Stiri despre nistru

  260 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Veteranii războiului de la Nistru şi-au comemorat camarazii în PMAN
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veteranii războiului de la Nistru şi-au comemorat camarazii în PMAN

  Un moment de reculegere pentru cei căzuţi în războiul de la Nistru a fost păstrat în această dimineaţă, 2 martie, de veteranii adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Ei au adus un omagiu camarazilor căzuţi în luptă şi au depus flori la Monumentul domnitorului lui „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, transmite IPN.

 • Chiril Moţpan, despre hidroecentrala Novodnestrovsc: În cinci ani, râul Nistru ar putea să sece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiril Moţpan, despre hidroecentrala Novodnestrovsc: În cinci ani, râul Nistru ar putea să sece

  Deputatul Platformei DA Chiril Moţpan susţine că în urma construcţiei hidrocentralei Novodnestrovsc pe râul Nistru ar putea surveni o catastrofă ecologică. Potrivit lui, în patru-cinci ani, râul Nistru ar putea seca. Parlamentarul a menţionat că va cere ca subiectul hidrocentralei de la Novodnestrovsc să fie inclus pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Securitate.

 • Ucraina va finanţa construcţia podului peste Nistru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina va finanţa construcţia podului peste Nistru

  Construcţia podului peste Nistru, care va deveni parte a unei noi autostrăzi ce va lega Kievul şi Chişinăul, va fi finanţată din bugetul de stat al Ucrainei. Declaraţia a fost făcută de şeful adjunct al biroului preşedintelui Ucrainei, Igor Jovkva, într-un interviu pentru tsn.ua, transmite IPN.

 • Doi fraţi, de 8 şi 10 ani, s-au înecat în Nistru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi fraţi, de 8 şi 10 ani, s-au înecat în Nistru

  Doi copii, de 8 şi 10 ani, s-au înecat în râul Nistru. Solicitată de IPN, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Dubăsari, Elena Băetrău, a precizat că Serviciul 112 a fost sesizat de o localnică din satul Coşniţa, care a comunicat că nu-şi găseşte copiii, pe care i-a lăsat un timp fără supraveghere pe malul râului Nistru.

 • VIDEO Veteranii războiului de pe Nistru cer eliminarea posturilor instalate ilegal de autorităţile neconstituţionale de la Tiraspol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Veteranii războiului de pe Nistru cer eliminarea posturilor instalate ilegal de autorităţile neconstituţionale de la Tiraspol

  Membrii Consiliului Naţional al Veteranilor de Război avertizează că vor bloca traseul pe segmentul transnistrean, de la localitatea Sănătăuca până la Hagimus, cu forţele veteranilor de război şi cu participarea masivă a societăţii civile, dacă timp de 48 de ore posturile instalate de autorităţile de facto de la Tiraspol nu vor fi înlăturate.

 • În bugetul de stat vor fi preconizaţi bani pentru restabilirea digurilor de protecţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În bugetul de stat vor fi preconizaţi bani pentru restabilirea digurilor de protecţie

  În bugetul de stat vor fi preconizaţi bani pentru restabilirea digurilor de protecţie, a comunicat, luni dimineaţă, preşedintele Igor Dodon, după şedinţa conducerii de vârf a ţării. Şeful statului a anunţat că decizia a fost luată în urma riscurilor de viituri şi inundaţii pe râurile Prut şi Nistru din cauza ploilor abundente care au avut loc în nordul ţării şi în ţările vecine, transmite IPN.

 • Au fost ridicate parţial unele restricţii de circulaţie în stânga Nistrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au fost ridicate parţial unele restricţii de circulaţie în stânga Nistrului

  Locuitorii satelor Varniţa, Copanca, Molovata Nouă, Cocieri, Pohrebea, Doroţcaia, Coşniţa şi Pârâta şi cetăţenii care au viză de reşedinţă în aceste localităţi pot circula liber prin doar câteva puncte de trecere a liniei administrative pe malul stâng al Nistrului. Anunţul a fost făcut de Biroul Politici de Reintegrare, transmite IPN.

 • Tânăr de 19 de ani, înecat în Nistru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tânăr de 19 de ani, înecat în Nistru

  Un tânăr de 19 de ani s-a înecat în râul Nistru, în apropierea oraşului Criuleni. Solicitată de IPN, Elena Băetrău, ofiţer de presă la Inspectoratul de Poliţie Criuleni, a comunicat că tânărul era în vizită la un prieten, cu care a mers la pescuit. La un moment dat, tânărul a decis să se scalde. S-a scufundat apele Nistrului şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Prietenul a apelat numărul unic de urgenţă 112.

 • Averea secretă din Ucraina a celui
mai influent oligarh transnistrean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Averea secretă din Ucraina a celui mai influent oligarh transnistrean

  Victor Guşan, un fost ofiţer KGB considerat drept cel mai mare beneficiar al menţinerii Transnistriei în afara Republicii Moldova, are bunuri imobiliare bine ascunse în Ucraina, chiar în apropierea graniţei cu România, dezvăluie Radio Free Europe/ Radio Liberty.

 • Monica Babuc: „Consider războiul de pe Nistru un război dintre R. Moldova şi Federaţia Rusă, în care armata rusă a jucat rol de agresor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monica Babuc: „Consider războiul de pe Nistru un război dintre R. Moldova şi Federaţia Rusă, în care armata rusă a jucat rol de agresor”

  Deputata PDM Monica Babuc a negat că dânsa ar promova o politică prorusă şi că s-a detaşat de parcursul european al Republicii Moldova. În acest sens, deputata a declarat că nu susţine afirmaţiile controversate ale ministrului de Externe, Aurel Ciocoi, subliniind: „Consider războiul de pe Nistru un război dintre R. Moldova şi Federaţia Rusă, în care armata rusă a jucat rol de agresor”.

