Stiri despre noduli

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Zece
simptome care pot anunţa cancere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece simptome care pot anunţa cancere

  Oboseala, tusea, balonarea sau modificările intervenite la nivelul pielii sunt doar câteva simptome care ar putea anunţa boli grave. Specialiştii ne îndeamnă să ne cunoaştem corpul şi să fim atenţi la schimbările mari sau mici.

 • Cum se tratează nodulii tiroidieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se tratează nodulii tiroidieni

  Nodulii tiroidieni reprezintă creşterile anormale la nivelul tiroidei şi sunt una dinte cele mai întâlnite afecţiuni, întâlnite la aproximativ jumătate din populaţie. Cel mai frecvent apar la femei şi la persoanele mai în vârstă.

 • Cum depistezi bolile de sâni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum depistezi bolile de sâni

  Efectuate periodic, explorări precum ecografia mamară ajută la detectarea precoce a bolilor de sâni. În funcţie de vârsta femeii, se recomandă anumite investigaţii medicale.

 • Tumori benigne ale corpului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tumori benigne ale corpului

  Când vorbim despre tumori, ne gândim imediat la un cancer. Corpul însă poate dezvolta tumori care nu au nicio legătură cu cancerul. Sunt aşa-numitele tumori benigne, care pot creşte în dimensiuni, dar nu duc la dezvoltarea de metastaze. Să vedem care sunt cele mai frecvente tumori benigne.

 • Simptome grave care te trimit la ginecolog
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptome grave care te trimit la ginecolog

  Pe lângă infecţii urinare, femeile se pot confrunta cu multe afecţiuni ginecologice. Secreţiile şi durerile inexplicabile pot ascunde boli grave, de aceea o examinare ginecologică nu trebuie amânată.

 • Nodulii tiroidieni, motiv de îngrijorare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nodulii tiroidieni, motiv de îngrijorare?

  Depistarea unui nodul la tiroidă ridică numeroase semne de întrebare, iar teama cea mai mare este legată de existenţa unui posibil cancer. Cu toate că statisticile arată că doar 5% dintre noduli sunt maligni, aceste formaţiuni nu trebuie neglijate.

 • Semnele vizibile ale cancerul mamar, plus cele ascunse!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semnele vizibile ale cancerul mamar, plus cele ascunse!

  În timp ce unele semne ale cancerului mamar pot fi depistate rapid, altele sunt ascunse şi necesită o atenţie mai mare. Află ce schimbări sunt normale şi care pot anunţa prezenţa unei tumori canceroase.

 • Simptome mai puţin ştiute ale cancerului oral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptome mai puţin ştiute ale cancerului oral

  Aportul de tutun şi consumul de alcool sunt principalii vinovaţi de apariţia cancerului oral. Din fericire, această afecţiune poate tratată, dacă este depistată la timp.

 • La sate, 76% dintre femei nu au făcut niciodată un control medical al sânilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La sate, 76% dintre femei nu au făcut niciodată un control medical al sânilor

  În România, 25 de femei primesc diagnosticul de cancer de sân în fiecare zi, iar multe dintre ele sunt în stadii avansate, în absenţa unui program naţional de informare şi screening pentru această maladie. O campanie recent încheiată în mediul rural a scos la iveală că majoritatea femeilor nu au făcut niciodată un control medical al sânilor, iar 11,5% prezintă probleme serioase.

 • Semne care îţi spun că ai putea avea cancer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne care îţi spun că ai putea avea cancer

  Este important să fie conştientă de orice modificare inexplicabilă a corpului, cum este apariţia bruscă a unui nodul sau prezenţa sângelui în urină. Sunt semne şi simptome care pot anunţa un posibil cancer.

 • Când trebuie să te îngrijoreze nodulii la sân
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când trebuie să te îngrijoreze nodulii la sân

  Apariţia nodulilor la sâni este motiv de impacientare pentru orice femeie. Medicii ne spun că, în cele mai multe cazuri, aceştia nu sunt de natură canceroasă. Totuşi, este nevoie de supravegherea lor atentă.

 • Ce ascund durerile de mâini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce ascund durerile de mâini

  Nu-ţi dă mâna să ignori amorţelile, umflăturile sau furnicăturile la nivelul articulaţiilor, chiar şi atunci când faci activităţi de rutină. Paza bună trece primejdia rea!

 • De ce să-ţi palpezi lunar sânii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce să-ţi palpezi lunar sânii

  Boli mai puţin grave sau chiar unele severe, inclusiv cancerul, ar putea fi depistate de noi înşine dacă învăţăm să „citim" semnalele pe care ni le dă corpul. Află cum să‑ţi examinezi corpul şi ce ar trebui să te îngrijoreze.

 • Cât de periculoşi sunt nodulii tiroidieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de periculoşi sunt nodulii tiroidieni

  Majoritatea acestor formaţiuni sunt inofensive – unele dintre ele putând ajunge să pună probleme de ordin estetic –, iar circa 1% sunt de origine canceroasă.

Modifică Setările