Stiri despre natalia gherman

  96 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Est-europenii atacă şefia
ONU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Est-europenii atacă şefia ONU

  Şapte est-europeni, printre care trei femei şi patru bărbaţi, ţintesc să-l succeadă pe sud-coreeanul Ban Ki-moon la conducerea Naţiunilor Unite. Candidaţii la postul de secretar general al ONU au început deja să-şi expună programele în faţa celor 193 de membri ai Adunării Generale.

 • Natalia Gherman a
cerut Consiliului Ministerial al OSCE retragerea trupelor ruse de pe
teritoriul Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Natalia Gherman a cerut Consiliului Ministerial al OSCE retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova

  Viceprim-ministrul Republicii Moldova Natalia Gherman a ţinut joi, 3 decembrie, un discurs la cea de-a 22-a reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE, care se desfăşoară la Belgrad, Serbia, în cadrul căruia a reiterat necesitatea găsirii unei soluţii politice pentru problema transnistreană, soluţionarea problemei şcolilor româneşti din Transnistria şi retragerea forţelor armate de pe teritoriul Republicii Moldova.

 • Uniunea
Europeană este preocupată de situaţia Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană este preocupată de situaţia Republicii Moldova

  Uniunea Europeana este preocupată de situaţia din ţară noastră, agravată inclusiv de evoluţiile şi riscurile crizei din regiune, a declarat Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politică de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere la întrevederea de joi, 26 noiembrie, cu ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

 • SUA
vor continua să ofere asistenţă Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA vor continua să ofere asistenţă Republicii Moldova

  SUA mizează pe un parteneriat puternic cu Republica Moldova, a declarat Alina Romanowski, coordonatorul asistenţei pentru Europa şi Eurasia din cadrul Departamentului de Stat al SUA la întâlnirea de azi cu Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministru în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, se arată într-un comunicat de presă.

 • Aderarea la UE a Republicii Moldova, un subiect de PR
politic pentru AIE-3?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aderarea la UE a Republicii Moldova, un subiect de PR politic pentru AIE-3?

  Viitorul  european al Republicii Moldova a fost în ultimii 3 ani doar un subiect de PR politic în campaniile electorale de la Chişinău, folosit de liderii formaţiunilor pro-europene doar pentru a cosmetiza o realitate diferită de cea prezentată la Bruxelles unde corupţia,  sifonarea banului public şi anchilozarea Justiţiei în carapacea sovietică, pun sub semnul incertitudinii aderarea la UE a societăţii moldoveneşti.

 • Mesaj euforic al premierului interimar, Natalia Gherman: „Constituţia ţării inspiră credinţă naţiunii că
avem un stat de drept”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesaj euforic al premierului interimar, Natalia Gherman: „Constituţia ţării inspiră credinţă naţiunii că avem un stat de drept”

  Prim-ministrului interimar, Natalia Gherman, a adresat un mesaj cu ocazia „Zilei Constituţiei Republicii Moldova”.  Potrivit Nataliei Gherman, în 21 de ani de existenţă, Legea fundamentală ar fi stabilit principiile politice, sociale şi economice de funcţionare a statului cu un sistem politic pluralist şi a constituit o garanţie a drepturilor fundamentale ale omului.

 • Pagubele cauzate de grindină, discutate la Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pagubele cauzate de grindină, discutate la Guvern

  Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Mihail Harabagiu, a prezentat astăzi Guvernului, informaţiile despre pagubele cauzate de grindină în mai multe localităţi din ţară. În legătură cu această situaţie, premierul interimar Natalia Gherman a cerut implicarea promptă a salvatorilor şi a autorităţilor locale în ajutorarea cetăţenilor, precum şi raportarea continuă despre situaţia creată.

 • Natalia Gherman a abordat la
Kiev tema conflictului transnistrean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Natalia Gherman a abordat la Kiev tema conflictului transnistrean

  În cadrul vizitei de lucru la Kiev, prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin. O atenţie aparte a fost acordată procesului de reglementare a conflictului transnistrean, fiind menţionată necesitatea continuării negocierilor în formatul 5+2, transmite IPN.

