prima prezentare publică a ceea ce ar putea fi Noua Ordine Mondială. Nu este sigur că aşa vor sta lucrurile, foarte mulţi analişti fiind absolut convinşi că nu se poate reveni la un tip de decizie în doi, tocmai pentru că lumea nu mai poate funcţiona în sistem bipolar. Oare?

 • Adevărul Live, ora 13.00. Război
şi pace în Noua Ordine Mondială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, ora 13.00. Război şi pace în Noua Ordine Mondială

  Toată lumea pare să se certe cu toată lumea, scoţându-şi în faţă diferite părţi ale arsenalelor militare din dotare. O fac la intimidare, o fac pentru o mai bună şi rapidă poziţionare în aliniamente dinainte stabilite, aşteptând un ordin de atac?

 • Boala lui Trump şi virusul naţionalist-populismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boala lui Trump şi virusul naţionalist-populismului

  Stephen Bannon, care este astăzi principalul consilier de politică internă al preşedintelui Trump, e un susţinător acerb al naţionalist-populismului. Ce presupune acest concept şi ce valori promovează această „eminenţa cenuşie a trumpismului”? Cum influenţează neopopulismul politicile noului preşedinte al Statelor Unite şi cum afectează această gândire politică lumea în care trăim?

 • VIDEO Marile Strategii şi Planul Global: riscuri, provocări, previziuni conflictuale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Marile Strategii şi Planul Global: riscuri, provocări, previziuni conflictuale

  Într-un interviu exclusiv acordat „Adevărul”, Thierry de Montbrial, unul dintre cei mai cunoscuţi politologi din lume, fondator al prestigiosului Institut Francez de Relaţii Internaţionale şi membru al puternicului grup Bilderberg, explică un concept nou, cel al „Marilor Strategii”, esenţiale în actualul climat de rearanjare pe harta de putere a lumii.

 • Noam Chomsky: SUA este principalul stat terorist, iar Europa este servitorul său
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noam Chomsky: SUA este principalul stat terorist, iar Europa este servitorul său

  Statele Unite sunt principalul stat terorist, iar Europa i se supune fiind prea laşă pentru a adopta o poziţie independentă, a declarat intelectualul american Noam Chomsky, în vârstă de 86 de ani, într-un interviu acordat postului de televiziune Euronews pe tema terorismului şi a viitorului Europei.

 • Noile identităţi geopolitice: punctul de conflict şi Noua Ordine Mondială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noile identităţi geopolitice: punctul de conflict şi Noua Ordine Mondială

  Vedeţi cum se reaşază scaunele pentru a se pregăti noua masă a puterilor lumii. Sesizaţi, deja fără prea mare efort, cum se repoziţionează marii actori şi cum, foarte grăbiţi, aproape cu disperare împinse de la spate de dorinţa propriei supravieţuiri, încep să se alinieze micile puteri sau cele care nici măcar nu contează, undeva în limita de cuprindere a umbrelei protectoare a supraputerilor ce se pregătesc de conflict.

 • Rusia lui Petru cel Mare: primii paşi spre transformarea în mare putere mondială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia lui Petru cel Mare: primii paşi spre transformarea în mare putere mondială

  Rusia în care se naşte viitorul ţar Petru cel Mare, în 1672, şi al cărei conducător va deveni 10 ani mai târziu, era o ţară înapoiată, săracă şi slab populată. Avea puţine oraşe, iar acelea erau oricum subdezvoltate; nu avea o industrie adevărată, iar viaţa economică se baza în principal pe o agricultură ineficientă.

 • Noua Ordine Mondială: Cealaltă Versiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua Ordine Mondială: Cealaltă Versiune

  Sigur că, de departe, vechea variantă este cea mai tentată, cu însumarea nesfârşitelor poveşti adorate de toţi rataţii planetei despre sumbrele conspiraţii urzite de cei care ar controla din umbră toate jocurile.

 • Noua Ordine Mondială: diplomaţia religioasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua Ordine Mondială: diplomaţia religioasă

  În bătălia globală pentru restructurarea relaţiilor de putere şi (re)câştigarea zonelor de influenţă, apare un nou actor factor major: Vaticanul. Papa Francisc a reuşit într-un timp foarte scurt să se poziţioneze ca un actor de forţă inconturnabil în noul sistem de relaţii de putere, devenind personalitatea la care se raportează acum o mare parte din încercările de soluţionare a conflictelor.

 • Moscow Times: Pragmaticul Putin schimbă ordinea mondială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moscow Times: Pragmaticul Putin schimbă ordinea mondială

  SUA ar trebui să se gândescă foarte serios la cum ar putea să construiască o relaţie nouă cu Rusia. După episodul cu fostul contractor al NSA, Edward Snowden, şi amânarea întâlnirii bilateral, Washingtonul ar trebui să privească cât mai realist lucrurile, citează Moscow Times într-o analiză asupra politicii externe a Kremlinului după răcirea relaţiilor cu SUA.

 • Noul Aranjament Global: se pun mesele, se aduc
scaunele...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul Aranjament Global: se pun mesele, se aduc scaunele...

  La Yalta au fost desenate (la propriu) sferele de influenţă, s-a decis cine va domni peste cine şi care vor fi limitele teritoriale precise peste care avea să se exercite puterea noilor stăpâni ai lumii. A fost un calcul pragmatic şi cinic, cel care avea să stea la baza tuturor jocurilor ulterioare, la fel de pragmatice şi cinice, în lumea bi-polară ruso-americană.

 • Cum încearcă Israelul să domine lumea şi cum a fost planificat războiul sirian cu doi ani înainte de „Primăvara Arabă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum încearcă Israelul să domine lumea şi cum a fost planificat războiul sirian cu doi ani înainte de „Primăvara Arabă“

  Într-un interviu acordat postului de televiziune francez „La Chaîne parlementaire“ (LCP), Roland Dumas, fostul ministru francez al Afacerilor Externe, a lansat acuzaţii destul de grave la adresa Marii Britanii. Astfel, fostul oficial a precizat că britanicii pregăteau un război în Siria încă dinainte de izbucnirea acestuia, scrie „Global Research“.

 • Isărescu, la discuţii cu şeful Bilderberg, grupul suspectat că ar plănui o Nouă Ordine Mondială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Isărescu, la discuţii cu şeful Bilderberg, grupul suspectat că ar plănui o Nouă Ordine Mondială

  Încearcă membrii grupului Bilderberg să stabilească o Nouă Ordine Mondială? Este unica lor intenţie aceea de a menţine rivalitatea mondială sau sunt pur şi simplu un grup de indivizi influenţi care se întâlnesc anual într-un cadru informal pentru discuţii cu privire la teme actuale de interes, cum ar fi afacerile externe şi economia internaţională? Acestea sunt întrebările care planează în jurul grupului Bilderberg, care a f

Modifică Setările