Stiri despre natalia gherman

  96 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Est-europenii atacă şefia
ONU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Est-europenii atacă şefia ONU

  Şapte est-europeni, printre care trei femei şi patru bărbaţi, ţintesc să-l succeadă pe sud-coreeanul Ban Ki-moon la conducerea Naţiunilor Unite. Candidaţii la postul de secretar general al ONU au început deja să-şi expună programele în faţa celor 193 de membri ai Adunării Generale.

 • Natalia Gherman a
cerut Consiliului Ministerial al OSCE retragerea trupelor ruse de pe
teritoriul Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Natalia Gherman a cerut Consiliului Ministerial al OSCE retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova

  Viceprim-ministrul Republicii Moldova Natalia Gherman a ţinut joi, 3 decembrie, un discurs la cea de-a 22-a reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE, care se desfăşoară la Belgrad, Serbia, în cadrul căruia a reiterat necesitatea găsirii unei soluţii politice pentru problema transnistreană, soluţionarea problemei şcolilor româneşti din Transnistria şi retragerea forţelor armate de pe teritoriul Republicii Moldova.

 • Uniunea
Europeană este preocupată de situaţia Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană este preocupată de situaţia Republicii Moldova

  Uniunea Europeana este preocupată de situaţia din ţară noastră, agravată inclusiv de evoluţiile şi riscurile crizei din regiune, a declarat Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politică de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere la întrevederea de joi, 26 noiembrie, cu ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

 • SUA
vor continua să ofere asistenţă Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA vor continua să ofere asistenţă Republicii Moldova

  SUA mizează pe un parteneriat puternic cu Republica Moldova, a declarat Alina Romanowski, coordonatorul asistenţei pentru Europa şi Eurasia din cadrul Departamentului de Stat al SUA la întâlnirea de azi cu Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministru în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, se arată într-un comunicat de presă.

 • Aderarea la UE a Republicii Moldova, un subiect de PR
politic pentru AIE-3?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aderarea la UE a Republicii Moldova, un subiect de PR politic pentru AIE-3?

  Viitorul  european al Republicii Moldova a fost în ultimii 3 ani doar un subiect de PR politic în campaniile electorale de la Chişinău, folosit de liderii formaţiunilor pro-europene doar pentru a cosmetiza o realitate diferită de cea prezentată la Bruxelles unde corupţia,  sifonarea banului public şi anchilozarea Justiţiei în carapacea sovietică, pun sub semnul incertitudinii aderarea la UE a societăţii moldoveneşti.

 • Mesaj euforic al premierului interimar, Natalia Gherman: „Constituţia ţării inspiră credinţă naţiunii că
avem un stat de drept”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesaj euforic al premierului interimar, Natalia Gherman: „Constituţia ţării inspiră credinţă naţiunii că avem un stat de drept”

  Prim-ministrului interimar, Natalia Gherman, a adresat un mesaj cu ocazia „Zilei Constituţiei Republicii Moldova”.  Potrivit Nataliei Gherman, în 21 de ani de existenţă, Legea fundamentală ar fi stabilit principiile politice, sociale şi economice de funcţionare a statului cu un sistem politic pluralist şi a constituit o garanţie a drepturilor fundamentale ale omului.

 • Pagubele cauzate de grindină, discutate la Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pagubele cauzate de grindină, discutate la Guvern

  Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Mihail Harabagiu, a prezentat astăzi Guvernului, informaţiile despre pagubele cauzate de grindină în mai multe localităţi din ţară. În legătură cu această situaţie, premierul interimar Natalia Gherman a cerut implicarea promptă a salvatorilor şi a autorităţilor locale în ajutorarea cetăţenilor, precum şi raportarea continuă despre situaţia creată.

 • Natalia Gherman a abordat la
Kiev tema conflictului transnistrean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Natalia Gherman a abordat la Kiev tema conflictului transnistrean

  În cadrul vizitei de lucru la Kiev, prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin. O atenţie aparte a fost acordată procesului de reglementare a conflictului transnistrean, fiind menţionată necesitatea continuării negocierilor în formatul 5+2, transmite IPN.

 • Republica Moldova vrea să treacă la etapa de post-monitorizare de către APCE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova vrea să treacă la etapa de post-monitorizare de către APCE

  Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Natalia Gherman, i-a adresat o scrisoare Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjon Jagland, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliului Europei. Gherman menţionează că obiectivul ţării noastre rămâne trecerea la etapa de post-monitorizare de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.