Stiri despre nicu popescu

  53 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Oficial Putin este paşnic, practic preferă operaţiunile acoperite, deoarece fuge de înfrângere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oficial Putin este paşnic, practic preferă operaţiunile acoperite, deoarece fuge de înfrângere

  Deşi preşedintele mioriticilor are drept atribuţie coordonarea politicii externe a României, ca stat membru al NATO, Alianţă declarată inamic, de Moscova, prin doctrina militară rusă, totuşi şeful actual al statului nostru nu a avut nicio reacţie, nici măcar în faţa internauţilor, faţă de oratoria duplicitară a omologului de la Kremlin. Rusia revigorează forţa imperială, iar în România ni se spune să stăm liniştiţi, pe locurile noastre. Exclus.

 • VIDEO Nume de cod: Dacian Warhawk
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Nume de cod: Dacian Warhawk

  Postul public de radio a difuzat, în această săptămână, o emisiune în care generali tineri au oferit informaţii privind ceea ce interesează doar pe aceia ce vor ca România să rămână o ţară ce se bazează pe Parteneriatul Strategic cu SUA, un stat care, alături de Polonia, constituie pilonii defensivei aliaţilor, la graniţa de est a Alianţei Nord-Atlantice, un tărâm mioritic unde nimeni nu se poate juca cu libertatea românilor.

 • După uralele cu care a fost primit în Serbia, Putin va avea parte de discuţii incomode, la Milano
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După uralele cu care a fost primit în Serbia, Putin va avea parte de discuţii incomode, la Milano

  Cu câteva ore înainte ca preşedintele Federaţiei Ruse să se reîntâlnească cu preşedintele Ucrainei - stat european liber să îşi aleagă singur viitorul -, un dialog dedicat posibilelor evoluţii ulterioare, ale raporturilor, acum tensionate, dintre Moscova şi Kiev, dintre Moscova şi Bruxelles, dintre Kremlin şi Casa Albă a inclus un flux de date, nuanţări şi predicţii de interes general, la postul public de radio.

 • Kremlinul a luat o pauză strategică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kremlinul a luat o pauză strategică

  Parada militară, de la 9 mai 2014, s-a derulat ireproşabil în Piaţa Roşie, din Moscova, unde dominante au fost detaşamentele pregătite pentru defilare şi uniformele veteranilor de război. La finalul ceremoniei militare, Vladimir Putin a coborât de la tribuna oficială şi a mulţumit personal generalilor care au asigurat succesul acestui eveniment, transmis de posturile importante de televiziune, din lume.

 • INTERVIU Nicu Popescu: „E halucinant faptul că nu avem ministru al Apărării, când Ucraina e în război cu Rusia, care deţine trupe pe teritoriul Moldovei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Nicu Popescu: „E halucinant faptul că nu avem ministru al Apărării, când Ucraina e în război cu Rusia, care deţine trupe pe teritoriul Moldovei“

  Nicu Popescu, expert în relaţii cu Rusia şi spaţiul post-sovietic, la Institutul pe Studii de Securitate din Paris, spune că tărăgănarea, mai bine de două săptămâni, a numirii unui nou ministru al Apărării, în condiţiile în care Ucraina este invadată ilegal de Rusia, care are forţe militare pe teritoriul Republicii Moldova, denotă disfuncţionalitatea sistemului politic şi imaturitatea guvernanţilor.

 • Ucraina sub atac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina sub atac

  Titlul aparţine Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, care mi-a expediat, prin e-mail, primul număr al unui newsletter care vorbeşte limpede de ocupaţia militară rusă din Ucraina, de panica ce pare a marca unii locuitori din Crimeea, de implicarea clară a forţelor speciale ale Rusiei într-o secesiune la care comunitatea occidentală reacţionează, deocamdată, doar verbal, deloc convingător, în faţa politicii de tip nazist a Moscovei.

 • Ce
te costă să-ţi faci paşaport biometric
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce te costă să-ţi faci paşaport biometric

  Peste câteva luni, moldovenii ar putea călători fără vize în UE, dar numai dacă au paşapoarte biometrice. Specialiştii îi îndeamnă pe cei care nu şi le-au perfectat încă să nu aştepte, pentru a evita îmbulzeala şi cozile.

 • ANALIZĂ Revenire în Parlament şi start de campanie electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Revenire în Parlament şi start de campanie electorală

  Deputaţii au reluat ieri şedinţele în plen, în sediul Parlamentului devastat în aprilie 2009. Odată cu „revenirea acasă“, în ultima sesiune din acest mandat, au răsunat şi temele din viitoarea confruntare electorală: vectorul extern, subiectul identitar şi corupţia din instituţiile statului.

 • Generalii deşertului - iniţial afgan, apoi irakian - numiţi în funcţiile cheie din Armata României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generalii deşertului - iniţial afgan, apoi irakian - numiţi în funcţiile cheie din Armata României

  Generalul Nicolae Ciucă a preluat comanda Statului Major al Forţelor Terestre Române, generalul Lucian Foca a fost numit la comanda Diviziei 2 Infanterie "Getica", generalul Dumitru Scarlat este promovat locţiitor al şefului Statului Major General. Iată doar trei înstelaţi cu fire aurii de nisip, rămase din teatrele de război, pe epoleţii meritaţi de general.

