nociv - ultimele știri
Nelipsiți de la grătarele de 1 Mai, micii nu trebuie combinați niciodată cu bere. O spune un nutriționist care arată că reprezintă cea mai nocivă alegere: grăsime și alcool. Acest lucru afectează ficatul și îngreunează digestia.
Moartea lentă vine la pet. Înghiţim sute de substanţe nocive lunar. „Mai multe bacterii decât pe WC”
Bolile grave, uneori chiar mortale, pot veni din lucrurile la care ne aşteptăm cel mai puţin, ba chiar din cele pe care le consumăm zilnic şi de care avem, în mod ironic, nevoie vitală.
Sarea, zahărul şi făina sunt unele dintre cele mai nocive alimente pe care le consumăm zilnic, de acestea legându-se mai multe boli, în special cele cardiovasculare, care pot duce în cele din urmă la deces. Desigur, depinde de cantitatea în care sunt...
Lipsa somnului, fumatul sau uitatul timp de ore întregi la televizor sunt doar câteva din obiceiurile care îmbătrânesc creierul şi ajung să diminueze performaţele cognitive....
Numeroşi specialişti consideră că a ţipa la copii şi a folosi injurii şi jigniri este la fel de nociv ca şi corecţia fizică. Ţipetele părinţilor sunt practic o formă de violenţă verbală şi afectează mult copiii pe plan emoţional....
Sentimentul autoînvinovăţirii are multiple cauze şi poate deveni extrem de nociv dacă nu sunt luate măsuri din timp. Controlul gândirii are un rol crucial în depăşirea sentimentului autoînvinovăţirii. Care sunt cauzele autoînvinovăţirii, de ce este a...
Specialiştii consultaţi de „Adevărul” sunt de părere că legislaţia europeană şi cea românească nu sunt suficient de bine făcute pentru a proteja oamenii de riscul de îmbolnăvire.
Sărbătorile Pascale presupun vopsirea ouălor în roşu sau alte culori, pentru ca acestea să devină apoi motiv de mândrie şi sărbătoare în întreaga familie. Atunci când foloseşti produse din comerţ însă, este bine să ştii că există anumite riscuri pent...
Numărul persoanelor tinere care suferă de boli cardiovasculare ce pot culmina cu un infarct fatal a crescut îngrijorător în ultimii ani. Unul dintre cei mai importanţi factori de risc este nivelul crescut al colesterolului, care nu afectează doar per...
În lipsa unei educaţii alimentare corecte, ne creştem copiii în funcţie de prejudecăţile cu care am crescut şi, din păcate, renunţăm treptat şi la puţinele obiceiuri sănătoase moştenite, avertizează medicul nutriţionist Mihaela Bilic. Specialistul ne...
Medicii dermatologi ne atrag atenţia că expunerea la soare, dar şi solarul sunt uneori la fel de periculoase. Suprapunerea la soare poate afecta pielea şi ochii, iar solarul emite raze care pot provoca anomalii la nivelul celulelor.
O tabletă sau un telefon par varianta cea mai simplă pentru părinţii care vor să-şi ştie copilul ocupat. Psihologii atrag însă atenţia asupra utilizării lor excesive, care poate avea ca efecte deficitul de atenţie, slăbirea capacităţii de autocontrol...
Ne hrănim cu ele, le găsim în medicamentele cu care ne tratăm sau le avem în jurul nostru, ca ornament, însă nu ştim cât de otrăvitoare pot fi. Vorbim despre anumite plante, fie că este vorba despre legumele din grădini, pomii şi fructele din livezi ...
Lactatele şi brânzeturile ne aduc aportul necesar de calciu, ne protejează dinţii şi ne pot chiar ajuta să slăbim. Cu toate acestea, nutriţioniştii nu recomandă brânzeturile foarte procesate, care ne pot face mult mai mult rău decât bine. Un astfel d...
„De ce copiii pedepsiţi continuă să fie obraznici, dacă pedeapsa este considerată de sute de ani o metodă educaţională atât de eficientă?“ - iată una dintre problemele ridicate de expertul american în parenting Alfie Kohn în cadrul seminarului susţin...
O adolescentă din SUA a convins Coca-Cola să renunţe la o substanţă nocivă din băuturile răcoritoare
O adolescentă în vârstă de 17 ani, originară din statul Mississippi, a reuşit prin intermediul unei petiţii online să convingă firma americană Coca-Cola să renunţe la folosirea unui ingredient considerat nociv, scrie BBC. Este vorba de uleiul vegetal...
Dacă în trecut expunerea îndelungată la soare era considerată sănătoasă şi indicată, în ultimii ani au ieşit la iveală studii care arată influenţa nocivă a soarelui asupra organismului uman. De obicei, articolele care tratează acest subiect se opresc...
Copiii din ziua de azi sunt dependenţi de televizor, iar părinţii din întreaga lume şi-ar dori să descopere o modalitate prin care să le direcţioneze atenţia spre activităţi benefice pentru vârsta lor. Pedepsele nu prea funcţionează în cazul celor mi...
Hon Lik, chimistul chinez care a inventat ţigara electronică în 2003, crede că este nevoie de un control foarte riguros al dispozitivelor de acest tip existente pe piaţa europeană şi americană, după cum reiese dintr-un interviu pe care l-a acordat re...
Fumul de ţigară este cel puţin tot atât de periculos odată pătruns într-un perete sau în mobilier ca atunci când este inhalat direct, conform unui studiu recent....
Mămicile din România şi taţii deopotrivă sunt bombardaţi zilnic de reclame tot mai inteligent construite. Câţi dintre părinţi ştiu însă cu adevărat ce este sau nu sănătos pentru copiii lor? adevarul.ro propune o analiză asupra alimentaţiei celor mici...
Aşa-numitul colesterol „bun“ (HDL) nu este atât de benefic pe cât se credea. Un nou studiu arată că, de fapt, o subclasă a acestei forme de colesterol ar putea fi chiar „rea“, crescând riscul bolilor de inimă.
O cantitate de mercur a fost găsită vineri împrăştiată pe stradă, în zona denumită La Betoane, la Galeriile Soveja. Dacă vine în contact cu organismul uman, mercurul este deosebit de nociv....
Tutunul inhalat pe ţeava cu muştiuc este mai plăcut aromat, dar conţine aceleaşi substanţe nocive ca şi cel de ţigară. Mai mult, faptul că-l inhalăm mai adânc în piept în pauza de relaxare îl face riscant pentru sănătate....
În prezent, oferta de specialităţi din carne este foarte variată. Însă, deşi sunt bune la gust, nutriţioniştii ne recomandă să le consumăm foarte rar sau deloc. Ele sunt pe cât de gustoase, pe atât de nocive.
Fumătorii au acum o variantă ceva mai „sănătoasă“ din extracte naturale, informează medicalexpress.com.
Cele mai multe deodorante din comerţ sunt bogate în săruri de aluminiu şi, de aceea, nu trebuie folosite în exces. Produsele pe bază de aluminiu sunt bănuite că favorizează cancerul de sân, iar cele sub formă de spray favorizează crizele de astm....