Stiri despre neam

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO Eroii neamului, alături de sfinţii din biserică. „Încercăm să salvăm viaţa satului românesc, odată cu el se va stinge şi neamul acesta“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Eroii neamului, alături de sfinţii din biserică. „Încercăm să salvăm viaţa satului românesc, odată cu el se va stinge şi neamul acesta“

  O inedită expoziţie de fotografii, din care unele vechi de peste 100 de ani, a fost găzduită timp de o lună de o biserică sătească, pentru ca mai apoi vernisajul să aibă loc zilele trecute în unica biblioteca publică din România cu acoperiş sub formă de cupolă - vitraliu. Este vorba despre imagini aparţinând locuitorilor unui sat din Oltenia de sub Munte, care-i înfăţişează pe moşii şi strămoşii lor în diverse ipostaze.

 • Cum şi-a câştigat Râmnicu Vâlcea supranumele de „capitala tipografilor“. Istoria cărţilor rare şi scumpe editate cu sute de ani în urmă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum şi-a câştigat Râmnicu Vâlcea supranumele de „capitala tipografilor“. Istoria cărţilor rare şi scumpe editate cu sute de ani în urmă

  Prin episcopii cărturari care au trăit la Râmnicu Vâlcea, prin colaboratorii lor, traducători, meşteri tipografi, prin cărţile tipărite şi prefeţele lor originale, prin şcolile pe care le susţinea, Râmnicul a fost unul dintre primele centre culturale din tot spaţiul românesc, care îşi justifică aprecierea de „capitală a tipografilor”.

 • Neamul Rosetti. Câţiva în ţară, mulţi în străinătăţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neamul Rosetti. Câţiva în ţară, mulţi în străinătăţi

  Latifundiari şi învăţaţi, boierii din familia Rosetti au ştiut să se tocmească, iar unii dintre ei au ajuns la concluzia că, în anumite situaţii, concesiile sunt importante. C.A. Rosetti, însă, a fost întreaga viaţă un om răzvrătit. I-a adunat în locuinţa lui pe revoluţionarii de la 1848, l-a detronat pe domnitorul Cuza, deşi îl susţinuse anterior şi s-a îndepărtat de PNL din pricina unui conflict de valori.

 • Neamul şi naţiunea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neamul şi naţiunea

  „Neamul nostru românesc!” este doar un exemplu de sintagmă, adesea politicianistă, pe care o auzim des, mai ales acum în prag de campanie electorală. A auzit cineva expresia: „neamul nostru american”? Dacă da, înseamnă că aţi tradus greşit: ei vorbeau despre naţiune!

 • SPECIAL Neamul
Ciorăneştilor. Portretul unei familii de intelectuali români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SPECIAL Neamul Ciorăneştilor. Portretul unei familii de intelectuali români

  „Weekend Adevărul“ vă propune o incursiune în istoria unei dinastii de cărturari români, mai simplu, o familie de genii cât o întreagă cultură. Despre neamul Ciorăneştilor, cu toţi cei nouă copii ai Ecaterinei şi ai lui Ion Ciorănescu, cu toată faima internaţională şi bezna naţională de azi, ne-a povestit Ana Eliza, una dintre puţinele urmaşe ale familiei.

 • De ce avem nevoie de România Unită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce avem nevoie de România Unită

  Avem nevoie de România Unită pentru că nimic nu ne-a dezbinat mai mult ca vânzoleala ultimilor ani. Pentru că nimic nu rezistă la vrajbă, iar conflictualitatea este calea sigură de a nu mai construi nimic, după cum este şi garanţia distrugerii a tot ceea ce am primit de la înaintaşi. Pentru că disensiunea permanentă şi constituirea de tabere adverse în interiorul aceluiaşi popor reprezintă modalităţi sigure de a-l înfrânge.

 • Avem lideri?!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avem lideri?!

  Mă refer la noi, la români, la România ca ţară. Altfel, e oarecum simplu: în România „care este“ plouă cu şefi, barosani, baroni, „călăreţi de neam“ fără milă şi fără Dumnezeu, traseişti de top, paraşute la dublu, ochelarişti cu pretenţii de meta-sclifoseli, infiltraţi din cele patru puncte cardinale, sforari de doi bani (euro-dolari), populişti de sezon şi desigur, mincinoşi-opt-zile-pe-săptămână...

 • „Meningită morală”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Meningită morală”

  Ştiu. Nu e frumos să vorbeşti urît de neamul tău. Se găsesc imediat patrioţi solemni, care sa-ţi dea peste mînă cu emfază. Mulţi dintre ei nu stăpînesc cumsecade limba „patriei“, nu ezită să-şi fure, sau să-şi înşele compatrioţii, nu se simt lezaţi cînd patrimoniul naţional e lăsat de izbelişte.

 • Rusia – Moldova: o dragoste
eternă cu muşcături pasionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia – Moldova: o dragoste eternă cu muşcături pasionale

  Rusia iubeşte Moldova de secole, de la Petru cel Mare la Putin cel Mic. Dragostea ei este pasională şi furibundă. Ea este pofticioasă, invidioasă, geloasă, suspicioasă şi răzbunătoare. Rusia nu crede în lacrimi, ea muşcă şi ne sugrumă în braţele sale de atâta pasiune şi iubire.

 • Dieter Stanzeleit: A fi sau a nu fi rege
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieter Stanzeleit: A fi sau a nu fi rege

  Diter Stanzeleit (73 de ani) susține că este fiul regelui Mihai dintr-o căsătorie anterioară cu britanica Nerissa Bowes-Lyon, rudă de sânge a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

 • FOTO GALERIE Eroii neamului au fost omagiaţi şi în Alexandria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO GALERIE Eroii neamului au fost omagiaţi şi în Alexandria

  Eroii neamului n-au fost uitaţi de alexăndreni. Autorităţile au pregătit la Cimitirul Eroilor o serie de manifestări de pomenire a tuturor eroilor căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării. Ceremonialul a început la ora 12.00 şi a durat mai bine de o oră.

Modifică Setările