Stiri despre nistru

  274 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • În apele Nistrului nu a fost depistat vibrionul holeric
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În apele Nistrului nu a fost depistat vibrionul holeric

  În nicio probă de apă din râul Nistru nu a fost găsit vibrionul holeric, precizează Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) care monitorizează anual, în perioada lunilor mai – septembrie, evoluţia procesului epidemic la holeră şi alte boli diareice acute, transmite IPN.

 • Guvernul Gavriliţa a aprobat fondarea Parcului Naţional „Nistrul de Jos”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul Gavriliţa a aprobat fondarea Parcului Naţional „Nistrul de Jos”

  În Republica Moldova va fi fondat Parcul Naţional „Nistrul de Jos”. Aria protejată se va întinde pe o suprafaţă de 62 de mii de hectare, în hotarele teritoriale a 13 localităţi  amplasate pe teritoriul raioanelor Ştefan Vodă şi Căuşeni şi trei localităţi situate în partea stângă a Nistrului. Guvernul a aprobat, la şedinţa din 9 martie, actul legislativ pentru fondarea parcului, transmite IPN.

 • 30 de ani de la Războiul de la Nistru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30 de ani de la Războiul de la Nistru

  30 de ani au trecut de la declanşarea, pe 2 martie 1992, a acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova. 300 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar 370 au fost răniţi, rămânând cu diferite grade de dizabilitate, transmite IPN.

 • Un pod rutier va fi construit peste Nistru lângă Cosăuţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un pod rutier va fi construit peste Nistru lângă Cosăuţi

  Peste râul Nistru va fi construit un pod rutier transfrontaler. Comisia parlamentară politică externă şi integrare europeană a dat, miercuri, aviz pozitiv pentru iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind construcţia podului, la frontiera de stat moldo-ucraineană, în zona localităţii Cosăuţi, transmite IPN.

 • O copilă s-a înecat în râul Nistru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O copilă s-a înecat în râul Nistru

  O copilă de 11 ani s-a înecat în râul Nistru, în satul Caragaş din raionul Slobozia. Fata a mers cu familia la scăldat sâmbătă, a intrat în apă şi nu a mai ieşit. Corpul neînsufleţit a fost găsit abia astăzi, 19 iulie, transmite IPN.

 • Obţinerea victoriei cu mintea, posibilă şi în stânga Prutului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obţinerea victoriei cu mintea, posibilă şi în stânga Prutului

  Apropiatele alegeri legislative din România de Est - teritoriu samavolnic ocupat anterior de trupe imperiale estice - constituie un prilej de reamintire a celor petrecute atunci când la Moscova nu se dorea un drum de sine stător al europenilor care trăiau în fosta republică sovietică socialistă numită în zeflemea moldovenească.

 • Veteranii războiului de la Nistru şi-au comemorat camarazii în PMAN
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veteranii războiului de la Nistru şi-au comemorat camarazii în PMAN

  Un moment de reculegere pentru cei căzuţi în războiul de la Nistru a fost păstrat în această dimineaţă, 2 martie, de veteranii adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Ei au adus un omagiu camarazilor căzuţi în luptă şi au depus flori la Monumentul domnitorului lui „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, transmite IPN.

 • Chiril Moţpan, despre hidroecentrala Novodnestrovsc: În cinci ani, râul Nistru ar putea să sece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiril Moţpan, despre hidroecentrala Novodnestrovsc: În cinci ani, râul Nistru ar putea să sece

  Deputatul Platformei DA Chiril Moţpan susţine că în urma construcţiei hidrocentralei Novodnestrovsc pe râul Nistru ar putea surveni o catastrofă ecologică. Potrivit lui, în patru-cinci ani, râul Nistru ar putea seca. Parlamentarul a menţionat că va cere ca subiectul hidrocentralei de la Novodnestrovsc să fie inclus pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Securitate.

 • Ucraina va finanţa construcţia podului peste Nistru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina va finanţa construcţia podului peste Nistru

  Construcţia podului peste Nistru, care va deveni parte a unei noi autostrăzi ce va lega Kievul şi Chişinăul, va fi finanţată din bugetul de stat al Ucrainei. Declaraţia a fost făcută de şeful adjunct al biroului preşedintelui Ucrainei, Igor Jovkva, într-un interviu pentru tsn.ua, transmite IPN.

 • Doi fraţi, de 8 şi 10 ani, s-au înecat în Nistru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi fraţi, de 8 şi 10 ani, s-au înecat în Nistru

  Doi copii, de 8 şi 10 ani, s-au înecat în râul Nistru. Solicitată de IPN, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Dubăsari, Elena Băetrău, a precizat că Serviciul 112 a fost sesizat de o localnică din satul Coşniţa, care a comunicat că nu-şi găseşte copiii, pe care i-a lăsat un timp fără supraveghere pe malul râului Nistru.

