Stiri despre nasa

  1005 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Elevii constănțeni au ratat finala Concursului NASA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevii constănțeni au ratat finala Concursului NASA

  Grupul de 15 liceeni din Constanța, admişi la competiţia internaţională de design a staţiilor orbitale din Houston, nu vor ajunge la concurs deoarece nu au reușit să strângă banii necesari deplasării.

 • Admişi la Princeton, dar fără bani de NASA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Admişi la Princeton, dar fără bani de NASA

  Trei liceeni de la Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanţa au fost acceptaţi la universităţi renumite din străinătate la profiluri de informatică sau inginerie aerospaţială. 15 liceeni constănţeni au fost admişi la competiţia internaţională de design a staţiilor orbitale din Houston, însă doar cinci dintre ei au bani pentru călătorie.

 • Cele mai bune licee din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune licee din România

  Multe colegii din ţară au în spate sute de ani de experienţă, profesori emeriţi şi zeci de mii de absolvenţi valoroşi. Liceele înfiinţate în secolul XIX şi-au creat o reputaţie în timp, iar acum sunt printre cele mai râvnite din ţară.

 • Interdicţie la sex în spaţiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interdicţie la sex în spaţiu

  „Nu va exista sex la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Suntem un grup de profesionişti. Ne respectăm unii pe ceilalţi şi avem relaţii profesionale extraordinare. Cât despre relaţiile personale, nici nu se pune problema. Nu a fost cazul şi nu va fi“, a declarat Alan Pointdexter, comandant în cadrul NASA, când a fost întrebat în timpul unei conferinţe care a avut loc la Tokyo dacă astronauţii au făcut sex în spaţiu.

 • Planeta roşie a fost odată albastră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planeta roşie a fost odată albastră

  Oamenii de ştiinţă cred că o treime din suprafaţa planetei Marte a fost acoperită, la un moment dat, de un ocean uriaş. Pe Marte, a patra planetă de la Soare din sistemul solar, ar fi putut exista viaţă, dacă exista şi apă.

 • Semne de viaţă, descoperite pe satelitul lui Saturn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne de viaţă, descoperite pe satelitul lui Saturn

  Ceva consumă hidrogenul şi moleculele organice de pe cel mai mare satelit a planetei Saturn, Titan, iar indiciile par să confirme teoria astrobiologilor despre viaţa bazată pe gaz metan. Desigur, pot exista şi alte explicaţii chimice, numai că nimeni nu ştie care as putea fi acestea.

 • Terra, în norul gunoiului cosmic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terra, în norul gunoiului cosmic

  Un raport al Pentagonului avertizează că, din cauza numeroaselor resturi care plutesc pe orbita terestră, o coliziune ar putea, prin efectul de ricoşeu, să distrugă sateliţii folosiţi în comunicaţii.

 • Sunt olimpic. Nu sunt tocilar și vreau să ajung la NASA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sunt olimpic. Nu sunt tocilar și vreau să ajung la NASA

  Radu Romanescu din Craiova se pregătește la astronomie din clasele primare și visează să lucreze la o agenţie spaţială. Pasiunea pentru astronomie i-a adus lui Radu Romanescu, şcolar în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, premiul II la Olimpiada judeţeană.

 • Constanţa: Premii NASA pentru locuinţe în cosmos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Premii NASA pentru locuinţe în cosmos

  Colegiul „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa a cucerit noi medalii la competiţiile de proiectare de staţii orbitale. Elevii constănţeni şi-au adjudecat şapte distincţii la concursul internaţional organizat de NASA.

 • Constanţa: Diana Mihaela Nivaci este eleva NASA care se visează medic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Diana Mihaela Nivaci este eleva NASA care se visează medic

  A primit aprecierile specialiştilor pentru proiectele spaţiale. Cu toate acestea, Diana vrea să salveze vieţile semenilor de pe Pământ. Este perfecţionistă, într-o permanentă căutare de lucruri noi. „Normalul şi rutina sunt cei mai mari inamici ai mei“, spune Diana Nivaci.

 • Colaborare James Cameron-NASA pentru filmarea 3D a planetei Marte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colaborare James Cameron-NASA pentru filmarea 3D a planetei Marte

  James Cameron, omul care a schimbat cinematografia dupa realizarea spectaculosului "Avatar" i-a convins pe specialiştii de la NASA să instaleze şi o cameră 3D pe unul dintre roboţii care vor fi trimişi să exploreze planeta Marte anul viitor, potrivit publicaţiei Pasadena Star News.

 • Liceeni premiaţi de NASA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liceeni premiaţi de NASA

  Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, desemnat în 2009 cel mai bun liceu din ţară de către Ministerul Educaţiei, a cucerit şapte premii la competiţia internaţională organizată de NASA pentru proiectarea de spaţii orbitale.

 • Constanţa: Laureaţi NASA la Colegiul Mircea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Laureaţi NASA la Colegiul Mircea

  Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân a cucerit din nou premii la competiţia internaţională organizată de NASA pentru proiectarea de spaţii orbitale.

 • Constanţa: Elevii mircişti, premiaţi iar de NASA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Elevii mircişti, premiaţi iar de NASA

  Elevii de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa au mai trecut în palmares o serie de reuşite. Este vorba despre rezultatele obţinute la ediţia 2010 a concursului NASA Ames Space Settlement Design Contest.

 • Constanța: Adela Căpîlnaşiu - premiantă NASA pasionată de dans
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanța: Adela Căpîlnaşiu - premiantă NASA pasionată de dans

  Olimpică la matematică, fizică şi informatică, Adela este de un an studentă la Universitatea Jacobs din Bremen - Germania, la Matematică aplicată. Premiantă a Colegiului Mircea cel Bătrân Constanţa şi dansatoare în Clubul de dans Mirage, Adela Căpîlnaşiu şi-a ales un drum anevoios: studiază matematică aplicată, „mama“ matematicii.

 • VIDEO Telescopul Hubble împlineşte 20 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Telescopul Hubble împlineşte 20 de ani

  Primul telescop spaţial a fost plasat pe orbită în urmă cu două decenii. Dotat cu lentile noi, „bătrânul“ Hubble încă ne uimeşte cu fotografiile trimise.

 • Lansarea navetei Discovery,aprobată de NASA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lansarea navetei Discovery,aprobată de NASA

  NASA a aprobat astăzi lansarea navetei Discovery către Spaţia Spaţială Internaţională (ISS). Decolarea este prevăzută pentru 5 aprilie de la Centrul spaţial Kennedy.

Modifică Setările