Stiri despre noua lege a educatiei

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ministerul Educaţiei face consultare publică privind tăierea orelor de la gimnaziu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Educaţiei face consultare publică privind tăierea orelor de la gimnaziu

  Ministerul Educaţiei întreabă profesorii, părinţii, dar şi pe oricine doreşte să-şi dea cu părerea, care sunt discipline de studiu care ar trebui să nu se mai regăsească în planurile cadru începând din toamnă, astfel încât să fie puse în aplicare prevederile din modificarea legii educaţiei, promulgată în noiembrie anul trecut de preşedintele Klaus Iohannis, prin care se taie orele petrecute de elevi la şcoală.

 • Senator UDMR:  Proiectul noii Legi a educaţiei e, de fapt, ca şi soţia faimosului detectiv Columbo. Ştim că există, dar nu a văzut-o nimeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Senator UDMR:  Proiectul noii Legi a educaţiei e, de fapt, ca şi soţia faimosului detectiv Columbo. Ştim că există, dar nu a văzut-o nimeni

  Senatorul UDMR Novak Csaba Zoltan a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că deşi PSD a promis o nouă Lege a Educaţiei şi se vorbeşte despre aceasta, nimeni însă nu a văzut vreun proiect, la fel cum se ştie despre existenţa soţiei detectivului Columbo, dar care nu a apărut niciodată în serialul de televiziune.

 • Nouă lege a educaţiei
naţionale, pregătită de Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nouă lege a educaţiei naţionale, pregătită de Guvern

  Executivul Tudose pregăteşte o nouă lege a educaţiei naţionale, iar documentul ar urma să fie trimis în Parlament în septembrie 2018, a anunţat, luni, la RFI, ministrul Liviu Pop, citat de News.ro.

 • Iohannis vrea o nouă lege a Educaţiei până la finalul lui 2017: „Din acest moment, dezbaterile în domeniul viitorului educaţiei sunt deschise”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis vrea o nouă lege a Educaţiei până la finalul lui 2017: „Din acest moment, dezbaterile în domeniul viitorului educaţiei sunt deschise”

  Preşedintele Klaus Iohannis a deschis oficial perioada de dezbateri pentru noua Lege a Educaţiei, pe care o doreşte finalizată până la sfârşitul anului 2017. „Vreau ca împreună să oferim elevilor, studenţilor, profesorilor, părinţilor şi societăţii dovada că în România educaţia şi cercetarea pot fi reformate în mod sustenabil, predictibil şi pe termen lung”, a spus preşedintele, în cadrul unui eveniment de profil găzduit la Cotroceni.

 • Buba în Educaţie: resursa umană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buba în Educaţie: resursa umană

  Iar se schimbă Legea Educaţiei. Nu e un semn de progres, ci unul de neputinţă. Din păcate, se poate muta anul şcolar de colo-colo, liceul la creşă, grădiniţa la universităţi, se poate impune ca privatul să devină public, iar şcolile publice să nu mai primească bani de la buget, se pot croi de toate, poftă să aibă ministrul. Principala problemă însă rămâne neatinsă.

 • Ce NU conţine proiectul Legii Educaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce NU conţine proiectul Legii Educaţiei

  Noul proiect al Legii Educaţiei conţine prevederi multe şi mărunte. Locul unora dintre ele într-o lege generală e discutabil. Puteau fi plasate foarte bine în legislaţia secundară, regulamente, metodologii etc. Aşa stufoasă şi eteroclită va fi greu de înţeles şi aplicat. Unele prevederi sunt salutare, altele nu ţin cont de evoluţia sistemelor de educaţie din toată lumea.

 • EXCLUSIV Învăţământ obligatoriu de 12 clase. Ce alte modificări la noua Lege a Educaţiei au fost convenite cu elevii şi profesorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Învăţământ obligatoriu de 12 clase. Ce alte modificări la noua Lege a Educaţiei au fost convenite cu elevii şi profesorii

  Învăţământul obligatoriu de 12 ani, o lege separată pentru statutul personalului didactic, trecerea responsabilităţii organizării de şcoli doctorale direct în mâinile universităţilor şi reorganizarea responsabilităţilor Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare. Acestea sunt câteva dintre  subiectele care au fost discutate până acum la întâlnirile dezbaterii proiectului noii Legi a Educaţiei.

 • Adevărul Live: ce modificări vor profesorii şi studenţii să aducă noii Legi a Educaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: ce modificări vor profesorii şi studenţii să aducă noii Legi a Educaţiei

  La Adevărul Live, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", şi Cristi Popescu, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti (ANOSR),  au discutat despre ce schimbări doresc să aducă în contextul discuţiei pentru o nouă lege a Educaţiei. Astăzi au avut loc dezbateri la o adunare a studenţilor, unde a participat şi Ecaterina Andronescu.

