
Fotomodelul Jethro Lazenby, fiul muzicianului Nick Cave, a murit la vârsta de 31 de ani
Muzicianul Nick Cave a anunţat că fiul său cel mare, Jethro Lazenby, a murit, la vârsta de 31 de ani, informează The Guardian.
Muzicianul Nick Cave a anunţat că fiul său cel mare, Jethro Lazenby, a murit, la vârsta de 31 de ani, informează The Guardian.
Muzicianul canadian Bryan Adams se află internat în Italia după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, la o lună după ce fusese testat pozitiv şi a renunţat la apariţia din cadrul galei Rock and Roll Hall of Fame.
Muzica reprezintă pentru mulţi un mod de a fi, chiar dacă vorbim de cântăreţi, instrumentişti sau, pur şi simplu, persoane de rând care nu „funcţionează” dimineaţa până nu ascultă melodiile preferate. Pentru cei care au crescut cu instrumentele muzicale în mână, drama de a sta departe de ele, la bătrâneţe, este enormă.
Violoncelistul Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume, prezent pe scene ale festivalurilor internaţionale de mare prestigiu.
Celebrul muzician israelian Asaf Avidan a susţinut un concert în cadrul Balkanik Festival, care a avut loc la Gara Regala Băneasa, în perioada 7-9 septembrie. La finalul show-ului, artistul a făcut câteva mărturisiri de suflet.
Asaf Avidan şi-a întrerupt vacanţa pentru a concerta la Bucureşti, în cadrul Balkanik Festival (7-9 septembrie). Iniţial, turneul său european, intitulat „The Study of Falling - Solo Tour” trebuia să înceapă pe 6 octombrie, în Franţa.
Centenarul naşterii celebrului muzician american Leonard Bernstein este sărbătorit la Ateneul Român. În serile de 28 şi 29 iunie, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii 2017-2018 a Filarmonicii "George Enescu" vor fi conduse de maestrul Christian Badea, unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog.
Augustin Cionca, din oraşul arădean Pecica, are 79 de ani şi şi-a dedicat aproape întreaga viaţă viorii: fie ea clasică sau cu goarnă. Şi în ziua de astăzi participă la toate evenimentele la care este invitat.
Albumul „Născut în România”, semnat de Mike Godoroja, este un îndemn să vedem, în prag de 2018, şi partea luminoasă a lucrurilor din jurul nostru. Albumul, care va fi lansat în primăvară, este inspitat de titlul lui Bruce Springsteen, "Born in USA". „Cred că în loc să abordăm problema pornind de la ideea că la noi nu funţionează nimic, că totul e rău, ar trebui să vedem ce putem face cu ceea ce avem“, spune Mike Godoroja.
Vreme de decenii a fost una dintre cele mai captivante personalităţi ale vieţii noastre muzicale! ...ca violonist, ca dirijor, ca muzician; ...în calitate de director al unei importante instituţii de concerte cum este Filarmonica din Braşov; ...în calitate de inspirat animator al vieţii noastre muzicale, drept fondator al cunoscutului Festival braşovean de Muzică de Cameră.
Legendarul Nicu Covaci, lider al trupei Phoenix de mai bine de o jumătate de secol, a revenit la Adevărul LIVE cu noutăţi din activitatea sa muzicală, legată de un turneu naţional şi de un show inedit, intitulat „Empire of Vampires“, care va avea loc la Quantic Pub din Bucureşti, chiar în seara de Halloween, pe 31 octombrie.
Celebrul muzician Tom Petty a murit la vârsta de 66 de ani, a confirmat familia artistului după ce în utimele ore au circulat informaţii contradictorii despre moartea sa. Artistul a fost găsit inconştient la locuinţa sa din Malibu, cel mai probabil în urma unui infarct.
Văduva lui Chester Bennington, Talinda, a publicat pe Twitter o fotografie a muzicianului, ultima înainte ca muzicianul să se sinucidă pe 20 iulie, cu scopul de a trage un semnal de alarmă în privinţa depresiei şi a sinuciderii.
Unul dintre cei mai populari muzicieni, compozitori şi dirijori de orchestră ai anilor `40, Glenn Miller a rămas în istoria muzicii cu compoziţii precum „Moonlight Serenade“ şi „Tuxedo Junction“.
Ieri, 19 august, s-a împlinit un an de la dispariţia cunoscutului muzician Adrian Enescu. Cu o promptitudine emoţionantă cei care-i cultivă memoria stimulaţi de actriţa Adina Popescu care i-a fost soţie au marcat momentul prin apariţia unui volum omagial cu titlul „Adrian Enescu 4ever“, tipărit la editura Tracus Arte şi lansat la librăria Cărtureşti-Verona.
