Stiri despre nicu popescu

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ministrul român de Externe vine la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul român de Externe vine la Chişinău

  Ministrul Afacerilor Externe al României, Ramona Mănescu, va efectua miercuri, 9 octombrie, o vizită în Republica Moldova, la invitaţia şefului diplomaţiei moldoveneşti, Nicu Popescu. Pe agenda discuţiilor se află subiecte de actualitate ale agendei bilaterale, inclusiv stadiul de realizare a proiectelor  prioritare în domeniul energetic, telecomunicaţiilor, finanţelor publice şi protecţiei mediului.

 • După trei ani, Comisia moldo-rusă pentru colaborare economică se întruneşte la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După trei ani, Comisia moldo-rusă pentru colaborare economică se întruneşte la Chişinău

  Comisia interguvernamentală moldo-rusă pentru colaborare economică urmează să se întrunească săptămâna viitoare la Chişinău, după o pauză de trei ani. Anunţul a fost făcut la conferinţa de presă, susţinută la Moscova, de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu, şi omologul său rus, Serghei Lavrov, transmite IPN.

 • Nicu Popescu, la Kiev: Nu recunoaştem aşa-numitele alegeri organizate în Crimea şi Sevastopol, anexate de către Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu, la Kiev: Nu recunoaştem aşa-numitele alegeri organizate în Crimea şi Sevastopol, anexate de către Rusia

  Ministrul de Externe, Nicu Popescu, s-a întâlnit luni, 9 septembrie, la Kiev, cu omologul său ucrainean, Vadym Prystaiko. Oficialii au discutat despre securizarea frontierei moldo-ucrainene, inclusiv a segmentului transnistrean, facilitarea procedurilor de control la frontieră prin extinderea punctelor de control comun, asigurarea unui nivel sporit al protecţiei ecologiei râului Nistru, dar şi liberalizarea transportului auto şi celui aerian.

 • Ministrul de Externe, Nicu Popescu, va efectua o vizită de lucru la Kiev
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul de Externe, Nicu Popescu, va efectua o vizită de lucru la Kiev

  Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, va efectua luni, 9 septembrie, la invitaţia omologului său ucrainean, o vizită de lucru la Kiev, în cadrul căreia vor fi discutate agenda bilaterală, cooperarea în plan regional şi internaţional, integrarea europeană etc.

 • Nicu Popescu, negustorul sufletelor din Basarabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu, negustorul sufletelor din Basarabia

  Studenţii de la Chişinău au fost învăţaţi să-şi scoată sufletul la tarabă pentru cine plăteşte mai mult de însuşi ministrul de Externe Nicu Popescu din guvernul Maia Sandu.

 • Nicu Popescu: În aceste zile se negociază contractul pe livrarea gazelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu: În aceste zile se negociază contractul pe livrarea gazelor

  Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, susţine că în aceste zile se negociază contractul pe livrarea gazelor dintre Federaţia Rusă Moldova, având în vedere vizita preşedintelui la Moscova şi Bruxelles. Totodată, în următoarele săptămâni vor exista mai multe contacte, negocieri cu actorii implicaţi. Rezultatul acestor negocieri va deveni public în curând, transmite IPN.

 • UPDATE MAE a înlocuit sintagma „limba moldovenească” cu „limba română” în anunţul privind concursul de angajare. Nicu Popescu: Altă limbă de stat nu avem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE MAE a înlocuit sintagma „limba moldovenească” cu „limba română” în anunţul privind concursul de angajare. Nicu Popescu: Altă limbă de stat nu avem

  Ministerul de Externe de la Chişinău a plasat un anunţ de angajare pe site-ul Guvernului, prin care a comunicat că este în căutarea unui secretar general. La capitolul „condiţii de participare pentru concurs”, printre condiţii se regăsea şi necesitatea de a cunoaşte „limba moldovenească”. Acest fapt a fost sesizat de către deputatul Blocului ACUM, fostul ambasador Iurie Reniţă, care s-a arătat revoltat de condiţia MAE.

 • Nicu Popescu: Republica Moldova este cel mai mare beneficiar al DCFTA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu: Republica Moldova este cel mai mare beneficiar al DCFTA

  Republica Moldova este cel mai mare beneficiar al Acordului de Asociere, implicit al Acordului de Liber Schimb, dintre cele trei ţări semnatare din Parteneriatul Estic. Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu, a scris pe Facebook, citat de IPN, că în perioada 2013-2018,  Republica Moldova a beneficiat de prevederile DCFTA  în proporţie de 60%, Ucraina – 20%, iar Georgia – 9%.

