Stiri despre nicu popescu

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ministrul român de Externe vine la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul român de Externe vine la Chişinău

  Ministrul Afacerilor Externe al României, Ramona Mănescu, va efectua miercuri, 9 octombrie, o vizită în Republica Moldova, la invitaţia şefului diplomaţiei moldoveneşti, Nicu Popescu. Pe agenda discuţiilor se află subiecte de actualitate ale agendei bilaterale, inclusiv stadiul de realizare a proiectelor  prioritare în domeniul energetic, telecomunicaţiilor, finanţelor publice şi protecţiei mediului.

 • După trei ani, Comisia moldo-rusă pentru colaborare economică se întruneşte la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După trei ani, Comisia moldo-rusă pentru colaborare economică se întruneşte la Chişinău

  Comisia interguvernamentală moldo-rusă pentru colaborare economică urmează să se întrunească săptămâna viitoare la Chişinău, după o pauză de trei ani. Anunţul a fost făcut la conferinţa de presă, susţinută la Moscova, de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu, şi omologul său rus, Serghei Lavrov, transmite IPN.

 • Nicu Popescu, la Kiev: Nu recunoaştem aşa-numitele alegeri organizate în Crimea şi Sevastopol, anexate de către Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu, la Kiev: Nu recunoaştem aşa-numitele alegeri organizate în Crimea şi Sevastopol, anexate de către Rusia

  Ministrul de Externe, Nicu Popescu, s-a întâlnit luni, 9 septembrie, la Kiev, cu omologul său ucrainean, Vadym Prystaiko. Oficialii au discutat despre securizarea frontierei moldo-ucrainene, inclusiv a segmentului transnistrean, facilitarea procedurilor de control la frontieră prin extinderea punctelor de control comun, asigurarea unui nivel sporit al protecţiei ecologiei râului Nistru, dar şi liberalizarea transportului auto şi celui aerian.

 • Ministrul de Externe, Nicu Popescu, va efectua o vizită de lucru la Kiev
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul de Externe, Nicu Popescu, va efectua o vizită de lucru la Kiev

  Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, va efectua luni, 9 septembrie, la invitaţia omologului său ucrainean, o vizită de lucru la Kiev, în cadrul căreia vor fi discutate agenda bilaterală, cooperarea în plan regional şi internaţional, integrarea europeană etc.

 • Nicu Popescu, negustorul sufletelor din Basarabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu, negustorul sufletelor din Basarabia

  Studenţii de la Chişinău au fost învăţaţi să-şi scoată sufletul la tarabă pentru cine plăteşte mai mult de însuşi ministrul de Externe Nicu Popescu din guvernul Maia Sandu.

 • Nicu Popescu: În aceste zile se negociază contractul pe livrarea gazelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu: În aceste zile se negociază contractul pe livrarea gazelor

  Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, susţine că în aceste zile se negociază contractul pe livrarea gazelor dintre Federaţia Rusă Moldova, având în vedere vizita preşedintelui la Moscova şi Bruxelles. Totodată, în următoarele săptămâni vor exista mai multe contacte, negocieri cu actorii implicaţi. Rezultatul acestor negocieri va deveni public în curând, transmite IPN.

 • UPDATE MAE a înlocuit sintagma „limba moldovenească” cu „limba română” în anunţul privind concursul de angajare. Nicu Popescu: Altă limbă de stat nu avem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE MAE a înlocuit sintagma „limba moldovenească” cu „limba română” în anunţul privind concursul de angajare. Nicu Popescu: Altă limbă de stat nu avem

  Ministerul de Externe de la Chişinău a plasat un anunţ de angajare pe site-ul Guvernului, prin care a comunicat că este în căutarea unui secretar general. La capitolul „condiţii de participare pentru concurs”, printre condiţii se regăsea şi necesitatea de a cunoaşte „limba moldovenească”. Acest fapt a fost sesizat de către deputatul Blocului ACUM, fostul ambasador Iurie Reniţă, care s-a arătat revoltat de condiţia MAE.

 • Nicu Popescu: Republica Moldova este cel mai mare beneficiar al DCFTA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu: Republica Moldova este cel mai mare beneficiar al DCFTA

  Republica Moldova este cel mai mare beneficiar al Acordului de Asociere, implicit al Acordului de Liber Schimb, dintre cele trei ţări semnatare din Parteneriatul Estic. Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu, a scris pe Facebook, citat de IPN, că în perioada 2013-2018,  Republica Moldova a beneficiat de prevederile DCFTA  în proporţie de 60%, Ucraina – 20%, iar Georgia – 9%.

 • Nicu Popescu: Din cauza corupţiei, Moldova nu a putut avea un program financiar cu SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu: Din cauza corupţiei, Moldova nu a putut avea un program financiar cu SUA

  Republica Moldova nu a putut beneficia până acum de un nou program financiar de la Millennium Challenge Corporation din cauza corupţiei care a devenit din ce în ce mai prezentă. Despre aceasta scrie pe Facebook ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, după ce a avut întrevede cu Dereck J. Hogan, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, transmite IPN.

 • Nicu Popescu: Uniunea Euroasiatică nu constituie un obiectiv de politică externă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu: Uniunea Euroasiatică nu constituie un obiectiv de politică externă

  Ministrul de Externe, Nicu Popescu, spune că va merge la Moscova, la începutul lunii septembrie, pentru a pregăti o vizită anunţată recent a prim-ministrei Maia Sandu. Potrivit ministrului, deocamdată, agenda nu a fost discutată, dar din perspectivele Republicii Moldova, agenda reiese din necesitatea de a debloca posibilităţile de export al produselor predominant agricole de pe piaţa moldovenească pe piaţa rusă

 • Cinci miniştri din Guvernul Maiei Sandu efectuează o vizită de lucru la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci miniştri din Guvernul Maiei Sandu efectuează o vizită de lucru la Bucureşti

  Modalităţile concrete de intensificare şi aprofundare a relaţiilor moldo-române, precum şi acţiunile planificate pentru realizarea proiectelor bilaterale de interes comun, vor fi discutate de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul reuniunii Grupului de lucru interministerial dintre Republica Moldova şi România, care se va desfăşura la Bucureşti pe 23 iulie.