 • VIDEO Veteranii războiului de pe Nistru cer eliminarea posturilor instalate ilegal de autorităţile neconstituţionale de la Tiraspol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Veteranii războiului de pe Nistru cer eliminarea posturilor instalate ilegal de autorităţile neconstituţionale de la Tiraspol

  Membrii Consiliului Naţional al Veteranilor de Război avertizează că vor bloca traseul pe segmentul transnistrean, de la localitatea Sănătăuca până la Hagimus, cu forţele veteranilor de război şi cu participarea masivă a societăţii civile, dacă timp de 48 de ore posturile instalate de autorităţile de facto de la Tiraspol nu vor fi înlăturate.

 • În bugetul de stat vor fi preconizaţi bani pentru restabilirea digurilor de protecţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În bugetul de stat vor fi preconizaţi bani pentru restabilirea digurilor de protecţie

  În bugetul de stat vor fi preconizaţi bani pentru restabilirea digurilor de protecţie, a comunicat, luni dimineaţă, preşedintele Igor Dodon, după şedinţa conducerii de vârf a ţării. Şeful statului a anunţat că decizia a fost luată în urma riscurilor de viituri şi inundaţii pe râurile Prut şi Nistru din cauza ploilor abundente care au avut loc în nordul ţării şi în ţările vecine, transmite IPN.

 • Au fost ridicate parţial unele restricţii de circulaţie în stânga Nistrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au fost ridicate parţial unele restricţii de circulaţie în stânga Nistrului

  Locuitorii satelor Varniţa, Copanca, Molovata Nouă, Cocieri, Pohrebea, Doroţcaia, Coşniţa şi Pârâta şi cetăţenii care au viză de reşedinţă în aceste localităţi pot circula liber prin doar câteva puncte de trecere a liniei administrative pe malul stâng al Nistrului. Anunţul a fost făcut de Biroul Politici de Reintegrare, transmite IPN.

 • Tânăr de 19 de ani, înecat în Nistru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tânăr de 19 de ani, înecat în Nistru

  Un tânăr de 19 de ani s-a înecat în râul Nistru, în apropierea oraşului Criuleni. Solicitată de IPN, Elena Băetrău, ofiţer de presă la Inspectoratul de Poliţie Criuleni, a comunicat că tânărul era în vizită la un prieten, cu care a mers la pescuit. La un moment dat, tânărul a decis să se scalde. S-a scufundat apele Nistrului şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Prietenul a apelat numărul unic de urgenţă 112.

 • Averea secretă din Ucraina a celui
mai influent oligarh transnistrean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Averea secretă din Ucraina a celui mai influent oligarh transnistrean

  Victor Guşan, un fost ofiţer KGB considerat drept cel mai mare beneficiar al menţinerii Transnistriei în afara Republicii Moldova, are bunuri imobiliare bine ascunse în Ucraina, chiar în apropierea graniţei cu România, dezvăluie Radio Free Europe/ Radio Liberty.

 • Monica Babuc: „Consider războiul de pe Nistru un război dintre R. Moldova şi Federaţia Rusă, în care armata rusă a jucat rol de agresor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monica Babuc: „Consider războiul de pe Nistru un război dintre R. Moldova şi Federaţia Rusă, în care armata rusă a jucat rol de agresor”

  Deputata PDM Monica Babuc a negat că dânsa ar promova o politică prorusă şi că s-a detaşat de parcursul european al Republicii Moldova. În acest sens, deputata a declarat că nu susţine afirmaţiile controversate ale ministrului de Externe, Aurel Ciocoi, subliniind: „Consider războiul de pe Nistru un război dintre R. Moldova şi Federaţia Rusă, în care armata rusă a jucat rol de agresor”.

 • Deputaţii din primul Parlament cer demisia lui Aurel Ciocoi şi tragerea la răspundere penală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputaţii din primul Parlament cer demisia lui Aurel Ciocoi şi tragerea la răspundere penală

  Asociaţia Obştească „Parlamentul-90”, formată din foştii deputaţi din primul Parlament al R. Moldova, solicită demisia ministrului de Externe, Aurel Ciocoi, dar şi tragerea acestuia la răspundere penală, pentrud declaraţia că, în 1992, Rusia a intervenit „pentru a opri vărsările de sânge” pe Nistru. Anatol Ţăranu a declarat că afirmaţia lui Ciocoi „nu este o stângăcie politică, este un element bine gândit al politicii de deznaţionalizare”.

Modifică Setările