Stiri despre norma didactica

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teoretic, dascălii îşi vor putea reduce numărul de ore. Practic, nu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teoretic, dascălii îşi vor putea reduce numărul de ore. Practic, nu

  Profesorii şi învăţătorii care au o vechime la catedră de peste 25 de ani îşi pot reduce cu două ore pe săptămână norma didactică de predare-învăţare fără să le fie diminuat salariul. Proiectul de lege care prevede această măsură a fost adoptat la începutul acestei săptămâni de către Senat, care este cameră decizională.

 • Profesorii cu
vechime vor lucra mai puţin pe aceiaşi bani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesorii cu vechime vor lucra mai puţin pe aceiaşi bani

  Veste bună pentru profesori. Dascălii care au gradul didactic I şi cel puţin 25 de ani vechime în învăţământ vor petrece mai puţin timp la catedră. Asta, începând de joi, când intră în vigoare Legea nr. 11/2017, care modifică un paragraf din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011. În plus, diminuarea normei de muncă nu va afecta salariul cadrului didactic.

 • Dascălii care ocupă şi funcţii de conducere în învăţământ şi în sindicate ar putea fi scutiţi total de la predare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dascălii care ocupă şi funcţii de conducere în învăţământ şi în sindicate ar putea fi scutiţi total de la predare

  Ministerul Educaţiei a pus luni în dezbatere un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care le permite profesorilor care deţin şi funcţii de conducere, îndrumare şi control în şcoli să fie scutiţi total de la obligaţia de a preda, fără a li se tăia din salariu. Dacă va fi aprobată de Guvern, de aceeaşi clemenţă vor beneficia şi dascălii-sindicalişti care participă la activităţi de monitorizare.

 • Directorii de şcoli, puşi la munca de jos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Directorii de şcoli, puşi la munca de jos

  Ministerul Educaţiei a schimbat metodologia care reglementa, până acum, scutirea, parţială, de la norma didactică a directorilor de şcoli şi grădiniţe şi a inspectorilor şcolari. Principala modificare este renunţarea totală la această degrevare de ore în cazul directoarelor de grădiniţe.