Stiri despre nottara

  62 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Cancún” de Jordi Galcerán, premieră la Nottara în regia lui Felix Alexa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cancún” de Jordi Galcerán, premieră la Nottara în regia lui Felix Alexa

  După Lecţia de Eugène Ionesco, spectacol montat în plină pandemie pe scena Teatrului Nottara, regizorul Felix Alexa revine cu o nouă montare, de data aceasta din zona comediei negre cu accente de dramă psihologică, marca bine-cunoscutului dramaturg catalan, Jordi Galcerán: Cancún.

 • Maestrul Ion Dichiseanu, înmormântat cu onoruri militare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maestrul Ion Dichiseanu, înmormântat cu onoruri militare

  Trupul neînsufleţit al maestrului Ion Dichiseanu va fi depus vineri, 21 mai, la ora 13.00, în foaierul Teatrului Nottara, iar cei care doresc îi vor putea aduce un ultim omagiu. Întregul proces se va desfăşura cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

 • Comedie sub cerul înstelat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comedie sub cerul înstelat

  Ce se întâmplă când două actriţe de mare calibru artistic, pline de farmec scenic îşi pun în cap să captiveze publicul, oferindu-i o oră şi jumătate de comedie dulce-amăruie? Apare pe lume un joc teatral, care ne avertizează de la început că „Aici nu-i de joacă”.

 • A murit Ştefan Sileanu. Actorul avea 80 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit Ştefan Sileanu. Actorul avea 80 de ani

  Actorul Ştefan Sileanu, în vârstă de 80 de ani, a murit în urma unui infarct sâmbătă dimineaţă. Actorul Teatrului Nottara, cunoscut în film pentru rolul lui Vlad Ţepeş, va fi incinerat luni. "A fost dorinţa tatălui meu să fie incinerat", a declarat, pentru "Adevărul", fiica sa, Ana Sileanu.

 • La doi paşi de Irlanda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La doi paşi de Irlanda

  Mai mult decât francofilia care ne definea odată, anglofonia generalizată se completează în materie de teatru cu o din ce în ce mai mare pasiune pentru texte ale autorilor britanici sau americani dacă e să ne orientăm după insistenţele unor regizori şi traducători.

 • Spectacolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul "Thailanda" de la teatrul Nottara, ajunge pe malul Borcei

  Teatrul Nottara prezintă miercuri, 2 octombrie, de la ora 19.00, la Călăraşi, piesa de teatru ”Thailanda” de Dimitris Kechaidis şi Eleni Chaviara, regia Alexandru Jitea. Din distribuţie fac parte Andreea Măcelaru Şofron, Victoria Cociaş, Cristina Stoica Ivanciuc.

 • Actorii unui teatru din Capitală, apostrofaţi de spectatori pentru dialogurile vulgare din scenariu. S-a întâmplat în provincie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorii unui teatru din Capitală, apostrofaţi de spectatori pentru dialogurile vulgare din scenariu. S-a întâmplat în provincie

  Experienţă neplăcută trăită de actorii Teatrului Nottara la Buzău. Spectacolul „Vestul singuratic”, cu Florin Piersic Jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu şi Corina Dragomir în distribuţie, a fost oprit în mai multe rânduri de câţiva spectatori jenaţi de limbajul vulgar al personajelor. Afişul menţiona că piesa nu este recomandată persoanelor sub 14 ani.

 • „Din culisele cinematografiei“. Cum s-a realizat „Independenţa României“, primul lungmetraj românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Cum s-a realizat „Independenţa României“, primul lungmetraj românesc

  Realizat de un colectiv de actori consacraţi ai Teatrului Naţional din Bucureşti, împreună cu tânărul regizor Grigore Brezeanu şi beneficiind de sprijinul Casei Regale şi al Ministerului de Război, dar mai ales de banii moşierului Leon Popescu, filmul dedicat împlinirii a 35 de ani de la războiul din 1877-1878 a reprezentat unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice europene ale epocii respective.

 • VIDEO Marina Constantinescu: FNT este „un maraton al teatrului românesc”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Marina Constantinescu: FNT este „un maraton al teatrului românesc”

  Marina Constantinescu, directorul şi selecţionerul unic al Festivalului Naţional de Teatru, a declarat, în cadrul unei conferinţe susţinute luni, că ediţia de anul acesta este "un maraton al teatrului românesc", în care publicul va avea posibilitatea să urmărească 91 de reprezentanţii şi trei spectacole invitate din străinătate.