 • Nicu Popescu: Din cauza corupţiei, Moldova nu a putut avea un program financiar cu SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu: Din cauza corupţiei, Moldova nu a putut avea un program financiar cu SUA

  Republica Moldova nu a putut beneficia până acum de un nou program financiar de la Millennium Challenge Corporation din cauza corupţiei care a devenit din ce în ce mai prezentă. Despre aceasta scrie pe Facebook ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, după ce a avut întrevede cu Dereck J. Hogan, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, transmite IPN.

 • Nicu Popescu: Uniunea Euroasiatică nu constituie un obiectiv de politică externă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu: Uniunea Euroasiatică nu constituie un obiectiv de politică externă

  Ministrul de Externe, Nicu Popescu, spune că va merge la Moscova, la începutul lunii septembrie, pentru a pregăti o vizită anunţată recent a prim-ministrei Maia Sandu. Potrivit ministrului, deocamdată, agenda nu a fost discutată, dar din perspectivele Republicii Moldova, agenda reiese din necesitatea de a debloca posibilităţile de export al produselor predominant agricole de pe piaţa moldovenească pe piaţa rusă

 • Cinci miniştri din Guvernul Maiei Sandu efectuează o vizită de lucru la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci miniştri din Guvernul Maiei Sandu efectuează o vizită de lucru la Bucureşti

  Modalităţile concrete de intensificare şi aprofundare a relaţiilor moldo-române, precum şi acţiunile planificate pentru realizarea proiectelor bilaterale de interes comun, vor fi discutate de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul reuniunii Grupului de lucru interministerial dintre Republica Moldova şi România, care se va desfăşura la Bucureşti pe 23 iulie.

 • Ambasadoarea R.Moldova în SUA va fi rechemată din funcţie: „A ales să facă diplomaţie de partid şi nu diplomaţie de stat”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasadoarea R.Moldova în SUA va fi rechemată din funcţie: „A ales să facă diplomaţie de partid şi nu diplomaţie de stat”

  Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Guvernul Maiei Sandu, Nicu Popescu, a anunţat că ambasadoarea Republicii Moldova la Washington, Cristina Bălan, a ignorat fără niciun fel de explicaţii ordinul ministrului prin care i-a fost solicitat să se prezinte până cel târziu pe 14 iunie, ora 15.00, pentru consultări la Chişinău.

 • Nicu Popescu: Sunt un ministru de Externe apolitic şi voi lucra pentru întregul stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Popescu: Sunt un ministru de Externe apolitic şi voi lucra pentru întregul stat

  Nicu Popescu, noul ministru al afacerilor interne şi integrării europene în Guvernul Sandu, spune că nu este un ministru politic şi că va lucra în calitate de ministru care reprezintă întregul stat. Nicu Popescu dă asigurări că ministerul şi Guvernul nou numit promovează integrarea europeană a Republicii Moldova. Declaraţiile au fost făcute la TV8, transmite IPN.

 • Perpetuarea actualei majorităţi parlamentare agravează situaţia politică şi economică din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Perpetuarea actualei majorităţi parlamentare agravează situaţia politică şi economică din Republica Moldova

  Reînceperea unei noi competiţii electorale între partide va agrava şi mai mult actuala situaţie de criză economică din Republica Moldova, susţine analistul Institutului UE pentru Studii de Securitate de la Paris, Nicu Popescu. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, acesta a declarat, totodată, că perpetuarea actualei majorităţi guvernamentale agravează situaţia politică, economică şi nu duce la resetarea reformelor, transmite IPN.

 • VIDEO   Nu stăm liniştiţi, pe locurile noastre...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO   Nu stăm liniştiţi, pe locurile noastre...

  Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică este un think tank ofensiv, informal, cu o afirmare mediatică, care promovează interesul naţional al României, de stat membru al comunităţii euroatlantice, independent, suveran, a cărui integritate teritorială trebuie apărată, chiar cu preţul vieţii. A doua reuniune, de interes general, a Clubului Militar Român, s-a deosebit de prima prin nu puţinele schimburi de replici, între unii participanţi.

 • VIDEO Europa văzută de la Răsărit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Europa văzută de la Răsărit

  Ce aniversăm la 9 mai? Răsăritenii aduc un omagiu celor peste 20.000.000 de cetăţeni ai URSS, care au căzut victime ale celui de-Al Doilea Război Mondial, într-un context în care nazismul înfrânt în urmă cu şapte decenii revine ca termen de referinţă în discursurile unor diplomaţi ruşi, atunci când fac referire la drama Ucrainei, un stat european amputat, lipsit acum de Crimeea şi de Donbas.