 • Deputaţii din primul Parlament cer demisia lui Aurel Ciocoi şi tragerea la răspundere penală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputaţii din primul Parlament cer demisia lui Aurel Ciocoi şi tragerea la răspundere penală

  Asociaţia Obştească „Parlamentul-90”, formată din foştii deputaţi din primul Parlament al R. Moldova, solicită demisia ministrului de Externe, Aurel Ciocoi, dar şi tragerea acestuia la răspundere penală, pentrud declaraţia că, în 1992, Rusia a intervenit „pentru a opri vărsările de sânge” pe Nistru. Anatol Ţăranu a declarat că afirmaţia lui Ciocoi „nu este o stângăcie politică, este un element bine gândit al politicii de deznaţionalizare”.

 • Casa Albă chiar nu are disponibili ambasadori mai realişti, pentru Bucureşti şi Chişinău?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Casa Albă chiar nu are disponibili ambasadori mai realişti, pentru Bucureşti şi Chişinău?

  Entitatea europeană - nicidecum euroasiatică - dintre Prut şi Nistru  a marcat 28 de ani de la eliberarea de sub dominaţia imperială sovietică, un moment în care niciun oficial autohton sau străin nu a pomenit adevărul istoric că anterior includerii manu militari în URSS, ţinutul dintre Prut şi Nistru era, împreună cu Bucovina de Nord şi Basarabia de Sud - momentan aflate sub administraţie străină -, parte a României interbelice.

 • Un tânăr a murit în Nistru, salvând o fată de la înec
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un tânăr a murit în Nistru, salvând o fată de la înec

  Un tânăr de 29 de ani şi-a pierdut viaţa în râul Nistru, salvând o fată de la înec. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cazul a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, în apropierea satului Cioburciu, raionul Ştefan Vodă, transmite IPN.

 • R. Moldova, din nou la „sânul Mamei 
Rusia“. Demisia lui Plahotniuc de la vârful PDM şi eşecul SIE din 
spaţiul dintre Prut şi Nistru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  R. Moldova, din nou la „sânul Mamei Rusia“. Demisia lui Plahotniuc de la vârful PDM şi eşecul SIE din spaţiul dintre Prut şi Nistru

  Retragerea lui Vladimir Plahotniuc de la conducerea Partidului Democrat din Moldova (PDM) nu ar trebui „să fie o surpriză“ pentru Chişinău sau Bucureşti, în contextul în care Kremlinul a revenit în forţă prin prisma alianţei „în contra naturii“ formate din Blocul ACUM şi PSRM, care asigură guvernarea statului frate dintre Prut şi Nistru.

 • Creşte nivelul apei în Nistru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creşte nivelul apei în Nistru

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează că, de astăzi şi până pe 29 mai, va creşte nivelul apei în râul Nistru, de la satul Naslavcea până în oraşul Dubăsari. Se întâmplă după ce Agenţia Resurselor de Apă din Ucraina a luat decizia de a mări debitul deversărilor apei din lacul de acumulare Dnestrovsc, pe râul Nistru, până la 1.100 de metri cubi pe secundă.

 • Mircea Druc: „Visul evadării din URSS a durat zece ani“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Druc: „Visul evadării din URSS a durat zece ani“

  Conaţionalul Mircea Druc este unul dintre acei seniori înţelepţi de care mai are nevoie comunitatea de europeni care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu, atât în dreapta, cât şi în stânga Milcovului de azi = Prutul lacrimilor bunicilor noştri. Confesiunile sale au meritul de a semnala, celor ce nu le ştiu, vremuri care par astăzi a fi ignorate, cu bună ştiinţă.

 • VIDEO Despre primul studiu sociologic românesc realizat în Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Despre primul studiu sociologic românesc realizat în Transnistria

  La 27 de ani de la conflictul armat din Transnistria, Fundaţia Universitară a Mării Negre propune primul studiu sociologic realizat de o instituţie românească în această regiune care îşi revendică independenţa faţă de Republica Moldova. Doi dintre artizanii acestei cercetări au fost la Adevărul Live pentru a ne împărtăşi impresiile lor.

 • Apel către Guvern pentru salvarea râului Nistru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apel către Guvern pentru salvarea râului Nistru

  Mai multe organizaţii neguvernamentale de mediu au lansat un apel către Guvernul Republicii Moldova să nu semneze Acordul de funcţionare a Nodului Energetic Novodnestrovsc, care prevede construcţia de către Ucraina de noi hidrocentrale pe râul Nistru, atât timp cât nu există un studiu de impact asupra mediului.

 • Parteneriat pentru  crearea unui sistem inovativ de
monitorizare a mediului  ce vizează schimbările asupra ecosistemelor
bazinelor râurilor Nistru şi Prut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parteneriat pentru  crearea unui sistem inovativ de monitorizare a mediului  ce vizează schimbările asupra ecosistemelor bazinelor râurilor Nistru şi Prut

  Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (UDJG) a încheiat un parteneriat cu Institutul de Zoologie din Chişinău (Republica Moldova) ce vizează proiectul HydroEcoNex, prin care se urmăreşte crearea unui sistem de monitorizare transfrontalieră inovatoare a transformărilor ecosistemelor râurilor din bazinul Mării Negre sub impactul dezvoltării hidroenergetice şi al schimbărilor climatice.

Modifică Setările