Stiri despre nato

  2445 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Merkel îi răspunde lui Trump în urma afirmaţiilor sale despre Muntenegru: Articolul 5 din Tratatul NATO este aplicabil tuturor statelor membre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Merkel îi răspunde lui Trump în urma afirmaţiilor sale despre Muntenegru: Articolul 5 din Tratatul NATO este aplicabil tuturor statelor membre

  Doctrina apărării reciproce este aplicabilă tuturor aliaţilor din NATO, indiferent dacă sunt mari sau mici, a ţinut să sublinieze cancelarul german Angela Merkel în urma declaraţiei preşedintelui american Donald Trump precum că Muntenegru, noul stat membru al Alianţei Nord-Atlantice, nu merită să fie apărat în caz de atac, relatează Reuters.

 • ANALIZĂ Informaţiile care vin după întâlnirea Trump-Putin de la Helsinki devin îngrijorătoare pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Informaţiile care vin după întâlnirea Trump-Putin de la Helsinki devin îngrijorătoare pentru România

  Încet, încet încep să apară informaţii despre ce au discutat între patru ochi liderul de la Kremlin şi preşedintele american, la Helsinki, săptămâna aceasta, chiar dacă deocamdată relatate doar de Vladimir Putin. Multe dintre aceste discuţii vizează zone subiecte sensibile, cum ar fi scutul antirachetă şi rezolvarea conflictului din Ucraina,  care au efecte şi asupra României.

 • Muntenegrul îi răspunde lui Trump: ţara „contribuie la pace“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muntenegrul îi răspunde lui Trump: ţara „contribuie la pace“

  Muntenegrul - o ”ţară mică” cu oameni ”foarte agresivi”, susceptibilă să provoace un conflict mondial în opinia şefului statului american - i-a ripostat joi lui Donald Trump lăudându-se cu contribuţia sa la ”stabilitate şi pace”, relatează AFP.

 • Rusia îşi pierde influenţa în Balcani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia îşi pierde influenţa în Balcani

  Rusia lui Vladimir Putin a pierdut în mare parte bătălia pentru influenţă în Balcani. Nouă dintre cele 12 ţări din regiune sunt membre ale Alianţei Nord-Atlantice, iar toate statele din Balcani sunt fie în Uniunea Europeană, fie aspirante la statutul de membru, relevă Bloomberg.

 • Trump şi dubiul existenţial privind angajamentul NATO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump şi dubiul existenţial privind angajamentul NATO

  Lucrurile încep să devină foarte serioase, pe măsură ce temerile privind existenţa viitoare a instituţiilor fundamentale ale spaţiului euro-atlantic sunt alimentate nu doar de presupuneri, ci de fapte concrete, toate în linia care duce, cu voia deplină a lui Trump, înspre gara unde Putin aşteaptă, liniştit şi zâmbitor, trenul victoriei sale împotriva Occidentului necreştin-ortodox, duşmănos şi agresiv.

 • Radio Europa Liberă îşi va relua emisiunile pentru România şi Bulgaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radio Europa Liberă îşi va relua emisiunile pentru România şi Bulgaria

  Radio Europa Liberă a anunţat că-şi va relansa programele de ştiri în Bulgaria şi România în încercarea de a consolida peisajul mediatic în ambele ţări. Radio Europa Liberă a funcţionat în cele două ţări înainte de aderarea la Uniunea Europeană şi NATO. Serviciul pentru Bulgaria s-a încheiat în 2004, iar în România în 2008.

 • 36 de ore la Podgorica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  36 de ore la Podgorica

  Finala campionatului mondial de fotbal m-a prins la Podgorica. Am petrecut, apoi, o zi şi jumătate în întâlniri cu parlamentari, miniştri şi judecători ai Curţii Constituţionale, iar preşedintele Milo Đukanović ne-a primit preţ de două ore. Cu toţi am discutat despre posibila intrare a muntenegrenilor în UE, nu mai devreme de 2025.

 • Îngenuncherea Americii: un Trump neexperimentat, pradă uşoară pentru Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îngenuncherea Americii: un Trump neexperimentat, pradă uşoară pentru Putin

  Întâlnirea Trump-Putin putea să fie locul unde nu s-a întâmplat nimic. Unde se juca celebra scenetă a relansării relaţiilor pe baza temelor comune, unde subiectele de divergenţă erau negate, un loc unde singurul lucru public, ieşit la conferinţa de presă, au fost discursurile pregătite de acasă, pe o agenda şi aceea lucrată minuţios de echipele prezidenţiale şi de toate instituţiile responsabile ale celor două state.

 • Noua Ordine Mondială, prima prezentare publică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua Ordine Mondială, prima prezentare publică

  Am ajuns în fine, după ceva timp, să vedem prima prezentare publică a ceea ce ar putea fi Noua Ordine Mondială. Nu este sigur că aşa vor sta lucrurile, foarte mulţi analişti fiind absolut convinşi că nu se poate reveni la un tip de decizie în doi, tocmai pentru că lumea nu mai poate funcţiona în sistem bipolar. Oare?

 • Întâlnirea Trump-Putin, din perspectivă românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întâlnirea Trump-Putin, din perspectivă românească

  Românii salută de fiecare dată sosirea câte unui nou contigent militar american, ca şi cum ar fi o mare izbândă politică. Şi totuşi, prezenţa redusă a armatei americane este mai curând semnul păcii.

 • Un Summit NATO zbuciumat, de pomină, dominat de Donald Trump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Summit NATO zbuciumat, de pomină, dominat de Donald Trump

  Summitul NATO de la Bruxelles a fost unul extrem de zbuciumat, acoperit în torentele de vorbe, imagini şi autopromovare caracteristice Preşedintelui american Donald Trump, care a dominat şi a acoperit mediatic pe deplin summitul. Nu a mai fost vorba despre documente, despre acorduri importante, despre conţinut, ci doar despre Trump, ce a spus Trump, ce a vorbit Trump, ce a modificat Trump, cum a forţat Trump.

 • Trump: Când bădărănia salvează omenia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump: Când bădărănia salvează omenia

  Nu problemele de coordonare ale lui Juncker, dezintegrarea UE, ori umilinţele îndurate de europeni în faţa tiraniilor îi obsedează pe editorialişti în vest. Crima supremă le pare a fi grosolănia preşedintelui american.