Stiri despre muzica veche

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • World Music cu Anton Pann
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  World Music cu Anton Pann

  Ansamblul de muzică veche orientală Anton Pann, care de mulţi ani creează interesante proiecte în jurul unor poveşti frumoase pentru a satisface nu doar curiozitatea faţă de acest gen şi chiar cererea, întrucât această muzică nu mai este demult străină în peisajul cultural românesc, dar mai ales nevoia de incitare a imaginaţiei, a realizat în această toamnă proiectul Kira Kiralina pe baza vechii balade populare româneşti.

 • Orchestra Barocă a Uniunii Europene în concert la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestra Barocă a Uniunii Europene în concert la Sala Radio

  Joi, 17 noiembrie 2016, ora 19.00, Orchestra Barocă a Uniunii Europene concertează la Sala Radio. Cei mai buni tineri artişti europeni specializaţi în muzică barocă prezintă „The Birth of The Orchestra". Un concept concertistic inedit, menit să readucă în prim plan prospeţimea şi noutatea muzicii vechi, cu repertorii din vremurile în care ansamblurile instrumentale au început să semene cu ceea ce numim astăzi „orchestră”.

 • VIDEO. 21 martie – Ziua muzicii vechi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO. 21 martie – Ziua muzicii vechi

  Din 2013, 21 martie a fost declarată Ziua europeană a muzicii vechi; este chiar ziua când s-a născut în 1685 cel mai important reprezentant a ceea ce numim astăzi muzica veche: compozitorul Johann Sebastian Bach. Şi într-un timp când moştenirea fundamentală europeană este invocată din ce în ce mai des, o asemenea sărbătoare nu poate fi trecută cu vederea.

 • Muzica veche reintră în actualitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzica veche reintră în actualitate

  Recent s-a încheiat turneul extins pe durata mai multor luni, turneul  Unicorn de spectacole-concert susţinut de Formaţia Anton Pann de muzică veche; a fost un turneu de anvergură naţională care a cuprins principalele oraşe ale ţării.

 • Ghici cine vine azi la Cotroceni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghici cine vine azi la Cotroceni

  Săptămâna aceasta au loc ultimele două concerte din cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche Bucureşti. Azi, de la ora 19.00, în Salonul Cerchez al Muzeului Cotroceni, sunteţi invitaţi la „Par mes Chants“, un recital solo susţinut de Marco Horvat (Franţa, voce, teorbă şi chitară barocă). În program, printre alţii: Girolamo Frescobaldi (1583-1643).

 • Rameau cu Raluca Enea la Biserica Anglicană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rameau cu Raluca Enea la Biserica Anglicană

  Bucureştiul omagiază în această lună cei 250 de ani trecuţi de la stingerea marelui compozitor francez Jean-Philippe Rameau (1683-1764) prin cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche Bucureşti. Unul dintre highlighturi este concertul „Rameau – 250“, susţinut în această seară, de la ora 19.00, la Biserica Anglicană de clavecinista Raluca Enea, una dintre puţinele noastre specialiste reale în muzica veche.

 • Rameau 250, sărbătorit şi la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rameau 250, sărbătorit şi la Bucureşti

  „Nasc şi la Moldova oameni“... Bucureştiul intră şi el în rândul lumii şi omagiază cei 250 de ani trecuţi de la stingerea marelui compozitor francez Jean-Philippe Rameau (1683-1764) prin cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche. Evenimentul începe joi, cu concertul-spectacol „Rameau – Le Musicien du Roi“, la Palatul Cotroceni, şi are ca highlight concertul „Rameau – 250“, susţinut la Biserica Anglicană de clavecinista Raluca Enea.

 • Tihna regăsită. Despre Festivalul de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tihna regăsită. Despre Festivalul de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc

  „Odinioară, totul a fost cumva”. Cred că adagiul lui Géza Ottlik, marele scriitor maghiar al secolului al XX-lea, „tatăl” lui Péter Esterházy, printre alţii, este un suspin ce poate explica succesul Festivalului de Muzică Veche din Miercurea Ciuc, organizat anul acesta între 10 şi 13 iulie.

 • 20 septembrie – Savall şi Hesperion XXI. Cum cîntă istoria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  20 septembrie – Savall şi Hesperion XXI. Cum cîntă istoria

  Muzica din alte timpuri nu mai vorbeşte sensibilităţii noastre. Vorbeşte, însă, direct conştiinţei noastre şi ne dă neîncetat o lecţie majoră: lumea nu începe cu noi şi nu se termină cu noi. Spuneţi că asta e o banalitate? Că toată lumea ştie asta? Serios? Ia priviţi în jur şi vedeţi cîţi se comportă ca şi cum lumea începe şi se termină cu ei şi abia apoi să-mi spuneţi că reamintirea permanentă a acestui adevăr este inutilă!

 • Tulcea: Festival „Hendrixperience“ la Cormoran, în Delta Dunării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulcea: Festival „Hendrixperience“ la Cormoran, în Delta Dunării

  Iubitorii muzicii sunt invitaţi la o întălnire cu muzica bună a anilor 70 în mijlocul naturii.„Hendrixperience” spun organizatorii, nu este un tribut adus exclusiv lui Jimi Hendrix, ci muzicii de valoare, indiferent că este interpretată în manieră tradiţională sau contemporană, combinată într-un eveniment de weekend cu un cumul de experienţe deosebite prin varietate şi diversitate, care pornesc de la libertatea spiritului fiec

Modifică Setările