Stiri despre negationism

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • AUR şi dorul colectiv de sinucidere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AUR şi dorul colectiv de sinucidere

  De ce lansează un partid radical de dreapta mesaje negaţioniste? Din impuls sinucigaş, într-o civilizaţie îngrozită de negaţionism? Sau pentru că o urăşte, cot la cot cu extrema stângă pe care pretinde a o combate?

 • Apelul unui profesor de pe patul de spital către români, pentru oameni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apelul unui profesor de pe patul de spital către români, pentru oameni

  „E doar un început de drum... O viaţă întreaga înainte... Bucurii si tristeţe... Victorii şi înfrângeri... Urcuşuri si căderi... Iubire şi ură... Îşi ia Crucea, pe care i-a dat-o Dumnezeu după măsura...si... O tot duce...o duce pe parcursul Vieţii întregi! Viaţa este Mişcarea Suprema! Viaţa poate fi doar însăşi Viaţă si trebuie s-o trăieşti cu multa Iubire si Demnitate! Viaţă este Iubire! Viaţa este dată de Dumnezeu!”

 • Instrumentalizarea Revoluţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Instrumentalizarea Revoluţiei

  Comunicatul referitor la unele dintre cele mai controversate aspecte ale Revoluţiei Române din decembrie 1989, comunicat dat publicităţii de Parchet la începutul săptămânii, a provocat reacţii felurite.

 • Să nu uităm niciodată Holocaustul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să nu uităm niciodată Holocaustul

  La mai bine de 70 de la eliberarea ultimelor lagăre de concentrare, tot mai mulţi oameni neagă realitatea Holocaustului, iar negaţionismul continuă să se răspândească pe diverse platforme de propagandă online şi offline. Şi în România distorsionarea adevărului privind politicile anti-semite din timpul războiului contribuie la perpetuarea unei traume istorice nevindecate, deşi există o lege care ar trebui să împiedice acest lucru.

 • Eternul feminin, eternul jihadism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eternul feminin, eternul jihadism

  Unii ştiu „de ce iubim femeile”. Nu puţini le adoră necondiţionat. Alţii le acoperă trupurile de piatră, ca să nu pângărească neprihănita privire a unui musulman de frunte. Dar ce ne facem oare cu femeia extremistă?

 • Sistemul lui Erdoğan & sistemul lui
Hitler
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sistemul lui Erdoğan & sistemul lui Hitler

  După o perioadă de 70 de ani, manuscrisul lui Hitler, „Mein Kampf“ se poate tipări din nou, spre vânzare în Germania. Tot acum, surprinzător, din Turcia, preşedintele R.T. Erdoğan face o gafă greu de anticipat, greu de acoperit. Mai mult, declaraţia sa, negată de Administraţia Prezidenţială, a făcut înconjurul lumii. Cu greu, după ce apari în direct si declari, mai poate fi pusă la îndoială declaraţia. Dar se pare, nu imposibil!

 • Negaţionism: 11 septembrie n-a existat!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Negaţionism: 11 septembrie n-a existat!

  Dintre toate formele de defulare a frustrărilor (ca să nu zic: „haterism“), negaţionismul este cea pe care o înţeleg cel mai puţin. Oameni care neagă atentatele de la 11 septembrie. Oameni care neagă Holocaustul. Oameni care neagă Gulag-ul (sau îl compară: şi spun că n-a fost aşa rău ca Holocaust-ul). Oameni care neagă genocidul armean.

 • Libertate pentru istorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Libertate pentru istorie

  În decembrie 2005, după apariţia în Franţa a unor legi pe care o parte a opiniei publice le-a considerat restrictive din punctul de vedere al cercetării istorice, o serie de specialişti de prestigiu (inclusiv cu origini evreieşti) au publicat un apel intitulat „Libertate pentru istorie”, semnat de peste 600 de persoane (printre care şi regretatul academician Florin Constantiniu).

Modifică Setările