 • Ministrul Educaţiei: O nouă Lege a Educaţiei este necesară datorită evoluţiei societăţii. Ponta îl avertizează pe Sorin Cîmpeanu „să nu se grăbească”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Educaţiei: O nouă Lege a Educaţiei este necesară datorită evoluţiei societăţii. Ponta îl avertizează pe Sorin Cîmpeanu „să nu se grăbească”

  O nouă lege a Educaţiei este necesară datorită evoluţiei societăţii. Aşa a declarat miercuri ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a arătat că este hotărât să schimbe sistemul din temelii, precizând însă că noua lege ar putea fi adoptată, cel mai devreme, în 2016-2017. Câteva ore mai devreme, Victor Ponta declarase că nu e de acord să schimbe legea Educaţiei „până nu o facem ca în Europa sau ca în America, mai bine zis”.

 • De noul proiect al legii educaţiei se leapădă toţi, ca dracu de tămâie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De noul proiect al legii educaţiei se leapădă toţi, ca dracu de tămâie

  Nici nu ştii ce să mai crezi. Avem un proiect al legii educaţiei pe care nu şi-l asumă nimeni şi, mai mult, toată lumea il critică cu toată convingerea. Vazând primirea negativă din spaţiul public, se ascund cu toţii în păpuşoi şi declară că habar n-au: nu se ştie cine a promovat proiectul.

 • Ecaterina Andronescu explică de
ce noua Lege a Educaţiei 
este o vechitură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ecaterina Andronescu explică de ce noua Lege a Educaţiei este o vechitură

  Şefa Comisiei de Învăţământ din Senat, Ecaterina Andronescu, recunoaşte că „noua“ Lege a Educaţiei, pusă în dezbatere publică, este o ciornă din 2011, care nu a mai fost actualizată cu cele mai recente modificări operate în legea care e acum în vigoare.

 • DEZBATERE Noua Lege a Educaţiei, copy-paste după proiecte depăşite. Ce experimente mai face Ministerul Educaţiei pe elevi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE Noua Lege a Educaţiei, copy-paste după proiecte depăşite. Ce experimente mai face Ministerul Educaţiei pe elevi

  Concurs de admitere la liceu pe bază de merit, clasa pregătitoare trecută la grădiniţă cu denumirea „grupa mare pregătitoare“, învăţământ profesional de doi ani, şi retragerea de la ora de Religie prin cerere ca înainte. Acestea sunt doar câteva dintre prevederile proiectului noii Legi a Educaţiei care ar trebui să reformeze sistemul din temelii.

 • EXCLUSIV Elevii vor susţine şi Evaluare Naţională şi examen de admitere la liceu. Ce schimbări aduce noua Lege a educaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Elevii vor susţine şi Evaluare Naţională şi examen de admitere la liceu. Ce schimbări aduce noua Lege a educaţiei

  „Adevărul” a intrat în posesia proiectului noii Legi a educaţiei, pe care ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu îl doreşte adoptat de Parlament până la finalul anului. Noua lege implementează concurs de admitere la liceu, descentralizează şcolile şi asigură studenţilor reprezentare de 25% în conducerea universităţilor. Documentul nu include totuşi modificările aduse procedurii de înscriere la ora de Religie.

 • Cum se creionează noua Lege a Educaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se creionează noua Lege a Educaţiei

  Sorin Cîmpeanu promite o nouă Lege a Educaţiei pentru care vor fi ascultate propunerile primite de la reprezentanţii sistemului de învăţământ, dar şi de la elevi, studenţi şi părinţi. Admiterea la liceu va fi tema-vedetă a dezbaterilor, însă şi programa şcolară, Bacalaureatul şi admiterea la facultate cer soluţii urgente, susţin experţii.

 • Trei candidaţi pentru funcţia de rector al ASE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei candidaţi pentru funcţia de rector al ASE

  Un număr de trei candidaturi au fost depuse pentru funcţia de rector al Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti până la termenul limită până la care acestea puteau fi înregistrate.

 • „Cartea de identitate“ şcolară, viitor paşaport pentru liceu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cartea de identitate“ şcolară, viitor paşaport pentru liceu

  Noua Lege a educaţiei naţionale introduce noţiunea de „portofoliu educaţional“, un sumar al tuturor evaluărilor din viaţa școlară a elevilor. Portofoliul educaţional va fi ilustrat printr-o „carte de identitate şcolară“, document ce va cuprinde note, activităţi extraşcolare şi modul în care elevii se poartă la şcoală.

Modifică Setările