Alexandru Ion Demetriad (1903-1982), gălăţean prin naştere, a fost unul dintre cei mai apreciaţi pianişti români, faima lui fiind umbrită de restricţiile impuse de comunişti, care i-au interzis să mai plece să concerteze în Occident, în ciuda faptului că era invitat de cele mai importante filarmonici ale lumii.
La Botoşani va avea loc, marţi, un concert extraordinar al maestrului Eugen Doga, un compozitor şi muzician din Republica Moldova, recunoscut la nivel mondial. Pentru prima dată va fi pus în scenă un proiect inedit cu dialoguri muzicale create pe versurile lui Mihai Eminescu şi Veronica Micle,
Harry Tavitian, muzician român de origine armeană, este considerat unul dintre cei mai importanţi jazzmani români contemporani. Are o carieră de peste 45 de ani, fiindcă a intrat în lumea muzicii la numai 6 ani. A cântat alături de nume grele ale jazzului românesc şi are discuri scoase inclusiv la case de producţie din Londra, Grecia şi Bulgaria. Prin muzica sa a întreţinut spiritul de libertate interioară în timpul comunismului.
Alex Clare, favoritul topurilor britanice şi germane, al cărui single “Too Close”, cu peste 100 de milioane de vizualizări numai pe youtube, i-a adus vânzări record, o colaborare cu Microsoft şi o foarte preţioasă nominalizare la Brit Awards, lansează proiectul “Sibiu – Festival City”, un program derulat în perioada 27-29 iulie, iniţiat de ARTmania.
Dragoş Alexandru Homner (18 ani) este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Galaţi şi a obţinut până acum 11 medalii la olimpiadele naţionale de matematică, lingvistică şi informatică. În urmă cu doi ani, a fost primit în clubul select al membrilor Mensa, având un coeficient de inteligenţă de peste 132.
JazzTM 2017 continuă seria premierelor pentru România cu Monty Alexander Harlem Kingston Express. Publicul va putea auzi pe scena din Piaţa Victoriei un sunet unic, aflat la confluenţa a două genuri muzicale sacre: jazz-ul din Harlem, New York, o lume definită de ritm şi improvizaţie, şi reggae-ul din Kingston, Jamaica, cu al său ritm de neconfundat şi linii de bas intense.
În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediţie a DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din Bucureşti. Proiecţiile, concertele, evenimentele şi atelierele pentru copii şi tineri se vor desfăşura în mai multe cartiere ale capitalei.
Sergiu Mitrofan, clăparul trupei byron şi membru fondator al formaţiei, vorbeşte despre muzică, despre ce a rămas după Colectiv, dar şi despre marile sale pasiuni, la 10 ani de la înfiinţarea bandului.
Damian Drăghici se pregăteşte pentru lansarea unui nou album, „The American Dream”. Artistul a imprimat materialul muzical chiar în Statele Unite, la un prestigios studio unde, printre alţii, în urmă cu ani buni celebrul Frank Sinatra îşi lăsa vocea pe bandă pentru posteritate.
Marţi, 24 Mai, ora 19.00, la Sala mică a Ateneului, va avea loc un recital de chitară, susţinut de Mihai Cojocaru. În program, lucrări de Wenzeslaus Matiegka, Fernando Sor, Mauro Giuliani, Dilermando Reis, Agustin Barrios, Paulo Bellinati.
Pe 22 aprilie se împlinesc 100 de ani de la naşterea unui mare muzician american prin naştere, ulterior englez prin adopţiune, Sir Yehudi Menuhin (22 aprilie 1916-12 martie 1999), a cărui viaţă şi activitate au fost profund influenţate de personalitatea şi arta lui George Enescu (1881-1995).
Nu de multe ori am putut întâlni, în zona culturii, a artelor, o asemenea concordanţă între caracterul operei şi caracterul persoanei; …precum în cazul maestrului Pascal Bentoiu.
Compozitorul român Vladimir Cosma, laureat cu două premii César pentru „Cea mai bună muzică de film“: „Diva“ (1982) şi „Le Bal“ (1984), povesteşte despre cum l-a descoperit pe Gheorghe Zamfir şi l-a adus în Franţa, despre cum a lucrat cu Louis de Funès, dar şi despre cât de greu i-a fost să-şi părăsească iubita, când a emigrat în Franţa.
Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu se va afla de la ora 14.00, la Adevarul Live, unde va vorbi despre poetul naţional şi despre spectacolul "Mihai Eminescu - om, geniu şi poet divin", pe care-l va susţine, alături de actorul Dorel Vişan, sâmbătă seară, la Ateneu.
David Bowie a murit. Legendarul muzician englez s-a stins din viaţă, duminică, la vârsta de 69 de ani, au declarat reprezentanţii acestuia pentru publicaţia americană The Hollywood Reporter.