Stiri despre nae caranfil

  70 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Regizorul Nae Caranfil a obţinut aproape un milion de lei, la concursul de la Centrul Naţional al Cinematografiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Nae Caranfil a obţinut aproape un milion de lei, la concursul de la Centrul Naţional al Cinematografiei

  Regizorii Nae Caranfil şi Nicolae Mărgineanu au obţinut cea mai mare finanţare, câte 990.000 de lei, la cea mai recentă ediţie a concursului de proiecte organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), pentru "6,9 pe scara Richter", respectiv "Poarta Albă". Eugen Şerbănescu nu mai este directorul general al CNC. La o zi după anunţarea finanţărilor, acesta a fost numit consul general la Bologna, în locul lui Dan Eugen Pineta.

 • Ce filme româneşti vedem în 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce filme româneşti vedem în 2013

  În jur de 15 filme autohtone vor ajunge pe ecrane anul acesta, unele regizate de Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil, Adrian Sitaru, Marian Crişan sau Horaţiu Mălăele. Comedii negre, drame şi poveşti din comunism vor marca anul 2013 în cinema-ul românesc.

 • În culisele Marelui Jaf Comunist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În culisele Marelui Jaf Comunist

  Regizorul Nae Caranfil se află în pline filmări pentru cel mai recent proiect al său, „Closer to the Moon“, povestea misteriosului jaf de la Banca Naţională din 1959.

 • În culisele Marelui Jaf Comunist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În culisele Marelui Jaf Comunist

  REPORTAJ Citiţi sâmbătă, în „Adevărul literar şi artistic“ din Weekend Adevărul, un reportaj de la filmările producţiei „Closer to the Moon“, în regia lui Nae Caranfil.

 • Cine are nevoie de cronica de film?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine are nevoie de cronica de film?

  Doi critici, Anca Grădinariu şi Irina Margareta Nistor, un cinefil – scriitoarea Ana Maria Sandu – şi regizorii Andrei Ujică şi Nae Caranfil analizează starea cronicii de film. Cele trei perspective conturează dimensiuni-le diferite ale receptării unui film, dar şi felul în care critica se transfor-mă în funcţie de mediu şi de cititori. Regizorii vorbesc, pentru prima dată, despre impactul unei cronici de film asu-pra propriilo

 • Secretele Mineriadei /Nae Caranfil: dragostea în vremea Golaniadei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretele Mineriadei /Nae Caranfil: dragostea în vremea Golaniadei

  Regizorul filmului „Filantropica“ s-a jucat şi de-a Romeo, şi de-a Ion Iliescu în balconul din Piaţa Universităţii. Nae Caranfil a ţinut patru discursuri de la balconul Facultăţii de Geologie: trei pentru manifestanţii anti-fesenişti şi unul pentru o „necunoscută“ din mulţime. 

 • Interviu/ Nae Caranfil: „Imi las imaginaţia să lucreze liber“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviu/ Nae Caranfil: „Imi las imaginaţia să lucreze liber“

  Nae Caranfil a răspuns întrebărilor despre filme, premii şi atitudini pentru cititorii „Adevărul de Seară“. După proiecţia peliculei „E pericoloso sporgersi“ şi discuţii cu studenţii la Universitatea „Cuza“, Nae Caranfil s-a oprit aseară şi la redacţia „Adevărul de Seară“ din Iaşi.

Modifică Setările