 • Republica Moldova vrea să treacă la etapa de post-monitorizare de către APCE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova vrea să treacă la etapa de post-monitorizare de către APCE

  Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Natalia Gherman, i-a adresat o scrisoare Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjon Jagland, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliului Europei. Gherman menţionează că obiectivul ţării noastre rămâne trecerea la etapa de post-monitorizare de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

 • Timofti vrea desemnarea unui nou premier după alegerile locale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timofti vrea desemnarea unui nou premier după alegerile locale

  Preşedintele Nicolae Timofti, care a desemnat-o pe Natalia Gherman în funcţia de prim-ministru interimar în aceastză dimineaţă, speră că această situaţie va dura puţin. La începutul şedinţei convocată cu membrii Cabinetului de miniştri, preşedintele a anunţat că începând de săptămâna viitoare va invita fracţiunile parlamentare la discuţii pentru a desemna un candidat la funcţia de prim-ministru, transmite IPN.

 • Natalia Gherman prim-ministru?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Natalia Gherman prim-ministru?

  Preşedintele Nicolae Timofti urmează să anunţe luni numele premierului interimar. Interimatul funcţiei îl poate asigura unul dintre membrii Cabinetului de miniştri, iar juriştii Guvernului susţin că de obicei se merge pe principiul ierarhiei şi se alege unul dintre cei trei prim-vicepremieri.

 • Moldova a transmis României preşedinţia OCEMN
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova a transmis României preşedinţia OCEMN

  Moldova a transmis României preşedinţia Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN), pe care a deţinut-o  în ultimele 6 luni. Vicepremierul Natalia Gherman, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, i-a transmis omologului său român, Bogdan Aurescu, că este gata să ajute oricând la realizarea obiectivelor propuse, transmite IPN.

 • Natalia
Gherman: Doar modelul de dezvoltare al UE e firesc pentru Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Natalia Gherman: Doar modelul de dezvoltare al UE e firesc pentru Moldova

  Perspectiva de aderare la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova este acea dezvoltare firească a relaţiei moldo-comunitare pe care ne-o dorim din mai multe puncte de vedere, susţine vicepremierul Natalia Gherman, ministru al afacerilor externe şi integrării europene.

 • Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, vine la Chişinău miercuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, vine la Chişinău miercuri

  Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va efectua, în perioada 17-18 iunie 2015, o vizită în Republica Moldova, la invitaţia şefei diplomaţiei de la Chişinău, Natalia Gherman, precum şi în contextul preluării preşedinţiei-în-exerciţiu a OCEMN de către România, informează un comunicat de presă.

 • Un an de la liberalizarea vizelor. Aproape 500.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova
au intrat fără vize în UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un an de la liberalizarea vizelor. Aproape 500.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova au intrat fără vize în UE

  Liberalizarea regimului de vize reprezintă un succes comun al Republicii Moldova şi Uniunii Europene, iar procesul de implementare al reformelor pentru liberalizarea vizelor a întărit relaţia dintre UE şi Republica Moldova. În doar un an de la liberalizarea regimului de vize, aproape jumătate de milion de oameni au vizitat ţări ale Uniunii Europene.

 • Liberalizarea
vizelor: Succesul comun al Republicii Moldova şi UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liberalizarea vizelor: Succesul comun al Republicii Moldova şi UE

  Liberalizarea regimului de vize reprezintă un succes comun al Republicii Moldova şi Uniunii Europene. Procesul de implementare al reformelor pentru a facilita călătoriile în spaţiul european a întărit relaţia dintre UE şi Republica Moldova.

 • Doi oficiali europeni vor vizita Republica Moldova în această săptămână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi oficiali europeni vor vizita Republica Moldova în această săptămână

  Ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, şi secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze, Harlem Désir, vor vizita Republica Moldova în această săptămână, la invitaţia şefei diplomaţiei de la Chişinău, Natalia Gherman, anunţă MAEIE într-un comunicat de presă.

Modifică Setările