 • Nicu Popescu — „Rusia, UE, acelaşi santaj? UE foloseşte cuvinte, nu bastoane...“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu — „Rusia, UE, acelaşi santaj? UE foloseşte cuvinte, nu bastoane...“

  Doar un copil şi-ar fi putut închipui că Rusia va lăsa Ucraina să-i scape printre degete. Totuşi, Bruxelles a făcut o serie de greşeli de apreciere, căzând mai ales în eroarea de a crede că războiul rece s-a sfârşit. Probabil nimeni nu ştie mai bine decât popoarele din Estul şi Centrul Europei că acest credo este naiv.

 • INTERVIU Nicu Popescu, cercetător la Consiliul European pentru Relaţii Externe: „Vilnius este mai degrabă un simbol”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Nicu Popescu, cercetător la Consiliul European pentru Relaţii Externe: „Vilnius este mai degrabă un simbol”

  Eu sunt mai degrabă europesimist. Proiectul european este din păcate tot mai mult îndreptat spre interesele pieţelor de capital şi tot mai puţin spre interesele cetăţenilor, iar faimosul stat social european e în plin asediu sub conducerea unei clase de tehnocraţi tot mai rupte de cetăţeni şi tot mai aproape de bancheri şi firmele de lobby.

 • Radu Dobriţoiu despre Afganistan şi generalii generaţiei teatrelor de operaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Dobriţoiu despre Afganistan şi generalii generaţiei teatrelor de operaţii

  Un pătimaş. Acesta este profesionistul de radio, cu care am purtat un dialog, la ceas de seară, în cadrul unei emisiuni inexistente la alte posturi de radio, din ţara noastră. Dar un jurnalist pentru care fiecare cuvânt rostit la microfonul postului public de radio înseamnă, implică, promovează acurateţea informaţiei profesionale. Cea oferită constant de...

 • „Euroatlantica” şi previziunile generalului Decebal Ilina privind Siria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Euroatlantica” şi previziunile generalului Decebal Ilina privind Siria

  Mesajul săptămânal, audio şi video, adresat naţiunii americane, de preşedintele Barack Obama, la 14 septembrie, a reiterat posibilitatea unei soluţii diplomatice, în privinţa armelor chimice din Siria. Asta şi ca urmare a credibilităţii ameninţării cu forţa, a SUA. Confirmată, încă de joi, 12 septembrie, de generalul Decebal Ilina, în dialog cu Radu Dobriţoiu, la emisiunea "Euroatlantica", a postului public de radio.

 • „Leul care se trezeşte” între „White House Down” şi „Ruleta rusească”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Leul care se trezeşte” între „White House Down” şi „Ruleta rusească”

  Reuniunea G20 s-a încheiat cu scorul de 11-9. Australia, Canada, Franţa, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Spania, Turcia şi Marea Britanie s-au alăturat SUA, acuzând guvernul sirian de utilizarea armelor chimice, în atacul efectuat luna trecută, asupra unor civili. Cei 11 au cerut un răspuns internaţional, faţă de conduita internă a administraţiei preşedintelui Siriei, Bashar al- Assad.

 • Ce
trebuie să învăţăm după vizita lui Rogozin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să învăţăm după vizita lui Rogozin

  Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a reluat ameninţările făcute în adresa Republicii Moldova şi la Tiraspol, unde s-a aflat în a doua zi a turneului său. Asta înseamnă că Chişinăul trebuie să se distanţeze cât mai rapid de Moscova, spun experţii solicitaţi de „Adevărul“ să comenteze mesajele emisarului Kremlinului.

 • Steagul american şi cei 20.000 de studenţi, din România răsăriteană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Steagul american şi cei 20.000 de studenţi, din România răsăriteană

  Când un frate se ceartă cu altul, o vreme nu se mai văd, nu se mai caută, unul pe celălalt. Chiar la telefon îşi vorbesc mai mult răstit. Sau preferă tăcerea. Pentru care au optat şi preşedintele unionist al României şi premierul de la Bucureşti, care au ignorat, pe bună dreptate, aniversarea a 95 de ani, de la Unirea Basarabiei, cu România. Semn că nu uită, firesc, vizitele anulate, la Chişinău, de liderii de acolo, speriaţi de viitorul lor.

 • Nicu Popescu: „Perioada de graţie dată clasei politice moldoveneşti începe să expire“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu: „Perioada de graţie dată clasei politice moldoveneşti începe să expire“

  Cercetător la Consiliul European pentru Relaţii Externe, biroul de la Londra, Nicu Popescu vorbeşte despre restanţele Moldovei faţă de UE, dar şi despre „micii" paşi pe care i-am realizat în ultimul timp. Fostul consilier al premierului Vlad Filat spune că politicienii moldoveni trebuie să se ocupe mai mult de reforme, nu de scandaluri.

Modifică Setările