Stiri despre normalitate

  40 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Spitalele româneşti, în pragul unui nou ciclu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spitalele româneşti, în pragul unui nou ciclu

  De 20 de ani numărul persoanelor vârstnice creşte (deşi natalitatea scade), durata de viaţa creşte, s-a achiziţionat aparatură medicală pe multe sute şi mii de milioane de euro, au fost introduse în arsenalul terapeutic cele mai moderne descoperiri farmaceutice, medicii români au bătut tot mapamondul pentru a se instrui. Procesul imi evocă un fenomen fiziologic.

 • Plictiseala românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plictiseala românească

  Adam Michnik spunea odată că marea lui speranţă după schimbările din 1989 a fost speranţa ca Polonia să ajungă o ţară „plicticoasă”, gri, fără circ, fără suspans, fără surprize. Era un apel la „normalitate”, adică la o aşezare a lucrurilor care exclude spectaculosul, scandalul, bazarul mediatic perpetuu. Firescul trece neobservat. Ca şi sănătatea. Abia ieşirea din această normă a discreţiei semnalează o disfuncţie, un pericol.

 • Opinii esenţiale pentru Constituţia României (I) O mostră de normalitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opinii esenţiale pentru Constituţia României (I) O mostră de normalitate

  În mod normal, trebuia ca dezbaterile din societatea civilă să fie iniţiate de aceasta şi nu de către politicieni. În mod normal, trebuia să avem câteva proiecte venite dinspre societatea civilă, aşa cum era normal să avem câteva proiecte ale politicienilor. Şi pe toate acestea să se dezbată în Parlament. Dar, conform tradiţiei, nu a fost aşa.

 • FOTO-VIDEO Greva generală din Spania,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO-VIDEO Greva generală din Spania, "într-o normalitate totală" până acum

  Greva generală de astăzi, din Spania, a ajuns la jumătatea celor 24 de ore de proteste. Începută azi noapte, la ora 00.00, greva este un succes, conform sindicatelor, care estimează că gradul de participare este de 85%. Guvernul, la rândul său, subliniază "normalitatea" sub care evoluează ziua de grevă.

 • Vom avea trei luni de iarnă normală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vom avea trei luni de iarnă normală

  Meteorologii susţin că iarna care vine va fi una cu temperaturi apropiate de normalul perioadei pentru aproape toată ţara.

 • Dorin Tudoran, în căutarea normalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dorin Tudoran, în căutarea normalităţii

  Scriitorul Dorin Tudoran şi criticul literar Nicolae Manolescu au dialogat despre normalitate, ca „ideal pierdut“, luni seară, la Ateneul Român. Conferinţa, cea de-a treia din seria organizată de Ateneul Român, a readus în discuţie tarele societăţii româneşti postcomuniste.

 • SUPRAVIEŢUITORII O mamă îşi apără copiii de cruzimea bolii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUPRAVIEŢUITORII O mamă îşi apără copiii de cruzimea bolii

  De mai bine de cinci ani femeia se luptă cu prejudecăţi şi cu barierele bolii, convinsă că pentru copiii ei există o şansă la normalitate. În România există două familii care au ambii copiii autişti, fără să fie gemeni. Una dintre ele se află în Oradea.