 • O comedie celebră şi un spectacol cu explicaţiile unui terorist, pe 15 octombrie în cadrul „FEST(in) pe Bulevard“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O comedie celebră şi un spectacol cu explicaţiile unui terorist, pe 15 octombrie în cadrul „FEST(in) pe Bulevard“

  Duminică, 15 octombrie, este ziua a noua a Festivalului Internaţional de Teatru „FEST(in) pe Bulevard” (7-18 octombrie), organizat de Nottara. Este weekend, aşa că evenimentele sunt multe şi diverse. De la ora 18.00, la Teatrul Ţăndărică, Sala Mare, publicul poate vedea Kimberly de David Lindsay-Abaire, în regia Andreei Vulpe, o producţie a Teatrului de Comedie.D

 • Patru regizori ruşi, la Nottara, cu ocazia Laboratorului de Teatru Dens
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru regizori ruşi, la Nottara, cu ocazia Laboratorului de Teatru Dens

  Cea de-a doua ediţie a Laboratorului de Teatru DENS, iniţiat de regizorul rus Oleg Loevski, va avea loc în perioada 14 - 21 august, şi se va baza pe trei texte clasice româneşti, în regia a trei regizori din Rusia. Montarea care va fi desemnată câştigătoare, în urma votului publicului, va intra în repertoriul Teatrului Nottara din Bucureşti în stagiunea următoare.

 • Tineri şi independenţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tineri şi independenţi

  Suntem la sfârşit de iunie, ceea ce pentru majoritatea teatrelor din România înseamnă încheierea stagiunii, cu aerul ei de obosită melancolie autumnală, resimţită în plină vară.

 • NottDependent, la Nottara. Primul festival independent la un teatru de stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NottDependent, la Nottara. Primul festival independent la un teatru de stat

  În perioada 21-25 iunie, Teatrul Nottara organizează prima ediţie a Festivalului de Teatru Independent – NottDependent, care îşi propune să încurajeze dialogul dintre teatrul de stat şi mediul independent, oferind atât artiştilor, cât şi publicului ocazia de a cunoaşte mai bine producţiile independente.

 • Piesa câştigătoare a Concursului European de Dramaturgie PopDrama se joacă la Nottara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piesa câştigătoare a Concursului European de Dramaturgie PopDrama se joacă la Nottara

  Universitatea de Arte din Târgu-Mureş şi Teatrul Nottara, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, prezintă miercuri, 8 februarie, de la 19.30, în sala „George Constantin“ a Teatrului Nottara, spectacolul-lectură Dama de cupă de Gianni Spezzano, piesa câştigătoare a Concursul European de Dramaturgie PopDrama.

 • A murit Rodica Sanda Ţuţuianu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit Rodica Sanda Ţuţuianu

  Actriţa Rodica Sanda Ţuţuianu, care a jucat pe scena Teatrului Notara din Bucureşti peste douăzeci de ani, a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 81 de ani. Trupul neînsufleţit va fi depus miercuri şi joi la Biserica Pitar, iar înmormântarea va avea loc vineri, lângă Câmpulung Muscel, la Valea Mare Pravăţ.

 • Teatru la Cub, în zona parcului Izvor. Nottara se mută aici pe timpul verii, până la redeschiderea sediului de pe Magheru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru la Cub, în zona parcului Izvor. Nottara se mută aici pe timpul verii, până la redeschiderea sediului de pe Magheru

  Directorul Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş, a declarat, marţi, pentru agenţia de presă News.ro, că actorii instituţiei teatrale vor juca în ”cubul” pe care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, intenţionează să îl construiască în Parcul Izvor, deşi se vor întoarce, din 10 octombrie, în sediul din Bulevardul Magheru.

 • Aglomerări, seisme, lene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aglomerări, seisme, lene

  A apărut o lege care interzice desfăşurarea unor activităţi publice în clădirile cu risc seismic. Teatrul Nottara şi-a suspendat activitatea, unele cluburi, baruri şi restaurante s-au închis din iniţiativa patronilor, restul aşteaptă aplicarea legii. Foarte bine!, vor zice unii. Siguranţa cetăţenilor e mai importantă decât orice. Numai că legea e neclară şi s-ar putea să complice, nu să rezolve lucrurile.

 • Cu femeile nu-i de joacă, la Nottara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu femeile nu-i de joacă, la Nottara

  Premiera spectacolului „Aici nu-i de joacă”, după Pauline Daumale, în regia lui Catrinel Dumitrescu va avea loc miercuri, 4 martie, la ora 19.30, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara din Bucureşti, o poveste cu şi despre femei, dedicată bărbaţilor.

 • Mircea Diaconu serbează 65 de ani cu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Diaconu serbează 65 de ani cu "Scandal la Operă"

  În Ajunul Crăciunului, Teatrul Nottara îl sărbătoreşte pe actorul Mircea Diaconu, care împlineşte vârsta de 65 de ani. În această seară, Diaconu va urca pe scenă în spectacolul "Scandal la Operă".

Modifică Setările