 • Oficial Putin este paşnic, practic preferă operaţiunile acoperite, deoarece fuge de înfrângere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oficial Putin este paşnic, practic preferă operaţiunile acoperite, deoarece fuge de înfrângere

  Deşi preşedintele mioriticilor are drept atribuţie coordonarea politicii externe a României, ca stat membru al NATO, Alianţă declarată inamic, de Moscova, prin doctrina militară rusă, totuşi şeful actual al statului nostru nu a avut nicio reacţie, nici măcar în faţa internauţilor, faţă de oratoria duplicitară a omologului de la Kremlin. Rusia revigorează forţa imperială, iar în România ni se spune să stăm liniştiţi, pe locurile noastre. Exclus.

 • VIDEO Nume de cod: Dacian Warhawk
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Nume de cod: Dacian Warhawk

  Postul public de radio a difuzat, în această săptămână, o emisiune în care generali tineri au oferit informaţii privind ceea ce interesează doar pe aceia ce vor ca România să rămână o ţară ce se bazează pe Parteneriatul Strategic cu SUA, un stat care, alături de Polonia, constituie pilonii defensivei aliaţilor, la graniţa de est a Alianţei Nord-Atlantice, un tărâm mioritic unde nimeni nu se poate juca cu libertatea românilor.

 • După uralele cu care a fost primit în Serbia, Putin va avea parte de discuţii incomode, la Milano
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După uralele cu care a fost primit în Serbia, Putin va avea parte de discuţii incomode, la Milano

  Cu câteva ore înainte ca preşedintele Federaţiei Ruse să se reîntâlnească cu preşedintele Ucrainei - stat european liber să îşi aleagă singur viitorul -, un dialog dedicat posibilelor evoluţii ulterioare, ale raporturilor, acum tensionate, dintre Moscova şi Kiev, dintre Moscova şi Bruxelles, dintre Kremlin şi Casa Albă a inclus un flux de date, nuanţări şi predicţii de interes general, la postul public de radio.

 • Kremlinul a luat o pauză strategică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kremlinul a luat o pauză strategică

  Parada militară, de la 9 mai 2014, s-a derulat ireproşabil în Piaţa Roşie, din Moscova, unde dominante au fost detaşamentele pregătite pentru defilare şi uniformele veteranilor de război. La finalul ceremoniei militare, Vladimir Putin a coborât de la tribuna oficială şi a mulţumit personal generalilor care au asigurat succesul acestui eveniment, transmis de posturile importante de televiziune, din lume.

 • INTERVIU Nicu Popescu: „E halucinant faptul că nu avem ministru al Apărării, când Ucraina e în război cu Rusia, care deţine trupe pe teritoriul Moldovei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Nicu Popescu: „E halucinant faptul că nu avem ministru al Apărării, când Ucraina e în război cu Rusia, care deţine trupe pe teritoriul Moldovei“

  Nicu Popescu, expert în relaţii cu Rusia şi spaţiul post-sovietic, la Institutul pe Studii de Securitate din Paris, spune că tărăgănarea, mai bine de două săptămâni, a numirii unui nou ministru al Apărării, în condiţiile în care Ucraina este invadată ilegal de Rusia, care are forţe militare pe teritoriul Republicii Moldova, denotă disfuncţionalitatea sistemului politic şi imaturitatea guvernanţilor.

 • Ucraina sub atac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina sub atac

  Titlul aparţine Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, care mi-a expediat, prin e-mail, primul număr al unui newsletter care vorbeşte limpede de ocupaţia militară rusă din Ucraina, de panica ce pare a marca unii locuitori din Crimeea, de implicarea clară a forţelor speciale ale Rusiei într-o secesiune la care comunitatea occidentală reacţionează, deocamdată, doar verbal, deloc convingător, în faţa politicii de tip nazist a Moscovei.

 • Ce
te costă să-ţi faci paşaport biometric
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce te costă să-ţi faci paşaport biometric

  Peste câteva luni, moldovenii ar putea călători fără vize în UE, dar numai dacă au paşapoarte biometrice. Specialiştii îi îndeamnă pe cei care nu şi le-au perfectat încă să nu aştepte, pentru a evita îmbulzeala şi cozile.

Modifică Setările