
PORTRET: Liviu Topală, magicianul flautului
Este unul dintre oamenii de muzică din Focşani cu totul dedicat muncii sale, fiind implicat în foarte multe proiecte culturale prin care reuşeşte să-şi pună în valoare profesionalismul.
Este unul dintre oamenii de muzică din Focşani cu totul dedicat muncii sale, fiind implicat în foarte multe proiecte culturale prin care reuşeşte să-şi pună în valoare profesionalismul.
A încercat de toate. A urmat o şcoală de depanatori TV şi a fost agent de vânzări, dar muzica este cea care l-a cucerit definitiv.
La două săptămâni de la moartea violentă a celui supranumit „Al doilea Enescu al României", violonistul Dan Claudiu Vornicelu, mama muzicianului, Elena Vornicelu, rupe tăcerea.
Timp de aproape 15 ani a fost lăutar, însă din cauza problemelor de sănătate a fost nevoit să se retragă şi şi-a găsit leacul în anumite produse pe bază de plante.
Bucureşteanul este descendent al unei familii vechi de poeţi şi muzicieni. Bunicii, părinţii, unchii şi mătuşile i-au influenţat toată viaţa traseul muzical.
Gabriel Almaşi, membru fondator al trupei Funky Growl, a urmat Pedagogia Muzicală la Timişoara, iar apoi a plecat la Bucureşti pentru a studia Compoziţia.
Consilierul local Zanfir Ilie le-a propus aleşilor locali ca prima stradă din municipiul Galaţi care va fi botezată să-i poarte numele compozitorului şi dirijorului Aurel Manolache.
Cântă la clape de când era copil, iar acum face parte din fomaţia de estradă a Slatinei, Lyra Band. Muzica este pentru Laurenţiu o pasiune dar şi o sursă de venit.
Este membru activ al Clubului Umoriştilor „Verva” din Galaţi. A fondat fosta trupă ATLES, cântând pe aceeaşi scenă cu Nicu Alifantis, Victor Socaciu şi Anda Călugăreanu.
Deşi a ales drumul muzicii destul de târziu, tânărul artist este convins că a fost alegerea cea mai bună. „Întotdeauna mi-am dorit să fac muzică, dar fiind faptul că posibilităţile materiale nu mi-au prea permis, de abia la vârsta de 13 ani am început să studiez vioara”, mărturiseşte Marcel Cameniţă.